Zimmermann
Zimmermann
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Γάμος σε νησί: Ποιο είναι το ιδανικό ντύσιμο για να είσαι μέσα στο θέμα -H Πελαγία Χριστάκη απαντά


Όπως κάθε Τρίτη έτσι και σήμερα η Πελαγία Χριστάκη απαντά και λύνει όλες σας τις απορίες σχετικά με την μόδα, το στιλ, αλλά και το shopping.

Και αυτή την εβδομάδα στείλατε τις ερωτήσεις σας, όλες πολύ ενδιαφέρουσες. Από color blocking, γάμους και δεξιώσεις, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της εφίδρωσης, αυτά είναι όλα όσα σας απασχολούν. 

Γεια και χαρά Πελαγία. Φέτος είναι τάση το color blocking.. Τι συνδυασμούς προτείνεις;

Color blocking... γενναία σε βρίσκω! Λοιπόν αγαπημένοι μου συνδυασμοί είναι φούξια με πορτοκαλί, έντονο πράσινο με μπλε, λιλά πορτοκαλί, γαλάζιο με μπορντό ή κόκκινο.

 

 

 

 

 

 

Καλησπέρα σας, χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Έχω δύο γάμους το καλοκαίρι και δεν ξέρω τι να φορέσω. Ο ένας είναι στα Χανιά στις 20 Ιουλίου (συνάδελφος του φίλου μου από το γραφείο) και ο άλλος είναι 21 Ιουλίου (ξαδέρφη του φίλου που θα είναι όλη η οικογένεια μαζεμένη). Είμαι 29 χρονών, 1,70 και 60 κιλά (μικρό στήθος, έχω λίγη περιφέρεια). Τι θα μπορούσα να φορέσω να είμαι κομψή και όμορφη; Αναμένω τις προτάσεις σας. Με εκτίμηση, Έμμα.

Αγαπητή Έμμα ας επενδύσουμε σε ένα φόρεμα που θα δείχνει το στήθος με διακριτικό τρόπο αλλά θα σου κάνει και μέση με Α γραμμή σε ανοιχτό κίτρινο. Λίγο μαύρισμα, λίγο όμως θα έκανε καλό! Ακολούθησε την γραμμή αυτή ακόμα και αν δεν σε εκφράζει το συγκεκριμένο, στενή γραμμή στο πάνω μισό και άνοιγμα κάτω. Με μικρό στήθος μπορείς άνετα να φορέσεις τέτοιο μπούστο.

 

Self Portrait

Ν.Π. Έχω πρόβλημα εφίδρωσης. Ποια υφάσματα να αποφεύγω για να είμαι safe;

Μπορείς να φοράς βαμβακερά, μεταξωτά, λινά, απόφυγε τα πολυεστερικά, τα βαμβακερά με λύκρα και ραγιόν που θα σε κάνουν να ιδρώνεις πιο πολύ. Δοκίμασε και το lyocell/tencel.

Φ.Λ. Γεια σου Πελαγία, σου γράφω για πρώτη φορά. Ήθελα να σε ρωτήσω τι να φορέσω για να κρύψω τα μπρατσάκια αλλά να μην «γιαγιαδίζει» το ρούχο μου;

Αν ήμασταν στα 90s θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα με τα slip dresses που φορούσαμε. Σήμερα όμως με την τεράστια ποικιλία μπορείς να βρεις πολύ ρομαντικά τοπ και φορέματα με μανίκια μακριά, μπαλούν ή ¾ χωρίς να μοιάζεις με γιαγιά.

 

Μ.Ν. Συγχαρητήρια για τη στήλη σου. Σε διαβάζω κάθε Τρίτη. Το ζήτημά μου είναι ότι δεν ξέρω τι παπούτσι να φορέσω στο γραφείο. Δεν θέλω κλειστό αλλά τα σανδάλια είναι comme il faut;

Ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Χαίρομαι που τα λέμε κάθε Τρίτη. Τα σανδάλια είναι πολύ σικ αν είναι τύπου αρχαιοελληνικά αλλά πολλές φορές διαλέγουμε μερικά πολύ φλύαρα ή τελείως φλατ που δεν μας αναδεικνύουν πάντα. Θα σου πρότεινα σανδάλια ελληνικά με λίγο ύψος για να σε κάνουν κοπελάρα (πιο κοπελάρα!) αλλά και να είναι και άνετα. Σχετικά με το comme il faut έχει να κάνει με το εργασιακό περιβάλλον, μόνο εσύ θα νιώσεις αν το «σηκώνει» το ανοιχτό παπούτσι το γραφείο.

 

 

Σε κλειστό έχω να σου προτείνω τα παρακάτω.

 

Α. Κ. Καλησπέρα. Τι βάζω σε γάμο σε νησί τέλη Ιουνίου; Έχω μπερδευτεί... Ευχαριστώ πολύ

Με βασανίζει το ίδιο ερώτημα τον τελευταίο καιρό, τα απογεύματα του Ιουνίου είναι πολύ ζεστά ενώ το βράδυ έχει δροσιά. Αν προτιμήσεις πιο βαρύ ύφασμα μέχρι το βράδυ θα το έχεις μετανιώσει αλλά από την άλλη θα δείχνει πιο ωραίο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα τα ταιριάξεις και τα 2. Στο νησί βέβαια επιτρέπονται όλα, μέχρι και να μείνεις ξυπόλυτη το βράδυ! Στη δεξίωση του Βασιλικού Γάμου μοίραζαν παντοφλάκια!

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

Διαβάστε επίσης:

Τι μαγιό να επιλέξω για να κρύψω την κοιλίτσα μου; -H Πελαγία Χριστάκη απαντά

Ποιο είναι το σωστό μαγιό για γυναίκες με μεγάλο στήθος; -H Πελαγία Χριστάκη απαντά