Τέσσερα ελληνικά brand κοσμημάτων που ξεχωρίσαμε | 0 bovary.gr
Τέσσερα ελληνικά brand κοσμημάτων που ξεχωρίσαμε | 0 bovary.gr
26|03|2018 14:11
SHARE
FASHION ROOM SERVICE

Τέσσερα ελληνικά brand κοσμημάτων που ξεχωρίσαμε


Τα κοσμήματα αποτελούν ένα item που αγαπούν όλες οι γυναίκες. Κι όχι άδικα.

Μπορούν να μεταμορφώσουν ένα απλό ντύσιμο, να αναδείξουν ένα βαρετό outfit αλλά και να κάνουν statement. Η Ελλάδα διαθέτει αρκετά αξιόλογα brands κοσμημάτων, με φρέσκα σχέδια που απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα.

Παράλληλα, αν έχεις προσέξει τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται fashion events όπου Έλληνες σχεδιαστές παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους οι οποίες ομολογουμένως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από διεθνή brands. Ένα από αυτά, είναι το Fashion Room Service το οποίο από το 2011 φιλοξενεί brands από την Ελλάδα από τον χώρο της μόδας και του design. 

Tην Τρίτη 27 Μαρτίου θα διεξαχθεί το πρώτο Fashion Room Service για το 2018 και ξεχωρίσαμε τα ωραιότερα brands κοσμημάτων. 

MY BLING

Η Σοφία Χατζίνα είναι η σχεδιάστρια πίσω από το brand κοσμημάτων My Bling το οποίο από το 2014 έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Το όνομά του παιχνιδιάρικο όπως είναι τα ίδια τα κοσμήματα ενώ παράλληλα φλερτάρουν με το boho ύφος και τις γεωμετρικές γραμμές. Η Σοφία, μετά από 3.5 χρόνια διαμονής στο Ναύπλιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο ήρθε στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις δραστηριότητές της στο showroom που διατηρεί στην Κηφισιά. Τα κοσμήματα My Bling ξεχωρίζουν για τη διαχρονικότητα και την αυθεντικότητα. Απευθύνονται σε όσες αγαπούν το χειροποίητο και θέλουν να ξεχωρίζουν με μοναδικά κομμάτια που ολοκληρώνουν το στυλ τους με τον καλύτερο τρόπο.

NOILENCE 

Τα τελευταία επτά χρόνια τα κοσμήματα Noilence έχουν μια δική τους θέση στην κατηγορία ελληνικό κόσμημα. Ο μοναδικός χαρακτήρας και η ταυτότητα των κοσμημάτων τα έχουν κάνει ξεχωριστά για αυτό και η ίδια η σχεδιάστρια τους, Ιωάννα Ανδρίτσου, χαμογελά όταν λέει ότι τα κοσμήματά της δεν είναι για όλους. Το ασήμι κυριαρχεί στις δημιουργίες της και μαζί με τον μινιμαλισμό και τα αυστηρά γεωμετρικά κοψίματα ενώνονται σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. 

Bord de l'eau design factory

Το Bord de l'eau design factory ξεκίνησε το 2011 με αφορμή την ίδρυση μιας «δημιουργικής κυψέλης». Συγκεκριμένα, ένα εργαστηριο (σχεδιασμού, κατασκευής κοσμημάτων & αντικειμένων), ένα καφέ-bar, ένα studio φωτογραφίας και ένα studio graphic design! Επτά χρόνια μετά, το brand έχει κυκλοφορήσει 12 συλλογές για κάθε περίσταση: για καθημερινά outfits με απλότητα στον σχεδιασμό αλλά και κάποιες που το κυριο χαρακτηριστικο τους ειναι η εικαστικοτητα. Η έμπνευσή τους προέρχεται από την αντίθεση ανάμεσα στο φυσικό και το industrial όπως κι οποιαδήποτε άλλη υπάρχει στην καθημερινότητα.  

SUPERLORA

Η Superlora ξεκίνησε το ταξίδι της το 2012 και είναι το πρώτο ελληνικό brand που χρησιμοποίησε την τεχνολογία 3D printing απευθείας στην κατασκευή κοσμημάτων! Η ιδέα των κοσμημάτων Superlora είναι η ένωση της σύγχρονης τεχνολογίας με τη μόδα που δημιουργούν ένα μικροσκοπικό έργο τέχνης που φοριέται. Καλλιτέχνης με επιστημονική προσέγγιση, η Αριάδνη Καπελιώτη, σχεδιάστρια των κοσμημάτων Superlora, αντλεί θεματολογία από τις θετικές επιστήμες χρησιμοποιώντας γεωμετρικά μοτίβα με σημείο αναφοράς τη σφαίρα. Τα κοσμήματά της έχουν ποπ χαρακτήρα και άμεσες σχεδιαστικές αναφορές στη δεκαετία του ’50, ενώ η φιλοσοφία που τα χαρακτηρίζει είναι “Mind over matter”, με το σχέδιο να υπερισχύει των φανταχτερών υλικών. Τα ντελικάτα κοσμήματα Superlora είναι το κράμα πειραματικής διάθεσης, εμμονής στη λεπτομέρεια και χρήσης προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Fashion Room Service δείτε το Facebook event https://www.facebook.com/events/173155519979890/