ΝΤΑΪΑΝΑ

Ετσι αποφάσισε η Νταϊάνα να κουρέψει το μαλλί της κοντό - Μια απίστευτη ιστορία


Τα κουρέματα, αλλά και τα χτενίσματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα τόσο στα 80's, όσο και στα 90's ήταν από εκείνα που αντιγράφηκαν περισσότερο από ποτέ από τις γυναίκες για τις οποίες αποτέλεσε είδωλο.

Αν κάποια γυναίκα δεν είχε αντιγράψει τα μαλλιά της Μαντόνα, τότε σίγουρα είχε εμπνευστεί από τη Νταϊάνα, με την κοντή κουπ να γίνεται κορυφαία επιλογή στα κομμωτήρια.

Ωστόσο, πίσω από κάθε πετυχημένο κούρεμα, κρύβονται δύο πολύ ταλαντούχα χέρια και ένα εξαιρετικά δημιουργικό ψαλίδι, που στην περίπτωση της Λαίδη Νταϊάνα, ακούνε στο όνομα Sam McKnight.

Η κομψή κόμμωσή της κατά τη δεκαετία του '80 έφτανε στο ύψος των ώμων της, αλλά ο διάσημος και καταξιωμένος κομμωτής και hair stylist Sam McKnight, κατάφερε να μεταμορφώσει την πριγκίπισσα, που τελικά υιοθέτησε το πιο εμβληματικό κοντό και προσεγμένο κούρεμα.

Ο McKnight συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Νταϊάνα το 1990, όταν εκείνη επρόκειτο να φωτογραφηθεί από τον Patrick Demarchelier για λογαριασμό της Vogue και μάλιστα ο κομμωτής – θρύλος πίστεψε αρχικά, ότι θα έβλεπε μπροστά του τη Margaret Thatcher, όταν έμαθε ότι το πρόσωπο αυτό ήταν πολύ σπουδαίο.

Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση όπου είχε την επιμέλεια της κόμμωσης της πριγκίπισσας, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ορισμένα τσιμπιδάκια, με τα οποία σταθεροποίησε τα μαλλιά κάτω από την τιάρα, προκειμένου να δημιουργήσει έτσι ένα τρικ κοντού κουρέματος.

 

Η Λαίδη φάνηκε πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και ρώτησε τότε τον Sam McKnight, τι ακριβώς θα έκανε με τα μαλλιά της αν εκείνη του έδινε το ελεύθερο.

Εκείνος, όπως ομολογεί, της απάντησε πως θα τα έκοβε πολύ κοντά και αυτό που ακολούθησε ήταν το πιο διάσημο κούρεμα όλων των εποχών!

 

Η κουπ αποτέλεσε αμέσως την πιο πολυπόθητη επιλογή των γυναικών, με τον ίδιο να πιστεύει πως το μαγικό συστατικό της επιτυχίας του ήταν η αντίθεση του, δηλαδή το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα ανδρόγυνο, σπορτι look, που δεν έχανε σε θηλυκότητα.