Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Εκπτώσεις: Οι 6 κανόνες για να πάρεις (ακριβώς) αυτό που θέλεις στην καλύτερη τιμή


Στην περίοδο των εκπτώσεων, ο στόχος είναι ξεκάθαρος...πρέπει να βρεις τα καλύτερα κομμάτια, στις καλύτερες τιμές.

Και μπορεί αυτό να φαντάζει εύκολο, μιας και την περίοδο των εκπτώσεων μπορείς να βρεις πολλά ρούχα, αξεσουάρ και ήδη σπιτιού σε τιμή ευκαιρίας, αλλά τίποτα εν τέλει δεν είναι πιο ισχυρό από μία γυναίκα που θέλει να οπωσδήποτε να αποκτήσει αυτό που της καρφώθηκε στο μυαλό.

Έτσι, σε αντίθεση με τους άντρες, οι οποίοι απλώς κάνουν μία βόλτα και ότι βρουν, εμείς γινόμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικές και κτητικές απ΄όσο θα έπρεπε όταν πάμε για ψώνια στις εκπτώσεις.

Μερικά μικρά tips θα σε βοηθήσουν να βρεις εύκολα αυτό που ζητάς, χωρίς να αρπαχτείς με την διπλανή σου, επειδή είδατε το ίδιο πράγμα... την ίδια στιγμή.

Επικεντρώσου στο τι θέλεις να πάρεις και μάθε πότε έχει την μεγαλύτερη έκπτωση

Πλέον υπάρχουν διάφοροι και εύκολοι τρόποι για να ενημερώνεσαι για τις εκπτώσεις των αγαπημένων σου μαγαζιών. Από το να δώσεις τα στοιχεία σου και να αποκτήσεις κάρτα μέλους σε μία εταιρία, η οποία θα σου στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό σου, μέχρι να κατεβάσεις στο κινητό σου την εφαρμογή του αγαπημένου σου brand, από την οποία θα ενημερώνεσαι.

Κανόνας: Ξύπνα νωρίς... πήγαινε πάλι αργά

Αν θέλεις να ξεμπερδεύεις από την αρχή των εκπτώσεων ή να προλάβεις την «μεγάλη ευκαιρία», τότε όσο κουραστικό κι αν ακούγεται, πρέπει να σηκωθείς λίγο πιο νωρίς και να πας στα μαγαζιά σχεδόν την ώρα που ανοίγουν. Αν πάλι δεν τρελαίνεσαι να αγοράσεις κάτι (ή γίνεται ήδη χαμός, δες τι σ΄αρέσει και τι χρειάζεσαι, σκέψου το την υπόλοιπη ημέρα και κάνε πάλι την εμφάνισή σου (πιο αποφασισμένη) το βραδάκι.

Μην ντρέπεσαι

Τις ημέρες των εκπτώσεων και κυρίως τα Σαββατοκύριακα υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν 100 γυναίκες μέσα σε ένα μαγαζί και μόνο 10 δοκιμαστήρια. Και επειδή το να περιμένεις για να μπεις στο δοκιμαστήριο είναι το πιο βαρετό πράγμα ever, μην ντρέπεσαι... δοκίμασε πανωφόρια, σακάκια,παπούτσια, πουκάμισα και oversized μπλούζες πάνω από τα ρούχα σου και μπροστά σε κάποιο καθρέφτη. Σίγουρα θα υπάρξουν τόσες άλλες που θα κάνουν το ίδιο.

Ξεκίνα από αυτό που θέλεις να αγοράσεις από το μαγαζί (και κάνε μετά τις βόλτες σου)

Σίγουρα θα ξέρεις που είναι τα βραδινά φορέματα στο Zara της γειτονιάς σου. Αν, λοιπόν, έχεις πάει με το σκεπτικό να αγοράσεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι, μην αρχίσεις τις γενικές βόλτες και το αφήσεις τελευταίο (και καλά για να επικεντρωθείς περισσότερο). Ξεκίνα από αυτό.

Αν δεις κάποια ατέλεια, πες το (μπορεί να βγεις κερδισμένη)

Συνήθως δεν γίνεται σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα-αλυσίδες, αλλά σε μικρότερα είναι εφικτό να πετύχεις μία καλύτερη έκπτωση από την αναγραφόμενη. Αν, λοιπόν, δεις κάποια «ζημιά» στο ρούχο, όπως ένα κουμπί λιγότερο, προβλήματα στο φερμουάρ, μεικ απ, τότε πες το στην πωλήτρια-ιδιοκτήτρια. Μπορεί να σου κάνει καλύτερη έκπτωση.

Αν δεν σ΄αρέσει πραγματικά, φύγε

Τι κι αν περίμενες τρεις μήνες για να βάλει εκπτώσεις το αγαπημένο σου brand, αν πας και δεν υπάρχει τίποτα που να σου αρέσει, μην πάρεις κάτι επειδή απλά σου κόλλησε. Απλά φύγε... και μην κάνεις «εκπτώσεις» στο γούστο σου.

Φωτογραφίες: Shutterstock