shutterstock.com
shutterstock.com
ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δίωξε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας με μια diy μάσκα περιποίησης


Η απολέπιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Βοηθά στο να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από αυτήν, ώστε να μπορέσουν τα προϊόντα ενυδάτωσης και προστασίας να απορροφηθούν, ενώ χαρίζει λάμψη και βελούδινη αίσθηση.

Επίσης το δέρμα μένει καθαρό, αφού απομακρύνονται οι ρύποι της ατμόσφαιρας αλλά και μικρόβια που βρίσκονται στο περιβάλλον και μεταφέρονται σε αυτό.

Αν είσαι φαν των αγνών καλλυντικών και σου αρέσει να ασχολείσαι η ίδια με τη δημιουργία τους, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα μέχρι την κουζίνα του σπιτιού σου, αφού εκεί βρίσκονται κρυμμένοι μικροί θησαυροί.

Φτιάξε τη δική σου μάσκα απολέπισης που ενδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Θα χρειαστείς:

Μισό κεσεδάκι γιαούρτι με πέτσα

1 κουταλιά λάδι καρύδας ή καλέντουλας

1 κουταλιά μέλι

2 κουταλιές βρόμη

1/4 της κουταλιάς χυμό λεμονιού

DIY

Βάλε τη βρόμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Έπειτα πρόσθεσε το μέλι και το λεμόνι και ανακάτεψε καλά. Βάλε το γιαούρτι και το λάδι καρύδας ή καλέντουλας και ανακάτεψε πάλι μέχρι να πάρουν τα υλικά τη μορφή κρέμας. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις και άφησε την να ανακουφίσει την επιδερμίδα για δέκα λεπτά. Μην παραλείψεις να καθαρίσεις το πρόσωπο πριν την εφαρμογή και στο τέλος, να ξεπλυθείς με ζεστό νερό. Εφάρμοσε την ενυδατική ή το σέρουμ για να “κλειδώσεις” την υγρασία στο δέρμα.

TAGS