Έφτιαξε βιβλιοθήκη για όλη τη γειτονιά μέσα σε δέντρο που σάπιζε -Η εκπληκτική μεταμόρφωση | 0 bovary.gr
Έφτιαξε βιβλιοθήκη για όλη τη γειτονιά μέσα σε δέντρο που σάπιζε -Η εκπληκτική μεταμόρφωση | 0 bovary.gr
09|01|2019 18:45
SHARE
TREE ΒΟΟΚS

Έφτιαξε βιβλιοθήκη για όλη τη γειτονιά μέσα σε δέντρο που σάπιζε -Η εκπληκτική μεταμόρφωση


Υπάρχουν άνθρωποι που από το τίποτα μπορούν να φτιάξουν τα πάντα.

Παλιότερα ονομάζονταν μάγοι. Σήμερα τους λέμε καλλιτέχνες και τους οφείλουμε πολλά.

Μία από αυτούς -τους καλλιτέχνες- είναι και η Sharalee Armitage Howard από το Αϊντάχο των Η.Π.Α. η οποία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο για έναν πολύ καλό λόγο. Δημιούργησε μια απίθανη βιβλιοθήκη σε δέντρο 110 ετών που σάπιζε έξω από το σπίτι της. 
Το δέντρο είχε γίνει επικίνδυνο, αλλά αντί να το κόψει τελείως αποφάσισε να το μεταμορφώσει σε κάτι που θα χαροποιούσε ολόκληρη τη γειτονιά.

«Έπρεπε να κόψουμε και να ξεριζώσουμε ένα τεράστιο δέντρο που ήταν πάνω από 110 χρονών. Αποφάσισα να το μετατρέψω σε μια μικρή ελεύθερη βιβλιοθήκη (την οποία πάντα ήθελα)», έγραψε η Sharalee στη σελίδα του στο Facebook. «Εδώ είναι»

Το δέντρο που μεταμόρφωσε και αποκαλεί "Little Free (Tree) Library", παρέχει βιβλία σε όποιον θέλει. Είναι απλό «Πάρτε ένα βιβλίο, μοιραστείτε ένα βιβλίο». 

 

 

H εντυπωσιακή ομολογουμένως εξωτερική βιβλιοθήκη, έχει το δικό της πέτρινο μονοπάτι, και την πρόσοψή της κοσμούν μινιατούρες κλασικών βιβλίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η πόρτα έχει τζάμι για να ρίχνουν όσοι θέλουν κλεφτές ματιές προκειμένου να δουν αν το αγαπημένο τους βιβλίο είναι διαθέσιμο. 

Το δέντρο βιβλιοθήκη διαθέτει εξωτερικό φως για να φωτίζει τη διαδρομή προς την γυάλινη πόρτα, αλλά και εσωτερικό φως για να φωτίζει τα βιβλία μέσα. 

Η Sharalee πρόσθεσε ότι έγινε μέλος του της Μικρής Ελεύθερης Βιβλιοθήκης, μιας κοινότητας ανθρώπων που υποστηρίζει τις ελεύθερες βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο. Η μικρή της βιβλιοθήκη κάνει το γύρο του διαδικτύου