Shutterstock
Shutterstock
CULOTTE

Τα κατάλληλα παπούτσια για την culotte


Οι culottes είναι ένα ξεχωριστό παντελόνι με αδιαμφισβήτητη κομψότητα.

Τις τελευταίες σεζόν η ζιπ κιλότ είναι ανάμεσα στα παντελόνια που πρωταγωνιστούν κυρίως για όσες γυναίκες ψάχνουν κάτι το διαφορετικό, για όσες έχουν βαρεθεί το κλασικό τζιν και θέλουν να φορέσουν κάτι άλλο. Ένα παντελόνι σε φαρδιά, Α γραμμή με μήκος πιο κοντό, που κυμαίνεται από το γόνατο μέχρι λίγο πάνω από τον αστράγαλο χαρίζει σεξαπίλ και κομψότητα με vintage αέρα και θηλυκή αισθητική.

Η culotte αναδιαμορφώνει την σιλουέτα και το σώμα με καμπύλες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν. Τις είδαμε σε φωτογραφίες street style το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα και θέλουμε πολύ να τις υιοθετήσουμε και να τις εντάξουμε στα καθημερινά μας λουκ. Επικρατεί γενικά η άποψη πως το σχέδιο της δεν ταιριάζει σε γυναίκες με πιο μικρό ύψος αλλά και σε γυναίκες με έντονες καμπύλες, όπως επίσης και σε πολύ λεπτές.

Ακόμα, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε πως πρέπει να τις φορέσουμε μόνο με ψηλοτάκουνα και τελικά δεν ξέρουμε τι από αυτά είναι αλήθεια και τι μύθος, με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε να φορέσουμε αυτά τα τόσο classy παντελόνια, που οι γυναίκες δόξασαν σε περασμένες δεκαετίες.

Για αυτό λοιπόν φτιάξαμε μια λίστα με όλα τα παπούτσια που ταιριάζουν με την ζιπ κιλότ και πως να τα συνδυάσεις ώστε να την φορέσεις με στυλ και να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και ισορροπημένα λουκ.

Το μυστικό είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το outfit να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Όλα. Το ένα με το άλλο, πρέπει να ταιριάζουν και φυσικά τα παπούτσια να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του λουκ. Όποιο κι αν είναι το χρώμα, το μήκος αλλά και το υλικό της τα παπούτσια είναι απαραίτητο να ταιριάζουν στην συνολική εικόνα.

Mango
Mango

1 Για παράδειγμα, αν επιλέξετε μια culotte με σκούρο χρώμα ,μια κομψή ιδέα είναι να συνδυάσετε με μπότες σε κοντινή απόχρωση. Το τελικό εφέ της μονοχρωμίας δίνει πόντους και δεν αλλοιώνει την φιγούρα σας.

 

 

2 Αν επιλέξετε μια culotte σε ανοιχτό ή υπόλευκο τόνο μπορείτε να φορέσετε πέδιλα ή άλλα ψηλοτάκουνα σε γήινες αποχρώσεις που κολακεύουν τα γυναικεία πόδια.

 

 

3 Aν σας αρέσει η sporty αισθητική, προτιμήστε μια ζιπ κιλότ με μήκος και συνδυάστε με platform trainers ή πιο κοντή και τα sneakers σας

 

 

4 Για μια επίσημη εμφάνιση οι culottes είναι τέλειες με ψηλοτάκουνες, μυτερές γόβες.

 

 

5 Κάντε το statement και τολμήστε εντυπωσιακά μποτάκια σε κόκκινο ή λευκό είναι τάση και χαρίζουν όσο ύψος χρειάζεται.