shutterstock
shutterstock
ΒΟΥΡΤΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;

Βούρτσα καθαρισμού προσώπου; Τα υπέρ και τα κατά


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να αφήνεστε στα χέρια ενός ανθρώπου, που γνωρίζει όλα τα μυστικά για την περιποίηση και τη φροντίδα του προσώπου, με αποτέλεσμα να κάνει την επιδερμίδα σας να μοιάζει νεανική και λαμπερή.

Ομως ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος συχνά σας αναγκάζει να αναζητήσετε λύσεις πολύ πρακτικές και οικονομικές, τις οποίες θα μπορέσετε να τις εφαρμόσετε και μόνες στο σπίτι. Λύσεις για εκείνες τις στιγμές που το ενοχλητικό σπυράκι σας εκνευρίζει ή που η αίσθηση των ρύπων επάνω στο δέρμα σας κουράζει.

Πιθανότατα λοιπόν να έχετε δοκιμάσει διάφορες λοσιόν ή αφρούς καθαρισμού, να έχετε φορέσει μια μάσκα αργίλου, να φτιάξατε το δικό σας σκραμπ, να τρίψατε το πρόσωπο σας με ένα σφουγγάρι.

Ενα όμως από τα big things την τελευταία πενταετία περίπου είναι και οι βούρτσες καθαρισμού προσώπου. Οι συσκευές αυτές λειτουργούν άλλοτε με ρεύμα κι άλλοτε με μπαταρία και υπόσχονται τον πιο βαθύ καθαρισμό που θα απομακρύνει κάθε ψεγάδι από πάνω σας.

Κι ενώ πρόκειται για ένα τόσο δημοφιλές προϊόν στην περιποίηση των γυναικών, τα αποτελέσματα της χρήσης του έχουν δύο όψεις.

Η ειδικός και αισθητικός των σελέμπριτις Ρενέ Ρουλό εξηγεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αγαπημένου εργαλείου των beauty bloggers.

Τα υπέρ της χρήσης μιας βούρτσας καθαρισμού

  • Αυτού του τύπου ο καθαρισμός προσώπου ενεργοποιεί την αναδόμηση των κυττάρων και το δέρμα εισέρχεται σε κατάσταση «επισκευής». Αυτό είναι ευεργετικό για το δέρμα, καθώς αποκαθίσταται η φθορά και βελτιώνεται η όψη του.

Τα κατά της χρήσης μιας βούρτσας καθαρισμού

  • Η υπερβολική και «επιθετική» χρήση της βούρτσας καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και αφυδάτωση, όπως λέει η ειδικός.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και πρόωρη γήρανση.
  • Μπορεί να τονώσει τη δραστηριότητα της μελανίνης, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο αποχρωματισμό δέρματος.