Marks&Spencer
Marks&Spencer
ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΜΠΟΤΕΣ

Ποιο στιλ μπότας ταιριάζει με κάθε φούστα και φόρεμα -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα με τις μπότες δημιούργησε νέες ερωτήσεις σχετικά με τo τι μπότες να αγοράσετε και ποιες να αποφύγετε.

Η αγορά μπότας θέλει καλό ψάξιμο. Και να θυμάσαι πάντα ότι τα ρούχα δεν μπορούν να διορθώσουν το πώς αισθανόμαστε (παρά μόνο παροδικά). Αν θες να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου πρέπει να βρεις ένα είδος άσκησης που μπορεί να σε κάνει έστω λίγο χαρούμενη και να δουλέψεις σε αυτό.

Τα ρούχα μας είναι μία λύση για να αισθανόμαστε όμορφες για όσο τα φοράμε. Μετά όμως, για να μην πέφτουμε ψυχολογικά, πρέπει να περιποιούμαστε το σώμα μας και την ψυχή μας και να προσέχουμε την υγεία μας.

Η αλλαγή είναι ωραίο να έρθει σιγά σιγά και να μας βρει δυνατές για να μπορούμε να την απολαύσουμε.

Σίσσυ Τ.: Θα ήθελα και εγώ τη βοήθεια σας! Ήθελα να ρωτήσω πώς πρέπει να φοράμε τα μποτάκια, μπότες κτλ ανάλογα με το ύψος της φούστας/φορέματος... Εάν πχ η φούστα είναι έως το γόνατο ποιο είναι το σωστό ύψος της μπότας;

Η επιλογή μπότας είναι πολύ δύσκολη υπόθεση γιατί μπορεί πολύ εύκολα να δείξει πιο κοντό το πόδι. Θα σου κάνω ένα γρήγορο γκρουπάρισμα αλλά εξαρτάται και από το ύψος του ποδιού και το πόσο λεπτό είναι.

1. Μίνι φούστα με μπότα έως το γόνατο ή να τελειώνει πριν το γόνατο ή στα 2/3 της γάμπας.

(εδώ παίρνεις τα ρίσκα σου)

2. Φούστα έως το γόνατο σε Α γραμμή ή pencil δεν θέλει μποτάκι πια αλλά μπότα έως το γόνατο λίγο άνετη αν θες. Παλαιότερα φορούσαμε μποτάκι με φούστες, τώρα δεν θα το δεις. Πιο πολύ «παίζει» η μπότα είτε στενή είτε πιο χαλαρή φαρδιά. Το τακούνι να είναι χοντρό.

3. Η μπότα over the knee μπορεί να φαίνεται σέξι αλλά τη θεωρώ ξεπερασμένη. 

4. Τα στρογγυλά μποτάκια που τελειώνουν στον αστράγαλο είναι όμορφα μόνο για παντελόνια. Τα πιο τετραγωνισμένα λίγο πιο ψηλά με τακούνι μπορούν να φορεθούν με φούστα αλλά χρειάζονται καλσόν για να φαίνεται ενιαίο το πόδι. 

 

Βγάλε φωτογραφία πριν βγεις θα δεις αν σε κονταίνει αμέσως! 

 

Georgia K: Ερώτηση! Τι παπούτσια φοράμε με παντελόνια τύπου φόρμα όπως το παρακάτω;

Τα παντελόνια φόρμα φοριούνται με sneakers, όπως δείχνει και η φωτογραφία. Έχω δει να τα φορούν και με μποτάκια δετά ή ψηλά πέδιλα. Όχι, όχι όχι. Keep it simple. Μην μπλέκεις το τόσο sport με casual μπορεί να βγει πολύ λάθος.

Παίξε με ασφάλεια φορώντας τα αθλητικά σου προτιμώντας τα αθλητικά βόλτας και όχι γυμναστικής.

Η συγκεκριμένη φόρμα δεν είναι για γραφείο, υπάρχουν υφασμάτινα παντελόνια- φόρμες που είναι, μπορεί να τις έχεις δει σε μεγάλα καταστήματα, έχουν μία ρίγα στο πλάι.

Αυτά για σήμερα!

 

Στείλτε τις ερωτήσεις και τις απορίες σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear