Το κορίτσι που άφησε την βιολογία και έγινε το νέο, ανερχόμενο αστέρι της πασαρέλας | 0 bovary.gr
Το κορίτσι που άφησε την βιολογία και έγινε το νέο, ανερχόμενο αστέρι της πασαρέλας | 0 bovary.gr
NINOUK AKKERMAN

Το κορίτσι που άφησε την βιολογία και έγινε το νέο, ανερχόμενο αστέρι της πασαρέλας


Τι συμβαίνει όταν μια νεαρή και όμορφη κοπέλα με απίστευτες σπουδές στην επιστήμη αποφασίζει να ακολουθήσει άλλον δρόμο;

Συγκεκριμένα αυτόν της πασαρέλας.

Με συλλογές που τις περισσότερες φορές κινούνται γύρω από το θέμα του φεμινισμού, προωθούν τον ακτιβισμό και σε κινούν να αναλάβεις δράση, η Maria Grazia Chiuri έχει μια πολύ συκγκεκριμένη εικόνα για την σύγχρονη γυναίκα Dior.

Είναι σαν ένα σπάνιο μα πανέμορφο λουλούδι, που από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις δείχνει διαφορετικό, πάντα όμως είναι ξεχωριστό. Η γυναίκα Dior συνδυάζει την ομορφιά με το μυαλό.

Κανένα μοντέλο στο runway της σχεδιάστριας δεν αποτελεί καλύτερο παράδειγμα από την Ninouk Akkerman.

Η 23χρονη κοπέλα από το Boekelo της Ολλανδίας με πτυχίο νευρολογίας και κυτταρικής βιολογίας από το διάσημο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης περπάτησε στο show του Γαλλικού οίκου.

Το μοντέλο με τα κοντά αγορίστικα μαλλιά, την άψογη επιδερμίδα και το μελαγχολικό βλέμμα, αποπνέει, παριζιάνικη φινέτσα παρά την ολλανδική καταγωγή της. Το στιλ της είναι ανατρεπτικό και σοφιστικέ, ενώ οι μέχρι τώρα δουλείες της πολύ προσεγμένες και καλλιτεχνικές

Η πρώτη της συμμετοχή στο catwalk ήταν την προηγούμενη σεζόν όταν ανέβηκε στο runway για τον οίκο Prada και από τότε η επιτυχίες τις συνεχώς αυξάνονται με δουλειές και συνεργασίες για μεγάλα labels όπως Givenchy, Valentino και Gucci.

H Ninouk ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο σχετικά αργά, όταν ήταν ήδη 20 χρονών και οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί. Εκείνη εξηγεί πως με ακαδημαικούς γονείς και μη έχοντας στον περίγυρο της άτομα που να εργάζονται στην μόδα, μια καριέρα στην βιομηχανία ποτέ δεν της πέρασε από το μυαλό. Ήταν αφοσιωμένη στις σπουδές και την επιστήμη της όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μόλις στα 20 της πήρε την απόφαση, να έρθει σε επαφή με ένα πρακτορείο μοντέλων στο Άμστερνταμ και μάλιστα μετά από την επίμονη πίεση των φίλων της.

Το πάθος της για την επιστήμη είναι μεγάλο και όπως δηλώνει θέλει καλύψει όλες τις νέες εξελίξεις. Η κυτταρική βιολογία, είναι κάτι που της εξάπτει τον ενθουσιασμό με τον τρόπο που δημιουργεί τόσο πολύπλοκα πλάσματα όπως ο άνθρωπος.

Μιλώντας για το μόντελινγκ, αυτό που πάντα σκέφτεται και συμβουλεύει τα κορίτσια που θέλουν να το ακολουθήσουν, είναι μια αγαπημένη φράση της γιαγιάς της, που λέει πως, αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε, θα πάνε όπως μπορούν να πάνε. Αυτό σημαίνει να μην φοβάσαι την αποτυχία και την απόρριψη σε αυτόν τον χώρο αλλά να επιμένεις, γιατί όπως κι εκείνη, μπορεί σε μια στιγμή να βρεθείς πάνω στην πασαρέλα.

Το ανερχόμενο αστέρι της μόδας ακροβατεί ανάμεσα στο πάθος της για την επιστήμη και το μεγάλο ταλέντο της στο μόντελινγκ, ότι κι αν επιλέξει όμως πιστεύουμε πως έχει όλες τις προοπτικές να τα καταφέρει.

Apimages
Apimages