Shutterstock
Shutterstock
DIET PRADA

Diet Prada: O λογαριασμός στο Ιnstagram που «ξεσκεπάζει» όλες τις αντιγραφές στον χώρο της μόδας


Aν δεν το γνωρίζετε ήδη, υπάρχει ένα account στο Instagram (την αγαπημένη πλατφόρμα των Fashion bloggers), που δεν δείχνει κανένα μα κανένα έλεος.

To Diet Prada αποκαλύπτει όλες τις αδικίες και τις αντιγραφές στην βιομηχανία της μόδας και αυτό σημαίνει πως κάθε γνήσια fashion lover πρέπει να τον ακολουθήσει.

Αυτό που ξεκίνησε το 2014 ως ένας ανώνυμος, ανοιχτός λογαριασμός στον οποίο δύο φίλοι μοιράζονταν τα ενδιαφέροντα ευρήματα τους, έφτασε να είναι hot , όταν κάποια Naomi Campell πάτησε follow και ξεκίνησε να μοιράζεται κάποια από τα post με τους δικούς της φαν.

Ο κόσμος το αγάπησε πολύ γρήγορα για την απροκάλυπτη επιθυμία του να αποδώσει ένα είδος δικαιοσύνης, να πει την αλήθεια και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τη μόδα.

Εκτός όμως από το runway, τα editorials και τα εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά και καμπάνιες, σχολιάζουν και ζητήματα όπως η προσκόλληση της μόδας κυρίως σε ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς και θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι φωνές τους έχουν σαρκαστική και χιουμοριστική διάθεση και ακούγονται δυνατά μέσα από αυτόν το λογαριασμό που αποδίδει δικαιοσύνη σε κάθε περίπτωση που κάποιος κλέβει το σχέδιο ή την ιδέα ενός άλλου.

 

 

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την αιχμηρή κριτική τους, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στην ιεραρχία της μόδας.

Αυτό είναι και ο λόγος που πολλοί από τους σχεδιαστές τους έχουν καλέσει στα shows τους, τους αποδέχονται και τους στηρίζουν.

 

 

Ποιοι είναι όμως οι άνθρωποι πίσω από το Diet Prada;

Ο Tony Liu και η Lindsey Schuyler είναι το δίδυμο πίσω από τον μοναδικό αυτό λογαριασμό. Ο πρώτος, απόφοιτος των Καλών Τεχνών στο School of the Art Institute του Σικάγο, η δεύτερή σχεδιάστρια με πολλές συνεργασίες μέσα στον χώρο της μόδας.

Οι ίδιοι εξηγούν πως ο λόγος που αρχικά προτιμούσαν να παραμένουν ανώνυμοι, ήταν όχι επειδή είχαν κάτι να φοβηθούν, αλλά γιατί πίστευαν και πιστεύουν πως αυτό συνέβαλλε στο να προκαλέσει η σελίδα περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού, αφού θα μπορούσε να είναι ο καθένας.

Πως εμπνεύστηκαν την ιδέα;

Οι δύο τους δούλεψαν μαζί και αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι να μελετούν τα runways, όταν άρχισαν να συνειδητοποιούν πως έβρισκαν ομοιότητες με παλιότερα κομμάτια.

Όπως και να έχει το Diet Prada απαιτεί σίγουρα σπουδαίες γνώσεις ιστορίας της μόδας που δεν έχει ο καθένας.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι δυό τους έχουν εξασφαλισμένη μια θέση στα περισσότερα fashion shows και χιλιάδες followers (μαζί με εμάς) να τους στηρίζουν και να τους ακολουθούν.