shutterstock
shutterstock
ΤΟ ΣΑΚΕ ΑΛΛΙΩΣ

Σάκε (το ποτό ναι), το τέλειο αντιγηραντικό -Μια γυναίκα περιγράφει


Κάνοντας μια βόλτα στον κόσμο της ομορφιάς, θα ανακαλύψετε συχνά πολλά μυστικά και τρικ που αφορούν στη βέλτιστη φροντίδα και περιποίηση σας.

Ορισμένα μάλιστα, έχουν τις ρίζες τους σε άλλες χώρες και είναι επηρεασμένα από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το σάκε, το εθνικό ποτό της Ιαπωνίας.

Μέχρι τώρα γνωρίζατε ότι μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ρίχνοντας άλατα στο νερό ή να κάνετε απολέπιση για να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιώντας τη ζάχαρη από την κουζίνα σας.

Αυτή τη φορά, το σάκε, που παράγεται από νερό και ρύζι και έχει χαρακτηρισθεί ως «ποτό των Θεών», περνάει από το χώρο της εστίασης στο χώρο της γυναικείας ομορφιάς και περιποίησης.

Στην Ιαπωνία, το sake bath, δεν είναι κάτι παντελώς άγνωστο, αφού οι τα οφέλη του το έχουν κάνει αγαπητό στο λαό. Λειαίνει και φωτίζει το δέρμα, ενώ δρα αντιγηραντικά.

Περιέχει ένα κοζικό οξύ ( Kojic acid) που αποτελεί δραστική λευκαντική ουσία, καθώς επίσης προλίνη και γλουταμινικό οξύ που ενυδατώνουν και μαλακώνουν τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά.

Είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, μιας και διώχνει το στρες και το άγχος.

Επίσης, λέγεται πως περιέχει φελουρικό οξύ, που προλαμβάνει τις ρυτίδες, τη χαλάρωση του δέρματος και της κηλίδες.

Μια γυναίκα επισκέφθηκε το Shibui Spa στο Greenwich Hotel του Μανχάταν, που προσφέρει στους πελάτες του μια σάκε – εμπειρία 30 λεπτών, στην τιμή των 95 δολαρίων και περιγράφει πως ένιωσε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το λουτρό.

«Ο υπάλληλος με συνόδευσε σε ένα δωμάτιο, όπου υπήρχε ήδη μια θερμαινόμενη μπανιέρα με νερό. Εριξε σε αυτό ένα μπουκάλι σάκε και μου ζήτησε πριν μπω στην μπανιέρα, να τρίψω το σώμα μου, για να κάνω απολέπιση και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο, με φορά προς την περιοχή της καρδιάς, για να τονώσω την κυκλοφορία του αίματος. Δίπλα στην μπανιέρα υπήρχε ένα ποτήρι με πάγο και σάκε το οποίο μπορούσα να απολαύσω κατά τη διάρκεια του λουτρού.

Εμεινα στην – χωρίς αφρό – μπανιέρα για 30 λεπτά αφήνοντας ελεύθερα τα χέρια μου να επιπλεύσουν στο νερό και προσπαθώντας να χαλαρώσω, «καθαρίζοντας» το μυαλό μου. Αν και το νερό μέσα στην μπανιέρα δεν είχε συγκεκριμένο άρωμα, ο χώρος μοσχοβολούσε γιασεμί και η χαμηλή μουσική ολοκλήρωνε το σκηνικό.

Οταν ο υπεύθυνος με ενημέρωσε ότι ο χρόνος μου είχε περάσει, ήμουν έτοιμη να βρεθώ στο κρεβάτι του σπιτιού μου και να μπω κάτω από τα παπλώματα. Την επόμενη μέρα τα κόκκινα στίγματα στο πρόσωπο μου ήταν λιγότερο εμφανή και το δέρμα μου ήταν πολύ πιο καθαρό.»