Θα Ήθελα να Είμαι ένα Παχουλό Κατάξανθο Λαμπραντόρ | 0 bovary.gr
Θα Ήθελα να Είμαι ένα Παχουλό Κατάξανθο Λαμπραντόρ | 0 bovary.gr
30|05|2016 12:46
SHARE
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ

Θα Ήθελα να Είμαι ένα Παχουλό Κατάξανθο Λαμπραντόρ


Στο überness, την πρωτοποριακή pop up καντίνα που έστησε μέσα στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, ο σεφ, παρουσιαστής και συγγραφέας των βιβλίων Άθενς Σπεσιάλ 1 & 2, απάντησε σε 10 ερωτήσεις του Bovary.

Τι απεικονίζει η πιο πρόσφατη φωτογραφία που ανέβασες στο Instagram;
Τον Διονύση να φτιάχνει το site του überness.

Από όλα τα μέρη στην Ελλάδα που έχεις ταξιδέψει με τη «Νόστιμη Γη» σε ποιο σκέφτηκες πως θα μπορούσες να μείνεις μόνιμα και γιατί;
Στη Νάξο. Είναι όλη η Ελλάδα «ζουπιγμένη» σε ένα μικρό νησάκι. Και έχει τις ωραιότερες παραλίες, με πιο αγαπημένη μου τη Σαχάρα.

Όταν ταξιδεύεις νοερά, που πας;
Στα νησιά Los Roqes, όπου βρέθηκε ο φωτογράφος της ιταλικής Vogue, Giampaolo Sgura.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου φοβία;
Οι σαρανταποδαρούσες. Και μην φάω κατά λάθος τσόφλια από αυγά.

Πώς προέκυψε το überness;
Το überness προέκυψε μετά από μια ξέφρενη νύχτα στην Κοπεγχάγη, όπου βρέθηκα στην κεντρική κρεαταγορά και είδα ένα εστιατόριο που μου άλλαξε τη ζωή. Εμπνευσμένος από αυτό, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και έχοντας σκάσει από μεγατόνους ζήλιας, αποφάσισα να στήσω το überness.

Μαγειρεύεις πολλά χρόνια στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Τι έχεις μάθει από εκείνη;
Να λέω πάντα την αλήθεια. Και στη ζωή αλλά και στην κάμερα δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα, οπότε η αλήθεια είναι ο καλύτερος δρόμος.

Τι σε συγκινεί;
Η τραγανή πέτσα της πανσέτας, οι γονείς μου και το Waltz darling του Μalcolm Μclaren.

Ποιο είναι το τελευταίο ψέμα που είπες;
Είπα στη μαμά μου πως έχω πληρώσει όλες μου τις πιστωτικές κάρτες.

Αν βρισκόσουν στο δυστοπικό σύμπαν του Αστακού του Λάνθιμου, σε ποιο ζώο θα ήθελες να μεταμορφωθείς;
Θα ήθελα να είμαι ένα κατάξανθο παχουλό λαμπραντόρ σε οικογένεια στα νότια προάστια, με βίλα στη Μύκονο.

Μια εύκολη συνταγή για comfort food;
Επική τυρόπιτα με 2 υλικά: Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτα και 500 γρ. γκούντα. Απλώνουμε το φύλλο στο τραπέζι, βάζουμε την γκούντα στη μισή επιφάνεια, κλείνουμε σαν βιβλίο και ψήνουμε στους 220ο για 30’.