Διώξε τις ρυτίδες με 5 προϊόντα που έχεις στην κουζίνα σου | 0 bovary.gr
Διώξε τις ρυτίδες με 5 προϊόντα που έχεις στην κουζίνα σου | 0 bovary.gr
28|11|2016 14:33
SHARE
ΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ

Διώξε τις ρυτίδες με 5 προϊόντα που έχεις στην κουζίνα σου


Κάθε γυναίκα θέλει να παραμείνει νέα, γι' αυτό άλλωστε ξοδεύει αρκετά χρήματα ετησίως σε κρέμες και σχετικές θεραπείες.

Στόχος είναι ένα λαμπερό και απαλό δέρμα χωρίς ρυτίδες και σημάδια, που να ακτινοβολεί ζωντάνια και σφριγηλότητα.

Αν θέλετε πραγματικά νεανικότερη όψη, δεν χρειάζεται να τρέξετε μέχρι το κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών, αλλά μέχρι την κουζίνα ή το σουπερμάρκετ σας, μιας και η φύση προσφέρει απλόχερα μαγικά προϊόντα.

Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβραδύνεται την γήρανση του δέρματος, με τη ζάχαρη και τα φύκια να βρίσκονται στη λίστα.

Ζάχαρη

Οχι για να την φάτε, αλλά για να την βάλετε στην επιδερμίδα σας. Η ζάχαρη μπορεί να διατηρήσει την υγρασία μέσα στα κύτταρα και να τα ενυδατώσει.

Είναι πηγή γλυκολικού οξέος, το οποίο χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την εμφάνιση και την υφή του δέρματος, κρατώντας το φωτεινό και λαμπερό.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε: Φτιάξτε μία μάσκα με ακατέργαστη ζάχαρη, την οποία έχετε περάσει από το μπλέντερ, λίγο ελαιόλαδο και ένα κ.γ ακατέργαστο μέλι.

Παπάγια

Εσείς ξέρατε πως η παπάγια είναι γεμάτη βιταμίνη C; Αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της παραγωγής κολλαγόνου, ενώ βοηθά και στην επούλωση πληγών του δέρματος και στην υγεία μαλλιών και νυχιών.

Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, η αύξηση της βιταμίνης C στη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην επιβράδυνση της βλάβης των ελεύθερων ριζών και σε «ζημιά» από τις ακτίνες UV.

Βιταμίνη P

Το κλείδί εδώ είναι τα φλαβονοειδή. Οι ενώσεις αυτές ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Παράλληλα, αυξάνουν την μικροκυκλοφορία στο δέρμα και βοηθούν στην παροχή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου προς τα ανώτερα στρώματα του δέρματος.

Πού θα βρείτε βιταμίνη P; Στα μούρα, στο φαγόπυρο και σε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ιαπωνικά φύκια

Τα φύκια έχουν σούπερ αντιοξειδωτικές δράσεις, προστατεύοντας το δέρμα και κρατώντας τις ρυτίδες μακριά. Είναι γεμάτα με βιταμίνες Α, C και Ε. Οι Ιάπωνες εδώ και αιώνες γνωρίζουν την θαυματουργή τους δράση.

Πώς να τα φάτε; Σε σκόνη ή νιφάδες, χρησιμοποιώντας τα αντί αλατιού.

Λάδι αργκάν

Ο «ήρωας» του δέρματος είναι το δημοφιλές λάδι αργκάν, μιας και αποτελείται από διπλάσια ποσότητα βιταμίνης E σε σύγκριση με το ελαιόλαδο. Η βιταμίνη Ε είναι βασικό συστατικό της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού. Εχει αντιφλεγμονώδη δράση, διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας και αποκαθιστά την ελαστικότητα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε; Μπορείτε να το βάλετε στις σαλάτες σας ή να το απλώσετε στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Φωτογραφίες: Pixabay & Shutterstock