Shutterstock
Shutterstock
I HAVE NOTHING TO WEAR

Σε ποιες τάσεις να επενδύσεις και τι κομμάτια να αποφύγεις να αγοράσεις -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Άλλη μια Τρίτη είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στις απορίες σου.

Σήμερα όπως κάθε Τρίτη λύνουμε απορίες σχετικά με το πώς να φορέσεις τις τάσεις που επικρατούν αλλά και να μην πήξεις με όλα αυτά που βλέπεις σε editorials θεωρώντας πως ταιριάζουν σε όλες μας. 

Ποια η διαφορά σε αυτά που βλέπουμε  όμως και σε αυτά που θα επιλέξουμε να φορέσουμε τελικά; 

Οι ερωτήσεις της εβδομάδας αυτής έχουν να κάνουν περισσότερο με το τι προτείνω να μην αγοράσεις παρά με το τι να αγοράσεις. 

Μαρία Δ.: Υπάρχει ένα top 5 των πραγμάτων που καλό είναι να μην αγοράσουμε αυτή τη σεζόν; 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, όχι άλλες λευκές σόλες τρακτερωτές σε πέδιλα. Δυστυχώς έτσι είναι τα trends μετά από λίγο γίνονται κιτς. Παρ' όλα αυτά επικρατούν ακόμα σε derby shoes και slip ons, που είναι αρκετά σικ. 

Θα επανεξέταζα το skinny jean γενικά, να δω ποιο μου ταιριάζει καλύτερα γιατί πολλές φορές παχαίνει τα πόδια αντί να να αδυνατίζει. Δεν θα αγόραζα sneakers που έχουν όλοι, ενώ θα προτιμούσα πιο εναλλακτικά brands με δικό τους ύφος και στυλ.

Θα απέφευγα την μανία για φθηνό ρούχο και για καλοκαίρι θα προτιμούσα tencel, μετάξι και όχι πολυεστέρα. Οχι άλλα δικτυωτά καλσόν μέσα από τζην σηκωμένα πιο ψηλά από το ύψος της μέσης, μη βουτάμε στον κόσμο του blogging έτσι απλά.

Πολλά outfit εξυπηρετούν στυλιστικές απόψεις και όχι πρακτικές λύσεις για το κάθε άτομα ξεχωριστά.

Μέσα στο τοπ 5 θα έβαζα επίσης το να μην θέλουμε να μοιάζουμε όλες μεταξύ μας, να είμαστε διαφορετικές και να μας αρέσει αυτό, είτε σωματικά είτε στιλιστικά να αγκαλιάζουμε και να γιορτάζουμε την μοναδικότητά μας καθημερινά.

Shutterstock
Shutterstock

Πόπη Π.:Στην ντουλάπα μου επικρατεί το μαύρο, το γκρι και το καφέ και με έχουν κουράσει πολύ. Κάθε φορά που πάω για ψώνια λέω να αγοράσω κάτι boho και χρωματιστό αλλά γυρίζω σπίτι με ζακέτες συνήθως γκρι.

Αγαπητή Πόπη αν μπορούσα να ιδρύσω ένα Σύλλογο που να υπερασπίζεται το χρώμα, θα το έκανα. Το μαύρο δεν μπορεί να σταθεί μόνο του σε μια γκαρνταρόμπα, ως βραδινό είναι όμορφο αλλά καθημερινά φθείρεται και ασπρίζει με το πλύσιμο με αποτέλεσμα να δείχνει ταλαιπωρημένο.

Στο πρόσωπο μας σκληραίνει, προτιμώ το blue nany και το γκρι ως αντικατάσταση. Σε ότι αφορά τις αγορές ένα βήμα την φορά, μην προσπαθείς να πας αμέσως στο boho, μπορείς να αγοράσεις ένα μπλουζάκι για αρχή που να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι θα το φορέσεις!

Ραντεβού την επομενη Τρίτη! Μέχρι τότε στείλε μου τις ερωτήσεις σου στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear