Splash News
Splash News
STYLING TIPS

Πήρες βάρος; -Τα Tips που θα σε βοηθήσουν να ντυθείς κομψά αυτήν την περίοδο


Σπάνια συναντάμε γυναίκες των οποίων το βάρος δεν αλλάζει καθόλου μέσα στα χρόνια και κυρίως κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής τoυς.

Είτε αυτό ευθύνεται σε αλλαγές στον τρόπο ζωής, το πέρασμα του χρόνου, εγκυμοσύνη ή οτιδήποτε άλλο, είναι μέρος της ζωής των περισσότερων ανθρώπων να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή αλλαγές στο σώμα τους.

Ενώ ελπίζουμε ότι οι γυναίκες μπορούν να αγκαλιάσουν αυτές τις αλλαγές και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι εντελώς φυσιολογικό , αναγνωρίζουμε επίσης ότι οι διακυμάνσεις του βάρους και κυρίως η αύξησή του κάνει το ντύσιμο λίγο πιο δύσκολο.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές πολύ έξυπνες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την ντουλάπα σας λίγο πιο ευέλικτη, ώστε να αισθάνεστε καλά μέσα στα ρούχα σας ακόμα και αν η ζυγαριά λέει πως έχετε παχύνει.

Με αυτά τα tips θα αντιμετωπίσετε τις αλλαγές στο βάρος με λιγότερο άγχος, περισσότερη αυτοπεποίθηση και εξασφαλισμένη κομψότητα.

 

Tip 1: Κάντε έναν έλεγχο στην ντουλάπα σας

Χωρίστε τα ρούχα σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτά που θα κρατήσετε, θα μεταποιήσετε και τέλος σε αυτά που θα αποχαιρετήσετε. Κρατήστε κομμάτια που σας ταιριάζουν σήμερα, εφαρμόζουν σωστά στο σώμα σας και μπορούν να αντέξουν στις αυξομειώσεις του βάρους. Ακόμα διαλέξτε ποια κομμάτια μπορείτε να μεταποιήσετε και τέλος ξεφορτωθείτε αυτά που δεν σας κάνουν, δεν σας κολακεύουν και δεν πρόκειται να φορέσετε ξανά ποτέ πια. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις εγκύους.

Το μέγεθος είναι απλά ένας αριθμός και έχοντας στην ντουλάπα σας μόνο κομμάτια που σας κολακεύουν, το ντύσιμο το πρωί θα γίνει πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό.

Tip 2: Επενδύστε σε μεταβατικά κομμάτια

Κατά την διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου που περιλαμβάνει αλλαγή του βάρους όπως η εγκυμοσύνη, αποφύγετε ακριβές αγορές. Επενδύστε σε ευέλικτα, μεταβατικά κομμάτια που θα σας κάνουν τώρα, αλλά και αργότερα.

Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν:

Wrap dresses, φούστες και πουκάμισα είναι ανάμεσα σε αυτά τα κομμάτια όπως και τζάκετ με φαρδιά γραμμή. Οτιδήποτε διαθέτει ρυθμιζόμενη μέση ή μέση με λάστιχο είναι εξαιρετικά κολακευτικό για όλους τους σωματότυπους και πολύ πρακτικό.

Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ζώνες μέσης και αν χρειάζεται να προσθέσετε τρύπες ή κουμπιά.

Τα ίσια φορέματα επίσης είναι ιδανικά για αυξομειώσεις του βάρους. Με μια ζώνη μπορείτε εύκολα να τονίσετε την μέση σας ή αντίθετα να αφήσετε το φόρεμα να πέφτει χαλαρά.

Πλεκτά και βαμβακερά υφάσματα: Μπουφάν, σακάκια, φορέματα, πουλόβερ και πουκάμισα σε ελαστική πλέξη ή βαμβάκι μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σας.

Stretch denim: Αναζητήστε ελαστικά denim που να ακολουθούν τις αλλαγές στο σώμα σας. για denim με λίγο τέντωμα στα πόδια έτσι ώστε να μπορούν να μεταβαίνουν με το σώμα σας.

Tip 3: Επισκεφτείτε μια μοδίστρα

Μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε εντελώς την ντουλάπα σας. Εάν πήρατε βάρος και έχετε ένα κομμάτι που θέλετε να κρατήσετε, ίσως γίνεται να το μεταποιήσετε αντί να αγοράσετε ένα καινούργιο. Η τιμή για τα ραφτικά συνήθως δεν απέχει πολύ από εκείνη ενός καινούργιου ρούχου.

 

Tip 4: Ναι στα basic κομμάτια που είναι φιλικά προς το budget

Εάν το σημερινό σας βάρος είναι προσωρινό (όπως για παράδειγμα με εγκυμοσύνη ή προσαρμογή σε φαρμακευτική αγωγή), δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά ή επώνυμα κομμάτια, ειδικά αν πρόκειται για μπλουζάκια και τζιν. Αν πάλι το βάρος σας έχει σταθεροποιηθεί για περίπου έξι μήνες, τότε μπορείτε να κάνετε ποιοτικές αγορές. Το κλειδί, όπως πάντα, είναι να επικεντρωθείτε στην εφαρμογή.

Εxtra Tip: Mην ξεχνάτε ότι καθώς το σώμα σας αλλάζει, αυτό σημαίνει ότι και το μέγεθος σουτιέν πιθανότατα αλλάζει. Βεβαιωθείτε ότι το εσώρουχο σου εφαρμόζει καλά γιατί έτσι και το πουκάμισο ή η μπλούζα σας θα δείχνει πιο κομψή.

Tip 5 (το αγαπημένο μου): Φορέστε αξεσουάρ

Τα παπούτσια, οι τσάντες, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα είναι μπορούν να ολοκληρώσουν και να απογειώσουν την κάθε εμφάνιση. Τα περισσότερα από αυτά δεν θα αλλάξουν σημαντικά με το με την αύξηση ή και την απώλεια του βάρους, οπότε φορώντας τα αγαπημένα σας θα αισθανθείτε πιο σίγουρες στην στιγμή.