Η H&M στο Met Gala: Tα ειδικά σχεδιασμένα φορέματα για την πιο λαμπερή βραδιά | 0 bovary.gr
Η H&M στο Met Gala: Tα ειδικά σχεδιασμένα φορέματα για την πιο λαμπερή βραδιά | 0 bovary.gr
Η&Μ

Η H&M στο Met Gala: Tα ειδικά σχεδιασμένα φορέματα για την πιο λαμπερή βραδιά


Η H&M σχεδίασε custom looks για τους Lili Reinhart, Olivia Munn, Alek Wek, Kiersey Clemons, Jasmine Sanders και Luka Sabbat για τη φετινή εκδήλωση ενίσχυσης του Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit.

Αιθέρια λάμψη και γαλήνια δημιουργία είναι τα θέματα των μοναδικών looks της Η&Μ, που δημιουργήθηκαν ειδικά για το φετινό Met Gala στη Νέα Υόρκη. Τα looks, σχεδιασμένα από την in-house ομάδα της Η&Μ, εμπνέονται από τη φετινή έκθεση του Metropolitan Museum of Art

«Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination», που διερευνά τη σχέση ανάμεσα στη μόδα και τα αριστουργήματα της θρησκευτικής τέχνης. Για να ντύσει τους προσκεκλημένους της, η ομάδα σχεδιασμού της H&M εξέλιξε κάθε look έχοντας κατά νου το άτομο που το φοράει και το θέμα, χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το ντραπάρισμα, οι χάντρες και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες, σε αστραφτερές μεταλλιζέ αποχρώσεις.

«Ήταν τιμή μας να σχεδιάσουμε αυτά τα looks H&M για το φετινό Met Gala. Κάθε look ήταν εντελώς εξατομικευμένο, με έμφαση στην έντονη λεπτομέρεια και σε μια μοντέρνα παραλλαγή της λάμψης του κόκκινου χαλιού. Θέλαμε κάθε ένας από τους προσκεκλημένους μας να αισθάνεται γαλήνιος αλλά και ανεπιτήδευτος», λέει η Ann-Sofie Johansson, Καλλιτεχνική Σύμβουλος της H&M.

«Αυτό είναι το πρώτο μου Met Gala...Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα πάω. Είναι μεγάλη τιμή να περιβάλλομαι από τόσο απίστευτους καλλιτέχνες και να φοράω αυτό το φόρεμα που σχεδιάστηκε ειδικά για μένα. Αισθάνομαι σαν πριγκίπισσα», λέει η Lili Reinhart. 

«Μου αρέσει πολύ που το φόρεμα φέρει το θέμα της έκθεσης με μια σύγχρονη και μοντέρνα ματιά. Είναι τόσο διασκεδαστικό να το φοράει κανείς», λέει η Olivia Munn.

«Οι χάντρες και τα κεντήματα αυτού του φορέματος είναι εξαιρετικά. Είναι τέλειο για να φορεθεί αυτήν την ξεχωριστή βραδιά», λέει η Alek Wek.

Η ηθοποιός Lili Reinhart φορούσε ένα ασημί φόρεμα εμπνευσμένο από τις πανοπλίες. Ένα νεφελώδες ντραπάρισμα ασημένιας λαμέ οργαντίνας, το οποίο συγκρατούσε στη μέση ένας ασημένιος κορσές, δημιουργούσε εντυπωσιακή αντίθεση ανάμεσα στον έλεγχο και τη ροή. Ο κορσές ήταν διακοσμημένος με χοντρές μεταλλικές αλυσίδες από αντικέ ασήμι, ενώ η ασημένια λαμέ οργαντίνα ντράπαρε πρώτα σαν μίνι φούστα και μετά ξεδιπλωνόταν σε μια μακριά ουρά.

Η ηθοποιός και μοντέλο Olivia Munn φορούσε ένα τολμηρό αμάνικο φόρεμα αλληλένδετων κρίκων με ντραπάρισμα πάνω στο σώμα που έμοιαζε με υγρό. Χρυσοί κρίκοι σχημάτιζαν μακριές και λεπτές σειρές στο φόρεμα με το βαθύ ντεκολτέ και τα ανοίγματα στο πλάι, ενώ κρίκοι

χρυσών δαχτυλιδιών αποκάλυπταν το δέρμα από κάτω.

Το μοντέλο και ακτιβίστρια Alek Wek φορούσε ένα ντραπέ, ριχτό μακρύ φόρεμα που αντλούσε την έμπνευσή του από τα μωσαϊκά. Μια μακριά ουρά ασημί τόνων που θύμιζαν κόσμημα δημιουργήθηκε από ένα μοτίβο με χάντρες και παγιέτες. Το σαν μωσαϊκό μοτίβο επαναλαμβανόταν και στο στράπλες μπούστο, το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με τη μέση και τη φούστα σε βαθυκόκκινο διπλό μετάξι, με χρυσή φόδρα και με ψηλό άνοιγμα μπροστά.

Η ηθοποιός Kiersey Clemons φορούσε ένα φόρεμα γεμάτο χάντρες, σαν πλέγμα από χρυσό και μαργαριτάρια. Αυτό το ρομβοειδές διακοσμημένο δίχτυ εφάρμοζε στενά στο σώμα, και αποτελούνταν από ένα βαθύ ντεκολτέ που κατέληγε σε μια φουσκωτή αλλά ίσια φούστα, την οποία συγκρατούσε ένα μαλακό κρινολίνο, ενώ το διακοσμημένο δίχτυ ακουμπούσε πάνω σε μια αέρινη διαφανή οργαντίνα.

Το μοντέλο και ηθοποιός Jasmine Sanders φορούσε μια ογκώδη τουαλέτα από χρυσό λαμέ ύφασμα. Η τουαλέτα ντράπαρε απαλά στον ώμο και συγκρατιόταν από μια κομψή στενή μέση.

Το φόρεμα τελικά κατέληγε σε μια εντυπωσιακή γεμάτη γραμμή, με ψηλό άνοιγμα που αποκάλυπτε τα πόδια της Jasmine, δίνοντας έτσι έμφαση στη μοντέρνα αέρινη γραμμή του.

Το μοντέλο και influencer Luka Sabbat φορούσε έναν εκθαμβωτικό μανδύα διακοσμημένο εξολοκλήρου στο χέρι με παγιέτες. Το πολύπλοκο μοτίβο φτιάχτηκε από παγιέτες σε αντικέ ασημί, βαθυκόκκινο, μπορντό, χρυσό και σκούρο μπλε χρώμα, ενώ οι μανσέτες, ο λαιμός εσάρπα και η φόδρα ήταν από μαύρο μετάξι. Ο Luka φορούσε επίσης παντελόνι σμόκιν από αειφόρα υλικά, βιολογικό μετάξι, tencel και μαλλί.