Shutterstock
Shutterstock
STYLE Q&A

Τι τζιν να διαλέξω για να μην τονίζεται η περιφέρειά μου; -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Βρισκόμαστε στην περίοδο πριν τα Χριστούγεννα και όλο και κάποιες αγορές θα κάνουμε αυτές τις μέρες. Αλλά πώς θα είναι οι σωστές και δεν θα τις καταπιεί η ντουλάπα μας πάλι;

Πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να έχεις καθαρό μυαλό όταν θα βγεις να ψωνίσεις. Nα έχεις στο μυαλό σου τις πραγματικές ανάγκες σου και να μην παρασυρθείς από τα στολισμένα μαγαζιά και τις βιτρίνες. Εντάξει...ξέφυγε λιγάκι (μην είμαστε και υπερβολικοί).

Θυμήσου πως οι αγορές είναι διασκέδαση και πρακτικότητα μαζί, χαλάρωσε και απόλαυσε την βόλτα σου με τις φίλες σου και σκέψου πως η ζωή είναι πιο όμορφη φορώντας ενδιαφέροντα ρούχα. Το στοίχημα των εορτών είναι να βρεις κάτι που δεν φοράς και να το "ξεκλειδώσεις" αγοράζοντας ένα ή δυο ρούχα που θα το κάνουν να λειτουργήσει. Για πολλά χρόνια είχα στην ντουλάπα μου πλισέ μίντι φούστες της μητέρας μου που δεν ήξερα πώς να τις φορέσω, είχα επίσης πουκάμισα που αγόρασα και ποτέ δεν με βόλεψαν στην καθημερινότητά μου παρά μόνο ανοιχτά με τζιν και tshirt. Τις φούστες λοιπόν τις ξεκλείδωσα με αυτά τα πουκάμισα. Στενές στην μέση και σε Α γραμμή ήταν ιδανικές για τα τετράγωνα πουκάμισα που είχα μαζέψει ποιος ξέρει γιατί.

Αυτή την εβδομάδα μάζεψα ερωτήσεις σας σχετικά με διάφορα θέματα τελείως διαφορετικά που σας απασχολούν. Λοιπόν ξεκινάμε.

Shutterstock
Shutterstock

Κατερίνα Δ. : Τι θα έπρεπε να έχω στην ντουλάπα μου, ποια είναι τα βασικά ρούχα που μου χρειάζονται;

Κοίτα αυτό τώρα εξαρτάται από το στυλ που έχεις και από αυτά που φοράς, αν σου πω ένα λευκό πουκάμισο για παράδειγμα, είναι πολύ ωραίο σαν θεωρία αλλά έχω ένα και κάθε φορά που το φοράω πρώτον το λερώνω σε χρόνο ντε τε και δεύτερον επειδή το ήθελα πιο αντρικό, στη μέση μού είναι φαρδύ και μού ανάβουν τα λαμπάκια. Αποτέλεσμα: δεν το φοράω. Τώρα γενικά καλό θα ήταν να είχες ένα πουκάμισο λευκό αν είσαι ο τύπος της γυναίκας που τα φορά. Σημαντικά θεωρώ τα σακάκια και το λέω ξανά και ξανά ότι μας δείχνουν ντυμένες και σικάτες, θα σου έλεγα να αποφύγεις τα σκισμένα τζιν και τα ξεβάμματα γιατί προσθέτουν όγκο. Επίσης πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι μερικά παπούτσια ταιριάζουν με συγκεκριμένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Δεν είναι όλα για όλα. Το μαύρο φόρεμα που έχει γίνει τόσος ντόρος για αυτό, μπορεί να πάρει πολλές μορφές πια όπως πλεκτό, κρεπ, βελούδινο ή από δαντέλα. Ένα ζευγάρι καλές αναπαυτικές ποιοτικές μπότες για κάθε μέρα είναι αναγκαίες, επένδυσε στην υψηλή ποιότητα.

 

Αγγελική Κ. : Τι τζιν να διαλέξω για να μην τονίζει την περιφέρειά μου;

Αν έχεις κοιλίτσα τότε προτίμησε ένα medium rise, με τίποτα χαμηλόμεσο για να μπορείς να κάτσεις άνετα και να μην κατεβαίνει πίσω το τζιν, όπως είπα και παραπάνω όχι ξεβάμματα γιατί δεν κόβουν το πόδι, το στρογγυλεύουν. Προτίμησε να τελειώνει ελαφρώς σε καμπάνα και χρώμα διάλεξε ένα κλασσικό μπλε ντένιμ.

 

Ιωάννα Μ. : Μας πρότεινες σακάκια σε προηγούμενο ποστ, πώς να διαλέξω αυτό που μου ταιριάζει;

H ραφή στο σακάκι πρέπει να τελειώνει τον ώμο σου και μετά να ξεκινά το μανίκι. Αν η ραφή πέφτει μετά τον ώμο σου είναι μεγάλο και αν πέφτει πριν είναι μικρό. Πάλι εδώ θα σου έλεγα να το ψάξεις πρώτα να βρεις καλό ύφασμα και πολύ καλή ραφή.

 

 

Ντόρα Γ. Φοράμε ξεβαμμένα τζιν τον χειμώνα;

Ναι φοράμε! Πιο παλιά τα ανεβάζαμε στην ντουλάπα με τα χειμωνιάτικα με το που τελείωνε το καλοκαίρι, τώρα όμως υπάρχουν παντού και δείχνουν πολύ πιο ωραία φορώντας τα με ένα αυστηρό τουίντ παλτό ή με ένα απλό μαύρο πουλόβερ.

Κορίτσια περιμένω τις ερωτήσεις σας, έχω και μερικές για καταπολέμηση λεκέδων αλλά θα τις απαντήσω την επόμενη Τρίτη! RV

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear