GUCCI
GUCCI
GUCCI

O οίκος Gucci ανακοίνωσε την ίδρυση του Gucci Artlab στην Φλωρεντία


Ο κορυφαίος οίκος μόδας αποκάλυψε πριν μόλις λίγες μέρες την νέα του φουτουριστική εγκατάσταση.

Βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική έδρα του οίκου στην Casellina της Φλωρεντίας.

Το κτίριο στεγάζει και κατασκευάζει τόσο δερμάτινα είδη όσο και τα μοναδικά iconic παπούτσια του οίκου.

Το νέο κέντρο παραγωγής, έχει σχεδιαστεί για να αποκαλύψει τη συνοχή της δημιουργικής κατεύθυνσης του luxury brand.

Καλείται να φιλοξενήσει δοκιμαστικά εργαστήρια, πρωτότυπα και δειγματοληπτικά, εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης, περιοχές προ-εκβιομηχάνισης και εργαστήριο αξεσουάρ.

«Η αποκάλυψη του Gucci Artlab αντιπροσωπεύει σίγουρα ένα από τα πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματα του πρωτοφανούς ταξιδιού του Gucci τα τελευταία τρία χρόνια και μία από τις σημαντικότερες βιομηχανικές επενδύσεις του σήμερα στη χώρα μας», λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci, Marco Bizzarri στη Vogue.

Το κτίριο εκτείνεται σε 37.000 τετραγωνικά μέτρα και ήδη απασχολεί περισσότερα από 800 άτομα.

Θα αποτελέσει κέντρο εξέλιξης και θα δώσει ζωή στο τολμηρό όραμα του Creative Director Alessandro Michele, κάνοντας τα κομμάτια Gucci του μέλλοντος να συναγωνίζονται σε ζήτηση αυτά των τελευταίων τριών ετών που είχαν τεράστια επιτυχία, μετά την ανάληψη της θέσης από τον Michele.

Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου θυμίζουν σχολή τέχνης. Ζωγραφισμένοι στο χέρι, με έργα τέχνης από νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες όπως οι Ignasi Monreal, της Angelica Hicks και της Coco Capitan.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες, το 2018 υπήρξε ήδη ένα σημαντικό έτος για τον Gucci και την κληρονομιά του στη Φλωρεντία με την ίδρυση του Gucci Garden τον Ιανουάριο στην Piazza Signoria και την ιστορική έδρα στην Casellina.

Η ανακοίνωση του ArtLab αποτελεί άλλη μία απόδειξη της δέσμευσης του Gucci για βιωσιμότητα μετά την ανακοίνωση ότι το brand καταργεί την αληθινή γούνα τον Οκτώβριο του 2017.