Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις bb, cc κρέμες, το cushion compact και το foundation | 0 bovary.gr
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις bb, cc κρέμες, το cushion compact και το foundation | 0 bovary.gr
ΒΒ & CC ΚΡΕΜΕΣ

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις bb, cc κρέμες, το cushion compact και το foundation


Η τέχνη του μακιγιάζ μας έχει φέρει σε επαφή με δεκάδες προϊόντα.

Ως γυναίκα που αγαπάει την εικόνα της, κάνετε μια διαρκή προσπάθεια, για να αποκτήσετε μια αψεγάδιαστη εμφάνιση. Αναζητάτε εκείνα τα καλλυντικά που θα ταιριάξουν καλύτερα στις ανάγκες σας.

Βέβαια, γνωρίζετε καλά, ότι το παν στο τέλειο και λαμπερό μακιγιάζ είναι η υγιής και φυσική όψη της επιδερμίδας, που ξεκινά από τη σωστή περιποίηση και διατροφή, εξαρτάται όμως και από τα προϊόντα που θα εφαρμόσετε ως βάση, τα οποία θα δημιουργήσουν μια σωστή, ενιαία χρωματική επιφάνεια.

Τέτοια προϊόντα είναι οι bb creams, οι cc creams, το foundation και το cushion compact.

Πόσο καλά γνωρίζετε όμως τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα τους;

Συγκεντρώσαμε το τα πάντα για αυτά, τα βάλαμε στο «γλωσσάρι της ομορφιάς» και σας τα παρουσιάζουμε.

  • BB Cream

Πρόκειται για το αγαπημένο προϊόν των γυναικών από την Ασία, που από τη στιγμή που συστήθηκε στο δυτικό κόσμο, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του μακιγιάζ κάθε γυναίκας. Το όνομα τους, «bb cream», προέρχεται από το «blemish balm» και είναι μια κρέμα ή ένα βάλσαμο για τα σημάδια που βρίσκονται επάνω στο πρόσωπο και μπορεί να σχετίζονται με ακμή, δυσχρωμίες και άλλα. Κινούνται ανάμεσα σε ενυδατική κρέμα με χρώμα και σε φαουντέισιον (foundation). Εκτός από την κάλυψη αυτών των σημαδιών επάνω στο δέρμα, στόχος των bb creams είναι η παράλληλη φροντίδα της επιδερμίδας. Προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, ενυδατώνουν και χαρίζουν στο δέρμα μερικά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, κυρίως αντιοξειδωτικά, ανάλογα με την εταιρεία και το προϊόν. Η κάλυψη είναι μεσαία και ένα ακόμα θετικό των bb creams αφορά στη λάμψη που δίνουν στο δέρμα κατά την εφαρμογή. Φοριούνται μόνες τους ή και πάνω από το σέρουμ ή πριν την πούδρα. Αναζητήστε την απόχρωση που ταιριάζει στο δικό σας τόνο (συνήθως κυκλοφορούν σε δύο).

  • CC Cream

Αποτελούν το επόμενο βήμα των bb creams! Κάτι σαν την ντελούξ έκδοση τους. Το όνομα τους προέρχεται από τις λέξεις «color correcting» και είναι κρέμες οι οποίες ελέγχουν και διορθώνουν το χρωματικό τόνο του δέρματος. Οι cc έχουν περισσότερες αποχρώσεις από τις προγενέστερες τους, τις bb, ικανοποιώντας έτσι κάθε γυναίκα με κάθε απόχρωση δέρματος. Η υφή τους δεν είναι τόσο βαριά, οπότε είναι κατάλληλες ακόμα και για λιπαρά δέρματα, σε αντίθεση με τις bb. Επίσης, οι cc είναι είναι πολύ πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και φροντίζουν την επιδερμίδα. Λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας τους σε χρωστικές ουσίες, η κάλυψη που παρέχουν είναι καλύτερη, όμως το αποτέλεσμα προσεγγίζει οπτικά αυτό των bb creams. 

SHUTTERSTOCK
SHUTTERSTOCK
  • Foundation

Είναι η βάση του μακιγιάζ σας. Αλλα προϊόντα από αυτά παρέχουν μεγαλύτερη κάλυψη και άλλα λιγότερη και η υφή τους είναι υγρή. Το foundation καλύπτει τις ατέλειες και μερικές φορές μπορεί να αλλάξει τον τόνο της επιδερμίδας, ανάλογα με το νούμερο που επιλέγετε και την όψη που θέλετε να πετύχετε. Η διάρκεια του προϊόντος είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των bb – cc creams. Το foundation συνήθως περιέχει δείκτη προστασίας από τον ήλιο, ενώ μπορεί να είναι και ενυδατικό. 

shutterstock
shutterstock
  • Cushion Compact

Είναι το big thing στην ομορφιά και έχει έρθει από την Κορέα. Αφορά όσες γυναίκες δεν θέλουν να «μπλέξουν» με την υγρή μορφή των bb,cc creams αλλά και το κλασικό υγρό makeup, αφού το «κάσιον κόμπακτ» ( cushion compact) είναι το φαουντέισιον (foundation) σε μορφή κόμπακτ (είναι δηλαδή συμπαγές). Η λέξη cushion αφορά στο σφουγγαράκι που είναι εμποτισμένο με το προϊόν και έτσι, προσφέρει έναν εύχρηστο τρόπο εφαρμογής του makeup. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιέσετε το μαξιλαράκι που περιέχει η συσκευασία επάνω στο σφουγγαράκι και μετά να το απλώσετε με ταμποναριστές κινήσεις επάνω στο πρόσωπο. Εξασφαλίζει τέλεια κάλυψη, χωρίς να αφήνει την όψη του cake effect στην επιδερμίδα, συν ότι δεν λερώνει!Θυμίζει λίγο τον τρόπο με τον οποίο κολλάμε τα γραμματόσημα αφού πρώτα τα ακουμπήσουμε στο ειδικό σφουγγαράκι, σωστά;

shutterstock
shutterstock