Mango
Mango
OFFICE LOOK

Office look: 5 φρέσκες ιδέες, μία για κάθε μέρα, για σύγχρονο στιλ στο γραφείο


Κυριακή βράδυ και ήδη έχεις μπει σε mood «καινούρια εβδομάδα στο γραφείο ξεκινά και τι φοράμε πάλι αύριο».

Και μεθαύριο. Και παραμεθαύριο. Κάθε μέρα έχεις το ίδιο πρόβλημα και όταν ανοίγεις την ντουλάπα το πρωί, ενώ έχεις διάθεση για πολύ κομψούς και στιλάτους συνδυασμούς, σκέφτεσαι ότι τα έχεις φορέσει όλα τουλάχιστον δύο φορές και σε παίρνει από κάτω. Έτσι καταλήγεις πάλι να πιάσεις το τζιν και να ντυθείς όπως-όπως.

Σήμερα, όμως, αποφάσισες να το κάνεις όπως τα κορίτσια της μόδας -που τηρούν με ευλάβεια αυτό το τιπ- και να προγραμματίσεις τα οffice look όλης της εβδομάδας από το βράδυ της Κυριακής.

Ποια είναι όμως τα must have κομμάτια που χρειάζεσαι για το τέλειο λουκ γραφείου; Αυτά που μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να εντυπωσιάσεις με το στιλ και την κομψότητα σου; Αυτό που ψάχνεις είναι κομμάτια που βρίσκονται ανάμεσα στις τοπ τάσεις της σεζόν αλλά είναι διαχρονικά, ευκολοφόρετα και ευέλικτα έτσι ώστε να ξέρεις πως δεν θα βαρεθείς ποτέ να τα φοράς. Επιπλέον ένα outfit που προορίζεται για το γραφείο δεν πρέπει να υστερεί σε στυλ, αλλά και άνεση. Ξέρω ότι νομίζεις πως όλα αυτά μαζί δεν συνδυάζονται με τίποτα. Είμαι εδώ για να σου αποδείξω το αντίθετο. Όποιο κι αν είναι το προσωπικό σου στυλ αλλά και το dress code στο γραφείο αυτά είναι τα κομμάτια-κλειδιά.

1 H μίντι πλισέ φούστα

Οι πλισέ φούστες είναι hot trend τις τελευταίες σεζόν και ειδικά αυτές με μήκος που φτάνει στην μέση της γάμπας. Επίλεξε μία σε κλασικό μαύρο, ή με άλλο σκούρο χρώμα ή με διακριτικές (επαναλαμβάνω διακριτικές) λάμψεις. Ταιριάζει τέλεια με πουκάμισα, πουλόβερ και ζιβάγκο, και από παπούτσια με kitten heels, mules, μποτάκια με τακούνι αλλά και loafers.

 

 

2 Το blazer dress 

Eκτός από το all time classic μακρύ σακάκι που μπορείς να ρίξεις στους ώμους σου, μια φρέσκια ιδέα είναι το tuxedo dress. Δοκίμασε να το φορέσεις μόνο του, ή πάνω από παντελόνι με ψηλοτάκουνες γόβες ή μποτάκια, ή πάνω από θηλυκό slip dress με δαντέλα να προεξέχει ελαφρώς στο κάτω μέρος.

 

 

3 Το two piece

Είτε επιλέξεις ένα κλασικό κοστούμι ή σακάκι και φούστα στο ίδιο σχέδιο και χρώμα θα έχεις τον τίτλο της πιο στιλάτης και ενημερωμένης στο τσεπάκι σου. Προτίμησε ένα deux piece σε καρό που είναι η πιο μεγάλη τάση φέτος.

 

 

4 Το κοτλέ

Άλλη μια μεγάλη αλλά και παρεξηγημένη τάση είναι το κοτλέ ύφασμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για βελούδο που αγαπάμε να φοράμε όμως υπάρχει η άποψή (κακώς) πως είναι old fashioned. Φορέστε στο γραφείο ένα παντελόνι ή σακάκι.Με το ρετρό χαρακτήρα του δείχνει πολύ σοφιστικέ και cool.

 

 

5 Το παλτό με χρώμα

Φορώντας ένα μακρύ παλτό σε έντονη απόχρωση πάνω από ένα απλό ootfit θα κάνεις εντυπωσιακή είσοδο (και έξοδο) στο γραφείο και στην συνέχεια που θα το βγάλεις θα δείχνεις μίνιμαλ και κομψή και απολύτως άνετη.