AP Images
AP Images
GUCCI

Η tote bag του οίκου Gucci έχει διχάσει το fashion κοινό


Στον πλανήτη Gucci δεν υπάρχουν κανόνες και όρια. Υπάρχουν μόνο ιδέες και προτάσεις που θέλουν να πουν κάτι νέο.

Εδώ, η τελευταία λέξη της μόδας εκφέρεται με εκκεντρικότητα που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας στη fashion βιομηχανία.

Το κεφάλαιο Gucci στο μεγάλο βιβλίο της μόδας είναι ξεχωριστό και δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα. Κάθε fashion σόου μοιάζει με ταινία μικρού μήκους, με σουρεαλιστικές εικόνες άλλων αισθητικών διαστάσεων.

Ο οίκος Gucci (και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από κάθε δημιουργική του ιδέα, ο Αlessandro Michele) δεν θέλει να επαναπαύεται: θέλει να μας εκπλήσσει, να μας ιντριγκάρει, να μας προκαλεί, να ανατρέπει τα δεδομένα της μόδας.

Mια τσάντα που παρουσιάστηκε από τον οίκο στο fashion σόου για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018 έχει διχάσει το κοινό της μόδας.

Μια oversized τσάντα από καουτσούκ, με vintage διάθεση (σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα) φαίνεται ότι εξέπληξε μέρος του fashion κοινού.

Πολλοί χαρακτηρισμοί διαδικτυακών χρηστών στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο οίκος στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram «άδειασαν» την ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό της τσάντας. Ο οίκος αναφέρει ότι άντλησε έμπνευση από τις «vintage τσάντες θαλάσσης».

Κάποιοι είδαν σε αυτή την τσάντα «έναν κουβά για άπλυτα ρούχα» και μια «τσάντα για ψώνια στο μανάβικο».

Στη μόδα όπως και στη ζωή «Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που θέλει να την δει».

Η τσάντα του οίκου δεν έχει στόχο να «πείσει» για την αισθητική της αξία. Θέλει απλά να κάνει μια πρόταση και να ξεφύγει από τις mainstream επιλογές της αγοράς. 

gucci/ Instagram
gucci/ Instagram

 

TAGS