GETTY
GETTY
KOKKINO ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Πώς να φορέσεις το κόκκινο στις γιορτές και να μην δείχνει υπερβολικό


Μετά το κλασικό μαύρο που αποπνέει μυστήριο και αισθησιασμό, το αμέσως επόμενο χρώμα που οι περισσότερες έχουμε στο μυαλό μας ως επίσημο και κατάλληλο για formal περιστάσεις και βραδινές εξόδους είναι το φλογερό κόκκινο.

Φέτος, ειδικά, είναι ακόμα πιο δύσκολο να του αντισταθούμε και να μην ενδώσουμε στο εκτυφλωτικό φως του αλλά και στο δυναμικό πάθος που χαρίζει σε κάθε σύνολο, αφού βρίσκεται παντού, σε κάθε βιτρίνα και σελίδα περιοδικού, ως μια από τις πιο hot τάσεις! Ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης στο αίμα, της ουσίας που είναι υπεύθυνη για το συναίσθημα της ευφορίας και χαράς και σου φτιάχνει την διάθεση ενώ κάνει το statement, φωνάζοντας πόσο κομψή και στιλάτη είσαι και είναι αδύνατο να μην τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Τι γίνεται όμως τις μέρες όπως αυτές των γιορτών των Χριστουγέννων, που θες να φορέσεις έντονο, ζωηρό κόκκινο το βράδυ στο πάρτι και όχι μόνο, να είσαι στο Christmas Spirit, αλλά δεν θες να είσαι ασορτί με την αγιοβασιλιάτικη διακόσμηση; Η αλήθεια είναι ότι το αγαπημένο σου χρώμα αυτή την περίοδο στολίζει και το δέντρο, το τραπέζι, τον καναπέ αλλά και τα σερβίτσια και εσύ δεν θες να μοιάζεις με Aγιοβασιλίτσα. Υπάρχει τρόπος να το φορέσεις με στιλ και να ξεχωρίσεις. Μικρές δόσεις κόκκινου, σε στρατηγικά σημεία, ανατρεπτικά αξεσουάρ και λεπτομέρειες, σε υφάσματα, χωρίς υπερβολές είναι ορισμένα από αυτά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πριν φορέσεις κόκκινο στις γιορτές.

1 Αν επιλέξεις κόκκινο φόρεμα, καλύτερα να είναι ένα μάξι και αέρινο με σοφιστικέ λεπτομέρειες όπως το ζιβάγκο, η διαφάνεια ή κεντήματα.

 

 

2 Επίλεξε ένα κόκκινο παντελόνι από καλό ύφασμα, (όχι denim ή δερμάτινο) και φόρεσε το με μαύρο από πάνω, όπως ένα μεταξωτό πουκάμισο.

 

 

3 Ένα μάλλινο πουλόβερ δεν φαίνεται χριστουγεννιάτικο, αλλά ιδιαίτερα κομψό και cosy.

 

 

4 Aν θέλετε να φορέσετε το κόκκινο παλτό σας, φροντίστε το υπόλοιπο outfit να είναι μίνιμαλ, μαύρο ή να κάνετε color blocking με φούξια ή μοβ, έτσι ώστε να σπάσει η γιορτινή μονοτονία.

 

 

5 Συνδυάστε με πιο σκούρες αποχρώσεις του όπως το μπορντό και παίξτε με διαφορετικές υφές όπως ένα φούτερ και βελούδο.

 

 

6 Υιοθετήστε το σε αξεσουάρ μόνο. Μια τσάντα, ένα κασκόλ ή ένα ζευγάρι γυαλιά ηλιού με vintage αισθητική είναι ιδανικά.