Not Your Average Beauty -Kοσμήματα μύτης από μία σχεδιάστρια που αμφισβητεί τα πρότυπα ομορφιάς | 0 bovary.gr
Not Your Average Beauty -Kοσμήματα μύτης από μία σχεδιάστρια που αμφισβητεί τα πρότυπα ομορφιάς | 0 bovary.gr
JOANNE TAN

Not Your Average Beauty -Kοσμήματα μύτης από μία σχεδιάστρια που αμφισβητεί τα πρότυπα ομορφιάς


Η Joanne Tan, είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων από την Μαλαισία.

Απόφοιτη του Central Saint Martins, έρχεται να σε κάνει να ξεχάσεις όσα ήξερες για τα κοσμήματα αλλά και την ίδια την ομορφιά.

Θα σε κάνει να αναρωτηθείς γιατί όταν προσπαθούμε να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας σταματάμε στο μακιγιάζ.

H ίδια τολμά και δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα για το πρόσωπο και συγκεκριμένα για την μύτη.

Η Joanne συνδυάζει σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων και επικεντρώνεται σε τοπικές προσεγγίσεις. Αποτέλεσμα; Σχεδιάζει τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα στολίδια για το πρόσωπο.

Επιβλητικά και εντυπωσιακά. 

Αυτό που επιθυμεί είναι να αμφισβητήσει ανοιχτά τα ιδεώδη της ομορφιάς και την εμμονή της σύγχρονης κοινωνίας με τις πλαστικές επεμβάσεις, για αυτό και ονομάζει την συλλογή της Not Your Average Beauty.

Φυσικά και δεν πρόκειται για τα τυπικά σκουλαρίκια και κρίκους για την μύτη ούτε το piercing όπως το γνωρίζουμε. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καν να τρυπήσεις το δέρμα σου.

Τα κοσμήματα είναι φτιαγμένα από ευλύγιστα μεταλλικά σύρματα τα οποία προσαρμόζονται τόσο εύκολα, που η καθεμιά μπορεί να τα ρυθμίσει ώστε να ταιριάζουν τέλεια στις γραμμες του προσώπου της. Είναι διακοσμημένα με διαμάντια και μαργαριτάρια, ενώ στερεώνονται στην μύτη και μοιάζουν με γλυπτά.

Κίτρινο χρυσό 18 καρατίων, διαμάντια και μαργαριτάρια κάνουν τα κομμάτια της Joanne μοναδικά και πολυτελή. Διαθέτουν κλιμάκωση για να ταιριάζουν σε κάθε πρόσωπο και διαφορετική ανατομία είτε πρόκειται για Ασιατικές είτε Δυτικές κοινωνίες.

Τα ντελικάτα χρυσαφένια πλαίσια υπογραμμίζουν τα χαρακτηριστικά, ενώ τα διαμάντια και τα μαργαριτάρια τραβούν την προσοχή στις ατέλειες που τόσο πάλευες να κρύψεις.

Για όσες αγαπούν τις bodychains, η Joanne έφτιαξε την δική της εκδοχή για το πρόσωπο, με ένα απλό χρυσό σύρμα που προσαρμόζεται ψηλά στο κόκαλο της μύτης με δύο χρυσές αλυσίδες να κρέμονται στο πλάι του προσώπου.

Η πολυπολιτισμική ανατροφή της Joanne στο Klang της Μαλαισίας την επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Η μελέτη της πάνω στην ιστορία των tribal κοσμημάτων είναι εμφανής, την απασχολεί όμως πολύ και το θέμα των πλαστικών.

«Ελπίζω να αμφισβητήσω τις ιδέες των όσων τα δουν και τα φορέσουν για την αντίληψη της ομορφιάς και της ταυτότητας. Γιατί να υποβάλλονται σε επεμβατικές διαδικασίες για να κρύψουν τα ελαττώματα τους όταν μπορούν να τα αγκαλιάσουν και να τα αναδείξουν με κοσμήματα»;

Η σχεδιάστρια πρόσφατα συνεργάστηκε με τον οίκο ASAI για την συλλογή άνοιξη / καλοκαίρι 17.

Κάτι μας λέει πως τα κοσμήματα της για την μύτη και το πρόσωπο θα γίνουν σύντομα It thing και η ίδια θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον με το ταλέντο και την σύγχρονη οπτική της.

Και αν αναρωτιέστε αν αυτά τα κοσμήματα μπορούν να φορεθούν real life, η δική μας απάντηση είναι γιατί όχι; Μαλλιά στα χρώματα του ουράνιου τόξου, υπερβολικά βαμμένα φρύδια και μακριά τεχνητά νύχια δεν ήταν πρόβλημα....