shutterstock
shutterstock
ΑΡΩΜΑΤΑ

10 αρώματα που θέλουμε να μυρίζουμε επάνω σε έναν άντρα


Κομμάτι της γοητείας του άνδρα, το άρωμα γίνεται το «όπλο» του για το ερωτικό παιχνίδι με το αντίθετο φύλο, αλλά και ιδανικός σύμμαχος του σε καθημερινή βάση, που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Το ανδρικό άρωμα μπορεί να είναι άλλοτε κλασικό και άλλοτε μοντέρνο, μα δεν χάνει ποτέ τη διαχρονικότητα και την αρρενωπότητα του, ενώ καταφέρνει να διεγείρει τις αισθήσεις και να καθορίζει τα συναισθήματα και των δύο μερών.

Ο άνδρας είναι πλέον πολύ επιλεκτικός ως προς την επιλογή του, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την προσωπικότητα του. Και όταν πια καταλήξει, το φοράει με αυτοπεποίθηση και με υπερηφάνεια. Δεν το αποχωρίζεται ποτέ.

Το ανδρικό άρωμα σήμερα είναι επιβλητικό. Μεθυστικό. Εντονο. Αισθησιακό. Είναι το αποκορύφωμα του grooming και η φετινή άνοιξη σας καλεί να το απογειώσετε με δέκα hot προτάσεις, που θα μείνουν αξέχαστες.

 

Gucci Guilty Absolute

Η νέα προσθήκη Guilty Absolute στη σειρά Guilty είναι μία σύγχρονη δήλωση αυτό-έκφρασης, αποδεσμευμένη από κοινωνικά πρότυπα και προσδοκίες. Το απόλυτο άρωμα για κάθε δυναμικό και γοητευτικό άντρα. Για τον άνδρα που καθορίζει ο ίδιος την προσωπικότητά του και δηλώνει ευθαρσώς ότι τίποτα δεν είναι «απόλυτο» (absolute), για τον άνδρα του σήμερα. Το Gucci Guilty Absolute προέκυψε μέσα από τη σπουδαία συνεργασία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του οίκου, Alessandro Michele, με τον διάσημο αρωματοποιό Alberto Morillas. Με σκοπό να είναι μοναδικό, ο διάσημος αρωματοποιός δημιούργησε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό που διατηρεί το άρωμά του από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα. Για να το πετύχει αυτό ο Alberto Morillas όρισε το άρωμα με δύο βασικές νότες, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό συνδυασμό μίας συμφωνίας με Woodleather™ (Ξυλώδες δέρμα), ως φόρο τιμής στις ρίζες του Οίκου, και από το μεγαλείο των δασών, το Goldenwood™ (χρυσόξυλο), ένα νέο εκχύλισμα από το Κυπαρίσσι Nootka. Στη σύνθεση του αρώματος προσδίδουν ένταση τρεις διαφορετικές ποικιλίες: το έλαιο Πατσουλί που χαρίζει ένα γλυκό, σκοτεινό και γήινο χαρακτήρα, το Βετιβέρ και το φρέσκο γρασίδι από τα δάση.

Mr. Burberry Eau de Parfum

Το νέο ανδρικό άρωμα Mr. Burberry EDP, είναι εμπνευσμένο από την προσμονή που δημιουργούν οι δρόμοι του Λονδίνου τη νύχτα. Ζεστό, αισθησιακό και ξυλώδες, το άρωμα αυτό περιέχει κλασσικές νότες της Βρετανικής αρωματοποιίας που απευθύνεται στους άνδρες. Μια δημιουργία του Διευθυντή Δημιουργικού τμήματος και Διευθύνοντος συμβούλου Christopher Bailey σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο αρωματοποιό Francis Kurkdjian, το νέο Mr. Burberry Eau de Parfum αποτελεί μια πιο δυνατή, πιο αισθησιακή εκδοχή του κλασικού Mr. Burberry Eau de Toilette. Οι αρωματικές νότες κορυφής από εστραγκόν και πικάντικη κανέλα, δένουν αρμονικά με τις πλούσιες νότες πατσουλί και τις έντονες ξυλώδεις νότες βάσεις από κεχριμπάρι και καπνισμένο vetiver. Πηγή έμπνευσης για το μπουκάλι αποτελεί το μαύρο παραδοσιακό Heritage Trench Coat του Οίκου καθώς και οι πολυτελείς σχεδιαστικές του λεπτομέρειες.

Roberto Cavalli Uomo Eau De Toilette

Ο νέος άντρας Cavalli μέσα από τα μάτια του Peter Dundas είναι μοντέρνος με στιλ και κομψότητα την οποία «παντρεύει» με τη σοφιστικέ και σπορ διάθεση. Ο σχεδιασμός του νέου αρώματος  Roberto Cavalli Uomo. ανατέθηκε στον αρωματοποιό Christophe Raynau. Πρόκειται για ένα ανατολίτικο, ξυλώδες άρωμα. Ενα αρωματικό ελιξίριο από πολύτιμα υλικά που αποτελεί την απόλυτη αρμονία ανάμεσα στη διαχρονική, ιταλική καλαισθησία και το τολμηρό dandy rock στυλ. Ανοίγει με μια ξεχωριστή νότα από μαύρη βιολέτα, το λουλούδι σήμα κατατεθέν του Christophe Raynaud, που κάνει αντίθεση με το πολύ αρρενωπό, πικάντικο και σέξι σαφράν. Μια γεμάτη ένταση καρδιά από μέλι και απόσταγμα λεβάντας δίνει βάθος και όγκο στη κορυφή του αρώματος. Το ξύλο κέδρου στη βάση και οι τόνοι από πατσουλί και φασόλια tonka, ολοκληρώνουν τη γοητεία του. Το μπουκάλι – φλασκί του Roberto Cavalli Uomo είναι από σκούρο μαύρο, βαρύ γυαλί, με ανάγλυφο το διάσημο μονόγραμμα του οίκου, έντονα θεατρικό και πολυτελές. Το τετράγωνο σχήμα του είναι ένδειξη της αρρενωπότητας και της αυτοπεποίθησης του.

robertocavalli.com
robertocavalli.com

Hugo Iced

Ενα δυναμικό άρωμα δημιουργημένο για να ενθαρρύνει τη νέα γενιά να αγκαλιάσει τις αναζωογονητικές δυνατότητες της κάθε ημέρας. Ενα μοναδικό μείγμα από «παγωμένα» συστατικά, το HUGO ICED περιλαμβάνει τον απόλυτο συνδυασμό οδηγώντας αυτόν που το φοράει σε νέες τολμηρές περιπέτειες ανά τον κόσμο. Το HUGO Iced δημιουργεί απεριόριστες ευκαιρίες για εμπνευσμένες εμπειρίες ζωής, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από τον μοναδικά τολμηρό και προκλητικό χαρακτήρα του HUGO. Πρώτη Νότα: Παγωμένη Μέντα Νότα Καρδιάς: Άγριο Τσάι Νότα Βάσης: Βετιβέρ. Μία γνήσια αρρενωπή νότα από άγριο Βετιβέρ αναδύεται στην επιφάνεια από το βάθος, τονίζοντας τη δροσερή αίσθηση και χαρίζοντας ένα αναζωογονητικό αίσθημα ηρεμίας.  

Intenso -Dolce & Gabbana

Ξυλώδες άρωμα που αποκαλύπτει την ευωδιά του με λαμπερές, υδάτινες νότες, διανθισμένες με την παρουσία του βασιλικού και της λεβάντας, ενώ στη συνέχεια, κρύβεται η βαθιά του γοητεία με τη συμφωνία moepel, που δίνει χαρακτήρα στην καρδιά του αρώματος. Το Intenso αποτελεί το καθαρό ένστικτο, τη δύναμη ενός συναισθήματος. Αντιπροσωπεύει εκείνη τη γενιά ανδρών που ζουν το παρόν και εκφράζουν τα συναισθήματα τους χωρίς αναστολές, αλλά με ένταση. Η ένταση και η δύναμη που αποπνέει το Intenso, προέρχεται από τον εύστοχο συνδυασμό του λάβδανου, του σανδαλόξυλου και του κυπαρισσιού. Μια αντίθεση φρεσκάδας, ζεστασιάς και πολυτέλειας η οποία ολοκληρώνει την ξυλώδη γοητεία του αρώματος. 

dolcegabbana.com
dolcegabbana.com

Polo Red Extreme - Ralph Lauren 

Ξυλώδες και gourmand ανατολίτικο το  Polo Red Extreme είναι εμπνευσμένο από την ταχύτητα, την αδρεναλίνη και τη γοητεία των αγώνων ταχύτητας,διοχετεύοντας όλη τη δύναμη και τον σχεδιασμό ενός πανίσχυρου κινητήρα. Χαρακτηριστικό του το «δυνατό» μείγμα  από σαγκουίνι, πλούσιο καφέ και ξύλο μαύρου εβένου, που το καθιστά μεθυστικά τολμηρό και στιβαρό. Μάλιστα, ο αρωματοποιός Olivier Gillotin χρησιμοποίησε υψηλή συγκέντρωση φυσικού καφέ και μια εξειδικευμένη τεχνική εκχύλισης με C02, που δημιουργεί την αίσθηση φρέσκο -αλεσμένων απολαυστικών κόκκων καφέ. Το μαύρο ματ μπουκάλι, διακοσμημένο με ένα γυαλιστερό κόκκινο άλογο, αντικατοπτρίζει όλη τη μοντέρνα αρρενωπότητα του αρώματος.

sephora.com
sephora.com

Luna Rossa Carbon -Prada

Το «κόκκινο φεγγάρι» της Prada ανήκει στην κατηγορία των fougère αρωμάτων. Συνδυάζει αποσταγμένα και συνθετικά βότανα με τον πιο δυναμικό τρόπο. Το Prada Luna Rossa Carbon αποτελεί μια σχολαστική δημιουργία από: πράσινο κίτρο - Vert de Bergamote της Ιταλίας, ξυλώδεις νότες από πατσουλί και κεχριμπάρι. Το κίτρο και το πιπέρι συνδυάζουν την καταπράσινη γη με το βραχώδες έδαφος, ενώ η λεβάντα εμφανίζεται σε όλη τη σειρά αρωμάτων Luna Rossa – σαν μια κλασσική φυσική νότα που χρησιμοποιείται με μοντέρνο τρόπο. Ενα άρωμα τονωτικό που χαρίζει μεταλλική φρεσκάδα σε κάθε άνδρα, αφού η ισχυρή παρουσία των μεταλλικών στοιχείων ανταγωνίζεται την αίσθηση του φυσικού νερού. Αίσθηση ανάλαφρη σαν τον αέρα και καθαρή σαν το νερό.

sephora.com
sephora.com

Uomo -Salvatore Ferragamo

Το όνομα του brand είναι συνώνυμο της ιταλικής κομψότητας. Το UOMO Salvatore Ferragamo απευθύνεται στους άντρες που διαθέτουν την ικανότητα του να είναι σύγχρονοι, πλην όμως διαχρονικοί. Πρόκειται για ένα χαρισματικό, ανατολίτικο, ξυλώδες άρωμα που αφήνει το δικό του αποτύπωμα, με μια φρέσκια και δροσερή κορυφή. Η καρδιά του είναι δομημένη γύρω από ένα κλασικό ιταλικό συστατικό, το τιραμισού, ενώ άνθος πορτοκαλιάς και ambrox συνδυάζονται και αντιπροσωπεύουν άψογα τη διπλή φύση των Ιταλών: ισχυρή, γεμάτη αυτοπεποίθηση και ακαταμάχητη, πλην όμως σαγηνευτική και γλυκιά. Το ξύλο κασμίρ και το σανδαλόξυλο σφραγίζουν το άρωμα με ένα άγγιγμα Tonka Bean, αφήνοντας το σημάδι τους.

parfums.ferragamo.com
parfums.ferragamo.com

Dsquared Wild

Το κάλεσμα της άγριας φύσης, που προσφέρει σε κάθε άνδρα την απόλυτη ελευθερία για να εκφράσει τον αισθησιασμό του και τον εσωτερικό του κόσμο. Αυτό το πνεύμα ενεργοποιείται από την αρωματική δροσιά της λεβαντίνης και της ρητίνης, ενώ ο λάβδανος και το opoponax είναι ταυτόσημα της αρρενωπότητας και της ισχύος. Το φυτικό κεχριμπάρι προκαλεί τον αναγκαίο αισθησιασμό που είναι το βασικό συστατικό για μια πρωτόγονη ελευθερία. Το ξυλώδες και ανατολίτικο άρωμα Wild ενσαρκώνει το πάθος των Dsquared2 για την avant-garde και την ανορθόδοξη προσέγγισή τους στη μόδα.

dsquared2.com
dsquared2.com

Noir Extreme - Tom Ford 

Γλυκό και ταυτόχρονα πικάντικο. Κομψό και μεθυστικό. Ξυλώδες και ανατολίτικο. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Noir Extreme  Tom Ford, κλεισμένος σε ένα μπουκάλι που παραπέμπει στην αίγλη των 70's. Από το μοναδικό του blend εμφανίζονται νότες κάρδαμου και κulfi (το περίφημο θρυλικό παγωτό με γεύση φιστίκι). Περιέχει ακόμη νότες ξύλων, amber, έλαιο μανταρινιού, σαφράν, κάρδαμο, γιασεμί, βανίλια και τριαντάφυλλο.

tomford.com
tomford.com