Instagram/serapismaritimecorp
Instagram/serapismaritimecorp
ATHENIAN FASHION BRANDS

Τα 3 ελληνικά fashion brand που ξεχώρισε το Dazed & Confused Magazine


Δέκα χρόνια μετά την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η Αθήνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια δημιουργική αναγέννηση και θετική αλλαγή. 

Συγκεκριμένα, στον χώρο της μόδας υπάρχει μεγάλη πρόοδος καθώς νέοι και ταλαντούχοι σχεδιαστές δημιουργούν έναν μοντέρνο τρόπο προσέγγισης.

Τα Me Then, Mohxa και Serapis είναι τρία αθηναϊκά brands που αντλούν έμπνευση από την πλούσια ιστορία, αξιοποιούν την ενέργεια και την ένταση της πόλης και δημιουργούν ένα νέο όραμα για το μέλλον. 

Κάθε ένα έχει τη δική του αισθητική, ωστόσο, τους ενώνει η δέσμευσή τους να δουλεύουν με την τοπική βιομηχανία και να συστήσουν την ελληνική μόδα σε ένα διεθνές κοινό. 

Μπορεί η κρίση να μην τελείωσε, για αυτούς τους σχεδιαστές του νέους κύματος όμως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό.

Me Then

Instagram/methenathens
Instagram/methenathens

Είναι ένα σύγχρονο ελληνικό brand που ξεκίνησε σαν περιοδικό. Ιδρύθηκε από τον Γιώργο Σουμπάση, τη Μαίρη Γιατρά-Ρίτσου και τον Τάσο Παπαγεωργίου το 2014. Ήταν μια αντίδραση στο θυμό και στον εκνευρισμό που δημιούργησε η οικονομική κρίση. Βγαίνει από το «μηδέν» και δίνει μια αίσθηση αντανάκλασης και νέων ξεκινημάτων. Τα υπερλειτουργικά σχέδια του brand έχουν ασυνήθιστες λεπτομέρειες ενώ τα statement μπλουζάκια αναφέρονται στην Αθηναϊκή ζωή. 

Instagram/methenathens
Instagram/methenathens

Mohxa

Instagram/mohxaclothing
Instagram/mohxaclothing

Ιδρύθηκε από τους φίλους Ιάσωνα Πάχο και Γιώργο Παπαχατζόπουλο. Είναι εμπνευσμένο από το σερφ, που δίνει μια χαλαρότητα στην αισθητική. Καθημερινό ντύσιμο με χαλαρές σιλουέτες, φωτεινά σχέδια, με μικρές κεντημένες λεπτομέρειες, όπως ο φοίνικας, το logo του brand, που δίνει μια θετική αύρα. Το Mohxa βγαίνει από το Moksha, τη σανσκριτική φιλοσοφία της απελευθέρωσης από τον φαύλο κύκλο ζωής που σκλαβώνεται στη θέληση κάποιου άλλου.

Instagram/mohxaclothing
Instagram/mohxaclothing

Serapis

Φωτό: Instagram/serapismaritimecorp
Φωτό: Instagram/serapismaritimecorp

Ιδρύθηκε το 2014 και είναι μια συλλογή από μόδα και τέχνη που προσφέρει νέες ερμηνείες στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας. Ναυτιλιακή εταιρία και επιχείρηση design, το brand μεταφέρει τη ναυτική γλώσσα στα ρούχα. Αν και ο τρόπος είναι παιχνιδιάρικος, τα σχέδια είναι σοβαρά. Τα λειτουργικά σχέδια των στολών της ναυτιλίας προσφέρονται ως streetwear ενώ βιομηχανικές εικόνες τυπώνονται σε μεγάλα μαντήλια. Χρησιμοποιούν τοπικά υλικά, όπως το μετάξι από το Σουφλί, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αισθητικής τους. Το γκρουπ παραμένει ανώνυμο, ωστόσο, θέλουν να επεκταθούν εκτός συνόρων με τις ανθρώπινες αφηγήσεις στο κέντρο της δουλειάς τους. 

Instagram/serapismaritimecorp
Instagram/serapismaritimecorp