Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld
18|03|2018 16:30
SHARE
CHANEL & GERBER

Μέσα στο διαμέρισμα της Coco Chanel -Η Kaia Gerber ξαπλωμένη στον καναπέ της


H Kaia Gerber ξαπλώνει στον καναπέ της Coco Chanel και -κρατώντας τις Chanel τσάντες της- ποζάρει στο φακό του Karl Lagerfeld. 

Όλα αυτά για την καμπάνια για τις τσάντες της συλλογής Spring-Summer 2018 της Chanel

Μια καμπάνια μέσα από την οποία ο Karl Lagerfeld διηγείται τη «σχέση» των γυναικών με τις τσάντες τους. Γιατί για τις γυναίκες -διαχρονικά- η τσάντα δεν είναι απλά ένα ακόμη αξεσουάρ. Είναι φετίχ. 

Με το φακό του ο μόδιστρος του γαλλικού Οίκου καταγράφει αυτή τη «σχέση» με τρόπο που ξεπερνά γενιές, στιλ και εποχές, φέρνοντας το μέλλον της μόδας στην καρδιά του παρελθόντος. 

Καλεί την 16χρονη κόρη της Cindy Crawford στο διαμέρισμα της θρυλικής Coco Chanel στο Παρίσι, ένα διαμέρισμα που αποτελεί τμήμα της ιστορίας της μόδας. Ενα διαμέρισμα, όπου το κάθε έπιπλο, το κάθε αντικείμενο κουβαλά συναισθήματα και μνήμες. 

Και βάζει την νεαρή Gerber, ντυμένη με σημερινές, αλλά ταυτόχρονα κλασικές Chanel δημιουργίες να ξαπλώσει πάνω στον καναπέ που δεν είναι άλλος από τον σουέντ καναπέ με τα καπιτονέ μαξιλάρια στον οποίο φωτογραφιζόταν η Gabrielle Chanel περιστοιχισμένη από τις φίλες της αλλά και τα μοντέλα που φορούσαν τις δημιουργίες της. 

Τώρα η 16χρονη, σ' αυτόν τον ίδιο καναπέ, φορώντας τουίντ, φτερά, φιόγκους και δίχρωμα χαμηλοτάκουνα γοβάκια, δηλαδή υφάσματα, στοιχεία και παπούτσια, ταυτισμένα όχι απλά με τη Chanel αλλά και με την ιδρύτρια του Οίκου, παρουσιάζει τις νέες τσάντες της συλλογής για την 'Ανοιξη και το Καλοκαίρι του 2018. 

Η καμπάνια εστιάζει σε τρεις τσάντες την κλασική «11.12», τον ανδρόγυνη «Boy» και την τελευταία άφιξη, την Chanel's Gabrielle που λανσαρίστηκε πέρυσι. 

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld

Η τσάντα «Boy» είναι η πιο... ανδρόγυνη τσάντα της Chanel. Η Gabrielle Chanel  συνήθιζε να δανείζεται γραμμές και στιλ από την ανδρική μόδα, όπως οι ζώνες με τις θήκες για φυσίγγια, οι ζώνες κυνηγών που φορούσε και εκείνη και οι οποίες την ενέπνευσαν για κάποιες από τις δημιουργίες της. Η «Βοy» τσάντα της Chanel είναι, λοιπόν, εμπνευσμένη από τους άνδρες. Πιο τετραγωνισμένη, με καθαρές γραμμές, κλασική και διαχρονική όσο και η «11.12».

 

Η τελευταία τσάντα του οίκου, η Chanel’s Gabrielle, η τσάντα που λανσαρίστηκε πέρυσι προς τιμήν της Gabrielle, είναι πρακτική και κομψή ταυτόχρονα. Διαφορετική από όλες τις άλλες, με αλυσίδες που επιτρέπουν να την φορά μια γυναίκα με πολλούς τρόπους. Να την κρατά, να την κρεμάει στον ώμο, σταυρωτά. Είναι βολική και ταυτόχρονα σικάτη, είναι... πολύ Gabrielle Chanel. Εκείνη άλλωστε, επιζητώντας πάντα τη χρυσή τομή, ήθελε οι δημιουργίες της για τις γυναίκες να συνδυάζουν την άνεση με το στιλ. Και αυτή η τσάντα το κάνει, για αυτό και φέρει το όνομά της. 

Η τσάντα «11.12» είτε από τουίντ, είτε από πολύχρωμο PVC, κλασική μεν στο σχέδιο, ανανεωμένη και σύγχρονη ως προς του υλικό κατασκευής είναι παιχνιδιάρικη, κάπως... ονειροπόλα. Και σίγουρα ταιριάζει σε κάθε στιλ.

Το  vanity case. Κλασικό, σταθερό, φίνο. Παιχνιδιάρικο, χωράει τα απαραίτητα, αλλά και μόνο που το κρεμάς στον ώμο αλλάζει ένα λουκ. 

Τσάντες διαφορετικές μεταξύ τους, οι οποίες όμως όλες τους συνδέονται με ένα άμεσα αναγνωρίσιμο Chanel στιλ...

 

Δείτε ακόμη: Η Chanel μετατρέπει το PVC στο πιο hot αξεσουάρ της φετινής Ανοιξης

                       Chanel: Διαφάνειες και αντιθέσεις σε ένα παραμυθένιο σόου με φόντο μια fashion ουτοπία