Shutterstock
Shutterstock
DESIGNER BAGS

Designer bags -Πώς να ξεχωρίσεις εύκολα τις απομιμήσεις


Aν σου αρέσουν οι τσάντες και ειδικά οι επώνυμες, τότε σίγουρα θα λατρέψεις αυτά τα tips.

Μια επώνυμη τσάντα σχεδιαστή είναι σίγουρα μια επένδυση που δεν μπορείς να κάνεις κάθε μέρα. Για πολλές γυναίκες, το να κρατούν μια τέτοια τσάντα είναι ένα όνειρο ζωής.

Και σε ποια δεν αρέσει άλλωστε η αίσθηση του να κρατά μια λαμπερή, πολυτελή τσάντα που μυρίζει κυριολεκτικά καινούργιο. Προτού όμως πάρεις αυτήν την απόφαση να ξοδέψεις ένα μεγάλο ποσό, πρέπει να είσαι και σίγουρη πως η τσάντα που πρόκειται να αγοράσεις είναι αυθεντική και 100% γνήσια.

Δυστυχώς, οι τσάντες knockoff είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι πρέπει να προσέξεις όταν ψωνίζεις ακόμα και μεταχειρισμένα κομμάτια.

Για να σε βοηθήσουμε και να κάνουμε τα πράγματα ξεκάθαρα ανακαλύψαμε τα tips, από τους ειδικούς του Vestiaire Collective, το διάσημο site λιανικής πώλησης.

Με αυτά δεν πρόκειται ποτέ να ξεγελαστείς. Αντίθετα θα διακρίνεις εύκολα την original επώνυμη τσάντα από τις fake.

Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να παρατηρήσεις για να αναγνωρίσεις με μια μόλις ματιά τις απομιμήσεις.

Shutterstock
Shutterstock

H τυπογραφία

Οι σχεδιαστές ξοδεύουν πολύ χρόνο για να τελειοποιήσουν τη τυπογραφία των ετικετών και των λογότυπων τους. Αυτά θα πρέπει να είναι πάντοτε ευκρινή και τέλεια ορισμένα, ενώ τα μεταλλικά λογότυπα δεν θα πρέπει ποτέ να γρατζουνίζονται με το νύχι. Είναι φτιαγμένα για να διαρκέσουν και σπάνια θα τα δείτε θολά, με σπασίματα ή μικρές φυσαλίδες. Τα μάτια σου στις χαράξεις, που πρέπει να είναι εντελώς καθορισμένες και όχι παραπλανητικές, με γράμματα που επικαλύπτονται ή βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Οι αναλογίες

Οι σχεδιαστές συχνά εκδίδουν νέες, ενημερωμένες εκδόσεις των πιο δημοφιλών κομματιών και σχεδίων με μικρές παραλλαγές ή βελτιώσεις. Ωστόσο οι αναλογίες παραμένουν οι ίδιες από μια τσάντα του ίδιου στυλ και μεγέθους με μια άλλη. Έχε στο μυαλό σου ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορεί να μετρούν τις διαστάσεις διαφορετικά από άλλους, συνεπώς μπορεί να υπάρξει μια μικρή διακύμανση της τάξεως του 1,27 εκ. Σε αντίθετη περίπτωση οι αναλογίες είναι λάθος.

Shutterstock
Shutterstock

Τα αξεσουάρ

Αυτά που έρχονται μαζί με την τσάντα σου είναι εξίσου σημαντικά. Συσκευασία, κουτιά, λουράκια, κάρτες φροντίδας, κλειδαριές και κλειδιά συμπληρώνουν την τσάντα σου και ολοκληρώνουν το πρότυπο ποιότητας.

Πρόσεξε όλα τα αξεσουάρ που είναι πολύ ελαφριά ή κρέμονται. Οι κάρτες φροντίδας θα πρέπει να έχουν σωστή γραμματική, για αυτό καλό είναι να τις διαβάζεις. Η εκτύπωση πρέπει να είναι ευκρινής και κεντραρισμένη, και το υλικό θα πρέπει να είναι βαρύ με χαρακτικά που είναι καθαρά και τέλεια καθορισμένα