shutterstock
shutterstock
DETOX ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Κάνε το μαλλί να λάμπει -Συμβουλές από τους ειδικούς των fashion weeks


Οταν μιλάμε για την υγεία των μαλλιών, τότε δύσκολα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αυτά δεν καταστρέφονται καθόλου, έπειτα από την τόσο συχνή χρήση προϊόντων και εργαλείων styling.

Κι ενώ το να διατηρηθούν λαμπερά και γερά είναι ένας καθημερινός αγώνας όλων των γυναικών, τα μοντέλα των catwalks «παλεύουν» πολύ πιο σκληρά, εξαιτίας της ταλαιπωρίας από τις δεκάδες αλλαγές στο χρώμα, το στιλ και το χτένισμα, καταφέρνουν όμως να τα διατηρούν σχεδόν αψεγάδιαστα.

Πίσω από τα μυστικά που ίσως φαντάζεστε ότι ακολουθούν πιστά , κρύβεται η εμπειρία των stylists που επιδιορθώνουν τις ζημιές και εσείς μπορείτε να διαβάσετε τις συμβουλές τους.

  • Η hairstylist Χόλι Σμιθ σημειώνει, ότι πέρα από τις μάσκες και τα κοντίσιονερ για τα μαλλιά, τα μοντέλα χρησιμοποιούν και συγκεκριμένα συμπληρώματα για την ενίσχυση της ανάπτυξης της τρίχας, αν και ελάχιστες φορές θα μιλήσουν για αυτό.
  • Μια άλλη έξπερτ από τα παρασκήνια του σόου του Jason Wu εξηγεί πως για να ενυδατωθούν τα μαλλιά της σε βάθος και να τους χαρίσει απίθανη λάμψη, αναμειγνύει καθημερινά στο κοντίσιονερ λίγη ποσότητα ελαίου αβοκάντο.
  • Ενας από τους κομμωτές στο σόου του Tommy Hilfiger υποστηρίζει ότι προτείνει στα μοντέλα να κάνουν ένα ταχύτατο λούσιμο των μαλλιών, διάρκειας μόλις 30 δευτερολέπτων, με σαπούνι για τα πιάτα και αυτό επειδή τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την προετοιμασία των χτενισμάτων είναι πολύ «βαριά». Το συγκεκριμένο τρικ επαναφέρει σύμφωνα με τον ειδικό την ισορροπία στα φυσικά έλαια των μαλλιών.
  • Η Τζίνι Σάιφου, λέει πως κάθε ένα από τα μοντέλα θα πρέπει να ξεμπερδεύει τα μαλλιά του με ιδιαίτερη προσοχή. Βγάλτε τα τσιμπιδάκια και τα λαστιχάκια από αυτά, μπείτε στο ντους χωρίς να τα χτενίσετε και αφού βρέξετε τα μαλλιά, απλώστε ένα κοντίσιονερ και περιμένετε να μαλακώσουν. Ξεμπερδέψτε απαλά με τα δάχτυλα των χεριών σας. Έπειτα λούστε τα με σαμπουάν και επαναλάβετε τη διαδικασία του κοντίσιονερ. 

  • Μια διαφορετική λύση σύμφωνα με τον hairstylist Σεμπάστιαν από τα παρασκήνια του Christian Siriano είναι να απλώσετε στα μαλλιά σας ένα επανορθωτικό έλαιο και αφού ζεστάνετε μια νωπή πετσέτα, να τα τυλίξετε με αυτήν για περίπου μισή ώρα. Συνεχίστε με λούσιμο και ενυδάτωση ως συνήθως.