Guilty Absolute: Το must ανδρικό άρωμα για την φετινή άνοιξη! | 0 bovary.gr
Guilty Absolute: Το must ανδρικό άρωμα για την φετινή άνοιξη! | 0 bovary.gr
GUCCI

Guilty Absolute: Το must ανδρικό άρωμα για την φετινή άνοιξη!


Για τους άντρες το άρωμα είναι το απόλυτο «όπλο» για να προσελκύσουν το ωραίο φύλο και αυτήν την άνοιξη μπορούν να ανανεώσουν τη συλλογή τους με την νέα πρόταση που φέρει την υπογραφή του οίκου Gucci.

Ο Οίκος Gucci φέρνει μια νέα εποχή του Gucci Guilty και συστήνει το Guilty Absolute, μία σύγχρονη δήλωση αυτό-έκφρασης σε ειρωνικό ύφος, αποδεσμευμένη από κοινωνικά πρότυπα και προσδοκίες.

Τα αρώματα μεταφέρουν το μήνυμα του #GuiltyNotGuilty: μία στάση που υποδηλώνει την απόλυτη ελευθερία. Από αυτή την επανάσταση γεννιέται ένα νέο άρωμα.

Για τον άνδρα που καθορίζει ο ίδιος την προσωπικότητά του και δηλώνει ευθαρσώς ότι τίποτα δεν είναι «απόλυτο» (absolute), για τον άνδρα του σήμερα.

Το Gucci Guilty Absolute προέκυψε μέσα από τη σπουδαία συνεργασία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του οίκου, Alessandro Michele, με τον διάσημο αρωματοποιό Alberto Morillas.

Αντικατοπτρίζει τον απελευθερωμένο άνδρα, για τον οποίο προορίζεται – μία καινοτόμος έκφραση ενός ανδρικού αρώματος με βάση το ξύλο. Ο διάσημος αρωματοποιός και ο Alessandro Michele μοιράζονται την ίδια προσέγγιση στην τέχνη τους: ένα ακατάπαυστο πάθος για δημιουργία και μία ατρόμητη διάθεση να το πραγματοποιήσουν πέρα από κάθε παραδοσιακό κανόνα της μόδας και της αρωματοποιίας.

Όπως και στις συλλογές του Alessandro Michele, έτσι και εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός κρυμμένων μηνυμάτων πίσω από το άρωμα. Το βασικό συστατικό από δέρμα αποτελεί έναν φόρο τιμής στο πιο χαρακτηριστικό υλικό του οίκου Gucci.

Το μπουκάλι κοσμείται με λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το διάκοσμο μιας εκλεπτυσμένης αίθουσας, τις αισθησιακές υφές της, καθώς και τα χρώματα του πούρου και του κονιάκ.

Ο Alberto Morillas χαρίζει την υψηλή καλλιτεχνική του ευαισθησία στο Gucci Guilty Absolute. Με σκοπό να είναι μοναδικό, ο διάσημος αρωματοποιός δημιούργησε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό που διατηρεί το άρωμά του από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα.

Για να το πετύχει αυτό ο Alberto Morillas όρισε το άρωμα με δύο βασικές νότες, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό συνδυασμό μίας συμφωνίας με Woodleather™ (Ξυλώδες δέρμα), ως φόρο τιμής στις ρίζες του Οίκου, και από το μεγαλείο των δασών, το Goldenwood™ (χρυσόξυλο), ένα νέο εκχύλισμα από το Κυπαρίσσι Nootka.

Θέλοντας να γεφυρώσει το κενό στην αγορά αρωμάτων μέχρι σήμερα, ο Alberto Morillas αισθάνθηκε την ανάγκη να τα δημιουργήσει αποκλειστικά για τη συλλογή Gucci Guilty Absolute.

Το τελικό άρωμα χαρακτηρίζεται από ξηρές ξυλώδεις νότες με βάθος και πολυπλοκότητα, συνδυάζοντας τη θερμότητα του παραδοσιακού ξύλου με τις πλούσιες κεχριμπαρένιες νότες του Nootka.

Στη σύνθεση του αρώματος προσδίδουν ένταση τρεις διαφορετικές ποικιλίες: το έλαιο Πατσουλί που χαρίζει ένα γλυκό, σκοτεινό και γήινο χαρακτήρα, το Βετιβέρ και το φρέσκο γρασίδι από τα δάση.

Το μπουκάλι

Οι τελετουργίες και οι παραδόσεις από τον κόσμο των ανδρών, καθώς και οι υφές και τα χρώματα των πούρων και του κονιάκ ενέπνευσαν το σχέδιο του μπουκαλιού. Οι λείες γραμμές που κοσμούν το αρχικό μπουκάλι του best-seller αρώματος Gucci Guilty δίνουν το ίδιο σχήμα και στο Guilty Absolute, με το μπουκάλι να γεμίζει με το Absolute άρωμα στο χρώμα του κονιάκ, σφραγισμένο με ένα γυαλιστερό μαύρο καπάκι. Η εξωτερική χάρτινη συσκευασία στις αποχρώσεις του καπνού κοσμείται περίτεχνα με τα δύο χαρακτηριστικά G του οίκου.

Η διαφημιστική καμπάνια

Θέλοντας να μεταφέρει την ονειρική διάθεση της νέας καμπάνιας του Gucci Guilty, ο Jared Leto αντανακλάται στον καθρέπτη και αποκαλύπτει το αινιγματικό του βλέμμα. Μέσα από το φακό του διάσημου φωτογράφου Glen Luchford, ο βραβευμένος ηθοποιός μεταφέρει την αίσθηση της σύγχρονης αρρενωπότητας, μέρος της φιλοσοφίας του οίκου: αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και ελεύθερο πνεύμα.

Ο Jared Leto φορά ξεχωριστά κομμάτια από την ιδιαίτερη συλλογή του Alessandro Michele: σακάκι με λευκό τελείωμα στο πέτο, πουκάμισο με δέσιμο γραβάτας στο λαιμό και διακοσμητικά δαχτυλίδια.

Οι εικόνες και το video του μπουκαλιού αντιπροσωπεύουν το ύφος που διακατέχει κάθε συλλογή του οίκου Gucci, συνδυάζοντας διαφορετικές εποχές και αισθητική. Το περίτεχνο σκηνικό αποκαλύπτει vintage μπουκάλια και βάζα φαρμακοποιίας, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του αρώματος με έναν αντισυμβατικό τρόπο.