Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Πώς θα αξιοποιήσεις όλα τα μαύρα φορέματα που έχεις στη ντουλάπα -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Το φθινόπωρο είναι εδώ και μαζί του φέρνει, εκτός από τα πρώτα κρύα και όλες τις εντυπωσιακές τάσεις.

Ποιες από αυτές, όμως, μας ταιριάζουν και πώς θα τις υιοθετήσουμε; Τι πρέπει να προσέξουμε και σε τι να επενδύσουμε;

Από την άλλη, τα classics, όπως το denim παντελόνι και το LBD δηλώνουν ισχυρή παρουσία. Μάθετε πώς να φορέσετε το καθένα.

 Αυτές είναι οι ερωτήσεις της εβδομάδας: 

Κ.Τ: Πελαγία μου, έκανα εκκαθάριση στην ντουλάπα μου και βρήκα 2-3 replay jeans, 2 ανοιχτόχρωμα και ένα πιο σκούρο με ξεβάμματα, σε straight γραμμή, όλα χαμηλοκάβαλα! Πώς θα μπορούσα να τα φορέσω χωρίς να είμαι τελείως out of date, μέσα σε όλα αυτά τα mom jeans που κυκλοφορούν;

Είμαι 26 χρονών, 1.65 και 60 κιλά και έχω σωματότυπο αχλάδι. Ευχαριστώ πολύ! Νεφέλη.

Νεφέλη μου μπράβο για την εκκαθάριση! Το να ξεφορτώνεσαι και να μένεις με λιγότερα ρούχα σου ξεκαθαρίζει το τοπίο για να μπορέσεις να κάνεις συνδυασμούς. Τα χαμηλοκάβαλα τα προτείνω σε κοπέλες με σωματότυπο μήλο γιατί έχουν κοιλίτσα και όχι σε σωματότυπο αχλάδι. Επίσης, το straight με ξεβάμματα είναι εντελώς όχι γιατί θα σε κοντύνει το straight cut και το ξέβαμμα θα σε παχύνει.

 

Το σκούρο χρώμα είναι το μόνο που μπορείς να φορέσεις αν έπρεπε να κρατήσεις κάποιο. Ιδανικά θα έλεγα να μην αρκεστείς σε ημίμετρα και να επενδύσεις σε ένα καμπάνα medium rise αγαπητό αχλαδάκι!

Λ.Μ: Πελαγία, τι κάνεις; Θέλω την συμβουλή σου. Έχω αρκετά μαύρα φορεματάκια. Δεν είναι πια και τόσο formal, άνετα φοριούνται και από το πρωί. Απλά, είναι λίγο κάπως το μαύρο φόρεμα πρωί, κακά τα ψέματα. Λίγο μουντό. Με τι μπορώ να το συνδυάσω για να είναι «πιο ευχάριστο» στο μάτι;

Μπορείς να τα συνδυάσεις με:

- Καρό παλτό ή σακάκι με χρώμα

- Μπορείς να τα βάλεις από μέσα από φούστα μίντι δημιουργώντας layers (ειδικά αν η φούστα έχει και φάσα με διαφάνεια ή λεπτομέρειες με δαντέλα)

- Μπορείς να τα κάνεις φούστα φορώντας από πάνω πουλόβερ! Απόλυτα άνετο γιατί απλά με την κίνηση δεν θα φαίνεται ακάλυπτη η μέση σου όπως θα συνέβαινε με μια φούστα.

 

 

Μ.Π: Η ερώτησή μου είναι: Πώς θα συνδυάσω τη μίνι snake print φούστα. Τι είδους παπούτσια και τι πανωφόρι ταιριάζει καλύτερα. Επίσης, με απασχολεί και η μπλούζα. Έχω μεγάλο στήθος και θεωρώ ότι ένα πουλόβερ θα μου προσδώσει επιπλέον όγκο.

Καλησπέρα! Προτίμησε ένα πουλόβερ λεπτό με πυκνή πλέξη. Επένδυσε σε ένα καλής ποιότητας αλλά πρόσεξε να έχει V neck ή ανοιχτή λαιμόκοψη για να μην σε «κλείνει». Με μεγάλο στήθος κορίτσια αποφεύγουμε τα κλειστά ρούχα και επιλέγουμε χαμόγελο, V neck και κρουαζέ. Με τίποτα νραπέ ή ζιβάγκο. Μίνι φούστα με slouchy boots, είναι μπότες πιο χαλαρές με σούρες και χοντρό τακούνι και για πανωφόρι σακάκι μαντό στο μήκος της φούστας.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης:

Πώς να ντυθείς οικονομικά στο γραφείο με ρούχα που μοιάζουν ακριβά -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει