Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Τα 10 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις σε αυτές τις εκπτώσεις


Στη σκέψη «Τι θα αγοράσω στις τωρινές εκπτώσεις», η απάντηση μπορεί να μοιάζει αντικειμενικά εύκολη, καθώς αυτό που έχει πρωταρχικό ρόλο είναι να αγοράσεις αυτό που χρειάζεσαι.

Ωστόσο, τι γίνεται με το τέλειο παλτό που ήθελες να πάρεις και τώρα το έχει σε σούπερ τιμή, την ριγέ μπλούζα που ξεθώριασε και θέλεις μία καινούργια, τα παπούτσια της φίλης σου που σ΄άρεσαν και ζήλεψες και το σετ από δαχτυλίδια (που παρ΄όλο που δεν φοράς ποτέ) τα είδες και σου κόλλησαν στο μυαλό;

Όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να τα έχεις «τακτοποιημένα» στο μυαλό σου, αλλά όταν δεις τις εκπτώσεις να σου «κλείσουν το μάτι», μία σύγχυση την παθαίνεις.

Γυναίκες από τον χώρο της μόδας, fashion victims και σύμβουλοι αγορών θέλησαν να βάλουν σε τάξη την σκέψη σου, παρουσιάζοντάς σου τα 10 βασικά κομμάτια που θα πρέπει να αγοράσεις σε αυτές τις εκπτώσεις!

  • Μία επώνυμη τσάντα

 

 

A photo posted by @milano_streetstyle on Jan 20, 2017 at 1:03am PST

 

Θα την έχεις χρόνια, θα σου είναι χρήσιμη και θα την βρεις αρκετά πιο φθηνή. Aγοράζοντας μία τσάντα γνωστού σχεδιαστή (ή brand) στις εκπτώσεις είναι μία καλή επένδυση, ειδικά να βρεις αυτή που θέλεις. «Είτε την φοράς όλη την μέρα ή το βράδυ, σίγουρα θα είναι το κομμάτι statement πάνω σου», αναφέρει η αγαπημένη πελάτισσα του Net-a-porter, Χόλι Ρούσελ.

  • Ψηλόμεσο παντελόνι

 

 

Φοριέται κυριολεκτικά όλη την μέρα. Στη δουλειά με ένα πουκάμισο, στον καφέ με ένα απλό top και το βράδυ με ένα crop top. «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσεις ένα στιλάτο παντελόνι, το οποίο θα μπορείς να φορέσεις ακόμη και την άνοιξη. Ψάξε για το κομμάτι που σου λείπει και που ταιριάζει στην σιλουέτα σου», αναφέρει η υπεύθυνη γυναικείου site, Χάτζελ Κάτεραλ.

  • Μονόχρωμη/ ριγέ μπλούζα

 

 

A photo posted by @milano_streetstyle on Jan 17, 2017 at 8:17am PST

 

Συνήθως οι απλές μονόχρωμες μπλούζες έχουν και την καλύτερη έκπτωση αυτή την περίοδο. Οπότε επειδή μία μονόχρωμη μπλούζα μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, μην τις αμελήσεις. «Πριν πας για ψώνια, ρίξε μία γρήγορη ματιά στην ντουλάπα σου για να δεις τι σου λείπει. Οι μονόχρωμες μπλούζες ή αυτές με ρίγες σίγουρα θα ταιριάξουν τέλεια με κάθε συνδυασμό σου», προσθέτει η Κάτεραλ.

  • Ένα ιδιαίτερο καπέλο

 

 

Είναι ένα αξεσουάρ που δεν θα σκεφτείς να αγοράσεις σε καμία άλλη περίοδο πέρα από τις εκπτώσεις κι αυτό γιατί δεν σου είναι απαραίτητα χρήσιμο. «Αν θέλεις να αγοράσεις ένα καπέλο που να το έχεις για χρόνια και να είναι κλασικό και επώνυμο, τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», αναφέρει η σύμβουλος αγορών Νάταλι Κίνγκχαμ.

  • Off the shoulder μπλούζες (με τον έναν ώμο έξω)

 

 

«Είναι trend και απ΄ότι φαίνεται δεν θα σταματήσει να είναι. Υπάρχουν τέλεια σχέδια και αρκετά κομμάτια στα μαγαζιά. Άσε που φοριέται και μέχρι τις αρχές της άνοιξης», αναφέρει η Νάταλι Κίνγκχαμ.

  • Καπαρντίνα

 

 

A photo posted by @world_fashion_styles on Jan 18, 2017 at 3:58am PST

 

Αν δεν έχεις, πρέπει να πάρεις, αν έχεις, τότε πες ναι σε ένα άλλο σχέδιο. Οι καπαρντίνες είναι πάντα ένα mustwear πανωφόρι. «Μία καμηλό κάπα ή καπαρντίνα δεν θα σε «προδώσει» ποτέ. Ακόμη, δηλαδή, κι αν φορέσεις κάτι πιο χοντρό από κάτω, με την καπαρντίνα δεν θα φαίνεσαι ογκώδης», σημειώνει η Ρούσελ.

  • Παπούτσι με χοντρό τακούνι (στιλ ‘70s)

 

 

A photo posted by @milano_streetstyle on Jan 2, 2017 at 10:08am PST

 

Είναι βολικό και μπορείς να το περπατήσεις πιο άνετα απ’ ότι με ένα ζευγάρι γόβες. Αν, λοιπόν, θέλεις κάτι για την δουλειά, ένα μποτάκι ή μία γόβα με χοντρό τακούνι είναι αυτό που ψάχνεις. «Πες ναι σε ένα suede παπούτσι που είναι μεν boho, αλλά δίνει στιλ. Και επειδή το χοντρό τακούνι το είδαμε παντού στις πασαρέλες φέτος, σίγουρα θα φορεθεί όλο τον χρόνο», αναφέρει η Νάταλι.

  • Το ακριβό beauty prodyct που έχει καλή έκπτωση

 

 

Επειδή πάντα βλέπουμε αυτό το κραγιόν που μας αρέσει, αλλά έχει «τσιμπημένη» τιμή, οι εκπτώσεις είναι μία καλή ευκαιρία για να το ξανασκεφτείς.

  • Το παλτό που πιστεύεις πως δεν χρειάζεσαι (αλλά σου άρεσε)

 

 

Το πανωφόρι είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ντουλάπας σου τον χειμώνα, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο άλλος. Αν, λοιπόν, έχεις ότι χρειάζεσαι, αλλά έχεις «σταμπάρει» ένα κομμάτι που απλά σ΄αρέσει... τότε είναι η καλύτερη περίοδος να το πάρεις.

  • Ένα καλό κολάν για το γυμναστήριο

 

 

A photo posted by Womanista (@womanista) on Jan 20, 2017 at 5:57am PST

 

Συνήθως τα αθλητικά είδη έχουν καλές εκπτώσεις και είναι κάτι στο οποίο θα βρεις περισσότερη διαθεσιμότητα απ΄ότι σε ένα τζιν. Αν, λοιπόν, το σκεφτόσουν, αλλά δεν ήταν πρωτεύον στην λίστα σου, τώρα μπορεί να γίνει.