ΤΙ ΣΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΚΟΜΜΩΤΗΣ

Όλα όσα θα έπρεπε να σου πει ο κομμωτής για τα μαλλιά σου, αλλά στα κρύβει


Συναναστρέφονται καθημερινά με δεκάδες γυναίκες, ακούγοντας τα προβλήματά τους, τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες σου. Μπορούν να καταλάβουν τι σου συμβαίνει από την αλλαγή που θέλεις να κάνεις στα μαλλιά σου και από τις συζητήσεις σας.

Όχι δεν είναι ο ψυχολόγος σου, αλλά ένα από τα επαγγέλματα που γνωρίζει καλά τι θα πει γυναίκα, είναι αυτό του κομμωτή.

Ο Τζον Νίλσον είναι εδώ και 25 χρόνια κομμωτής και έχει βγάλει πολλά συμπεράσματα για την γυναικεία νοοτροπία που θα ήθελε να τα μοιραστεί μαζί μας:

  • Θέλουν πάντα να μοιάζουν στις διάσημες

«Οι γυναίκες έχουν την μανία να θέλουν να μοιάσουν σε άλλες γυναίκες». Είτε είναι 50 ή 20 επιμένουν πως τα μαλλιά τους θέλουν να μοιάζουν στην Κέιτ Μος ή στην Βικτόρια Μπέκαμ. Οι περισσότερες δεν λαμβάνουν υπόψιν το ότι οι διάσημες έχουν ένα ολόκληρο επιτελείο από κομμωτές και μπορούν να έχουν όποια κουπ ζητήσουν στην στιγμή.

  • Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι νεόνυμφες είναι ότι δεν κάνουν πρόβα νυφικού χτενίσματος

«Δεν είναι λίγες οι φορές που με έχουν καλέσει νύφες πριν τον γάμο και μου έχουν ζητήσει απίστευτα πράγματα, όπως τρομερές πλεξούδες με εξτένσιον και πολύπλοκα σινιόν. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει αν δεν έχουμε επεξεργαστεί από πριν τα μαλλιά της... έστω να ζυγίσουμε τις πιθανότητες αν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα ή όχι.

  • Είναι λάθος το ότι είναι πάντα βιαστικές

 

«Ειδικά όσες κλείνουν ραντεβού για χτένισμα, κούρεμα, χτένισμα δεν καταλαβαίνουν πως μία τέτοια διαδικασία για να έχει ωραίο αποτέλεσμα, θέλει και χρόνο. Έτσι, στις περισσότερες φαίνεται αδιανόητο το ότι θα πρέπει να μείνουν 4 ώρες στο κομμωτήριο και μας ζητάνε να κάνουμε ότι μπορούμε για να τελειώσουν πιο γρήγορα»

  • Δεν μένουν ακίνητες

«Όσο και αν ωραία είναι η κουβέντα με τις πελάτισσες μου, το να μένουν τελείως ακίνητες (ειδικά στο χτένισμα) είναι πολύ σημαντικό για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας. Το χειρότερο είναι πως ένα λάθος μετά από ένα απότομο σκούντηγμα, το πιο πιθανό είναι να το χρεωθούμε εμείς.

  • Οι συζητήσεις για το αν θα τα κόψουν πολύ ή όχι

 

«Μερικές γυναίκες έχουν μανία με τα μαλλιά τους και είναι φυσικό, αλλά όταν ένας κομμωτή κουρεύει μία γυναίκα έχει την υποχρέωση να «αφαιρέσει» ότι είναι άχρηστο, ώστε να υπάρχει μία φόρμα στο σύνολο».