shutterstock
shutterstock
ΜΠΟΤΟΞ

Μπότοξ, άραγε πώς είναι να κάνεις;


Κάθε γυναίκα που αγαπάει και σέβεται τον εαυτό της επιθυμεί να διατηρεί μια αψεγάδιαστη εικόνα, απαλλαγμένη από τις ατέλειες που αφήνει επάνω της ο χρόνος με το πέρασμα του.

Ο κόσμος της ομορφιάς και η εξέλιξη της κοσμετολογίας προσφέρουν δεκάδες διαφορετικές υπηρεσίες για να καλύψουν αυτήν - και όχι μόνο- την ανάγκη, με το μπότοξ να αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες θεραπείες αντιγήρανσης.

Παρά το υψηλό του κόστος, γυναίκες όλων των ηλικιών εμπιστεύονται αυτήν τη θεραπεία, προκειμένου να εξαφανίσουν τις ρυτίδες και να αποκτήσουν ξεκούραστη και νεανική όψη, διατηρώντας παράλληλα μια φυσική έκφραση προσώπου ή το επιλέγουν προκειμένου να προλάβουν όλα αυτά τα μελλοντικά προβλήματα που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν.

Πώς εφαρμόζεται αυτή η θεραπεία;

Το μπότοξ είναι ενέσιμο και εφαρμόζεται σε διάφορες ζώνες του προσώπου, όταν ελάχιστη ποσότητα φαρμάκου μπαίνει στα σημεία αυτά με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας.

Αν πιστεύετε, πως ο χρόνος στέκεται πολύ σκληρός απέναντι σας και θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα σας μέσω αυτής της επεμβατικής θεραπείας, διαβάστε πέντε αλήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε πριν κλείσετε το ραντεβού σας με το γιατρό.

  • Μπορεί να κοστίσει περισσότερο από ότι φαντάζεστε

Το κόστος της θεραπείας κυμαίνεται από 500 έως 2000 δολάρια, ανάλογα τον αριθμό των σημείων που επιλέγετε να βελτιώσετε, αλλά και το γιατρό που σας αναλαμβάνει. Είναι πολύ σημαντικό να συνυπολογίσετε τις συνθήκες υγιεινής καθώς και την πιστοποίηση κάθε γιατρού. Συμβουλευτείτε καλύτερα κάποιο οικείο πρόσωπο που εμπιστεύεστε και μπορεί να σας συστήσει το κατάλληλο κέντρο θεραπείας.

  • Είναι πιθανό να νιώσετε πρήξιμο και πόνο

Το φυσιολογικό πρήξιμο διαρκεί μόνο ελάχιστες ώρες μετά την ενέσιμη θεραπεία, οπότε και εξαφανίζεται. Από την άλλη πλευρά, οι πόνοι και οι μελανιές είναι δυνατόν να προληφθούν μόνο με φάρμακο υψηλής ποιότητας, για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την πιστοποίηση του ανθρώπου που θα σας αναλάβει, να είναι δηλαδή επαγγελματίας, αλλά και την ποιότητα των υλικών.

  • Χρειάζονται μερικές ημέρες για να δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα

Πιθανότατα αναμένετε μια θεαματική αλλαγή μετά την αποχώρηση από το ιατρείο, ωστόσο τα πραγματικά αποτελέσματα γίνονται εμφανή μερικές ημέρες μετά την ενέσιμη θεραπεία, ίσως και δύο εβδομάδες. 

  • Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη θεραπεία

Στις περισσότερες των περιτπώσεων το μπότοξ διαρκεί τρεις με πέντε μήνες, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί δυο ή τρεις φορές το χρόνο. Αν έχετε σκοπό να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία και να επενδύσετε χρήματα για την εικόνα σας, φροντίστε ώστε οι επαναληπτική θεραπεία να πραγματοποιείται πριν την επανεμφάνιση των ρυτίδων.

  • Η πρόληψη με άλλες μορφές περιποίησης δεν το καθιστά απαραίτητο

Στην πραγματικότητα, το δέρμα σας μπορεί να λάμπει και να δείχνει νεανικό και υγιές, δίχως μια τέτοια θεραπεία. Αρκεί να προλάβετε τα σημάδια, φροντίζοντας το με κατάλληλα προϊόντα από μικρή ηλικία. Φορέστε αντηλιακή κρέμα όλο το χρόνο, μην παραλείπετε την ρετινόλη το βράδυ και μηνν ξεχνάτε τη βαθιά ενυδάτωση.