Shutterstock
Shutterstock
I HAVE NOTHING TO WEAR

Ποια παπούτσια είναι ιδανικά για το γραφείο; Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Τρίτη και ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες σου.

Όλα όσα αναρωτιόσουν και σε προβλημάτιζαν σχετικά με τις τάσεις και το στιλ, αυτή την μεταβατική περίοδο που ο καιρός μας μπερδεύει. 

N.N. Είναι Μάρτιος και αυτό το -μια κρύο μια ζέστη- με έχει μπερδέψει λίγο. Τελικά μέχρι πότε φοράμε χειμωνιάτικα; Και τι βάζουμε αυτή την εποχή;

Εξαρτάται από τον καιρό, μπορεί να είναι άνοιξη αλλά μακριά από τον ήλιο κρυώνουμε. Το layering είναι η μοναδική απάντηση για τον Μάρτιο που σαν μήνας είναι ιδανικός για να φορέσουμε τα ανοιξιάτικα-φθινοπωρινά μας ρούχα. Φοράμε πουκάμισα, σακάκια, μαντήλια μικρά στον λαιμό, όμορφα loafers, φορέματα με λεπτό μαύρο καλσόν, φούστες μακριές χωρίς καλσόν και εσάρπες αντί για ζακέτες.

Α.Τ. Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις κάποια παπούτσια με τακούνι (όχι πολύ) που είναι και κομψά αλλά και άνετα; Περπατάω αρκετά, αλλά λόγω δουλειάς, δεν μπορώ να βάζω φλατ και αθλητικά.

Είσαι ο άνθρωπός μου, έχω κάνει διατριβή πάνω στα άνετα παπούτσια. Mules, loafers και πέδιλα με μικρό τακούνι είναι ό,τι καλύτερο για κάθε μέρα.

Mules: μην σε πιάνει πανικός, μιλάω για φινετσάτα ίσια (φοράω και ψηλά καμιά φορά) που είναι πολύ βολικά για γραφείο. Προσοχή στο περπάτημα, δεν τα σέρνουμε. Θέλει λίγη χάρη και όχι κλαπ κλαπ όταν περπατάς.

 

 

 

 

 

Loafers: Υπέροχο κλειστό παπούτσι για όλη την ημέρα, ιδανικό ύψος παντελονιού λίγο πριν τον αστράγαλο. Πάρε ψαλίδι και κόψε το!

Όταν ανοίξει ο καιρός να είσαι έτοιμη για χαμηλό πέδιλο όπως το παρακάτω (δεν χρειάζεται πιο ψηλό). Υπάρχει και σε κλειστό με μπαρέτα. Διαλέγεις!

 

 

Ε.Α. Πελαγία, δεν μου αρέσουν τα γόνατά μου και δεν βάζω ποτέ φούστες και φορέματα, ενώ θέλω. Τι να επιλέξω για να τα κρύψω;

Όταν το ρίχνω στο φαγητό, το πρώτο πράγμα που αλλάζει είναι τα πόδια μου, είναι το πιο δύσκολο να γραμμώσεις ( όχι ότι έχω εμπειρία, από αυτά που ακούω), ειδικά τα γόνατα μπορεί να μοιάζουν με λυπημένες φατσούλες αν η φούστα σταματά ακριβώς από πάνω. Βάλε μια

φούστα midi ή πιο κάτω από το γόνατο, να το καλύπτει και δώσε προσοχή στο μήκος της φούστας ώστε να μην παχαίνει τις γάμπες.

Καλά άμα τις παχύνει και λίγο δεν θα σκάσουμε, δεν ξέρω πολλές με ψηλά πόδια. Αν θες να μην σε κοιτούν στο σώμα βάλε λίγο κόκκινο κραγιόν για αντιπερισπασμό!

 

Ραντεβού την επομενη Τρίτη! Μέχρι τότε στείλε μου τις ερωτήσεις σου στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear