Φωτογραφία: Μαρία Τούλτσα
Φωτογραφία: Μαρία Τούλτσα
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

H Πελαγία Χριστάκη αποκαλύπτει τον έξυπνο τρόπο να οργανώσεις την ντουλάπα σου


Φτάσαμε και πάλι στην ημέρα που όλες οι ερωτήσεις σας για το στιλ βρίσκουν την απάντηση που χρειάζονται.

Η Τρίτη είναι εδώ και εδώ είναι και η Πελαγία Χριστάκη για να σας δώσει πολύτιμες ιδέες για τη μόδα, τις νέες τάσεις της και το shopping: για να έχει η εμφάνισή σας την προσωπικότητα που της αξίζει! Οι σημερινές ερωτήσεις έχουν ενδιαφέρον και η λύση τους βρίσκεται στο τσεπάκι της Πελαγίας!

Γ.Π. Γεια σας! Θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί είμαι σε αδιέξοδο. Είμαι φοιτήτρια στο ΤΕΙ Αθήνας και γενικά το στυλ μου είναι λίγο πιο κλασάτο από των συμφοιτητών μου. Θέλω άνετα παπούτσια για κάθε μέρα αλλά να μην είναι και υπερβολικά για τον χώρο. Mules, loafers και πέδιλα με χαμηλό τακούνι θα μπορούσαν να είναι στις επιλογές μου; Επίσης, προτιμώ τις φούστες και τα φορέματα. Μπορώ να φοράω midi και maxi μήκος ή θα είμαι υπερβολική; Σας ευχαριστώ! 

Αγαπητή Άννα, χαίρομαι που σου αρέσει το κλασάτο ντύσιμο, μην κολλάς στους συμφοιτητές, εσύ να ντύνεσαι για εσένα. Δεν θα σου πω σε ζηλεύουν "μπλα μπλα μπλα" γιατί αυτός είναι ο λάθος λόγος για να ντυνόμαστε ή να επιλέγουμε. Οι επιλογές αφορούν ξεκάθαρα τους εαυτούς μας και τη διάθεσή μας, μην κάνεις το λάθος να ντύνεσαι με γνώμωνα την κρίση των γύρω σου. Ζήσε την φοιτητική σου ζωή με τις φούστες και τα φορέματά σου γιατί σε εκφράζουν και άσε τους άλλους να είναι με τα τζιν: εξάλλου και τα δύο είναι όμορφα αλλά διαφορετικά. Θα σου πρότεινα mules και loafers με jeans στο ύψος του αστράγαλου αλλά και πέδιλα με το «γιαγιαδίστικο» τακουνάκι που «μισούσαμε» παλιά αλλά τώρα μας έχουν ξετρελάνει.

 kirakalo/Instagram
kirakalo/Instagram
 annasalov/Instagram
annasalov/Instagram
 whowhatwear/Instagram
whowhatwear/Instagram

Μ.Ν: Πελαγία μου, έχω ένα τέλειο φόρεμα με ανοιχτή πλάτη. Θέλω να είναι ακάλυπτη η πλάτη αλλά δεν μπορώ να μην φορέσω σουτιέν. Καμιά ιδέα;

Μπορείς να βρεις σουτιέν σιλικόνης χωρίς πλάτη, στο μαγαζί δίνουν ένα χαρτί με οδηγίες για το πώς θα το φορέσεις.

Προσοχή στο νούμερό σου, ζήτησε από τα κορίτσια να σε βοήσουν να διαλέξεις το σωστό.

 intimissimiofficial/ Instagram
intimissimiofficial/ Instagram

Γ.Ν: Πώς τακτοποιείς μια ντουλάπα; Πχ Τα μπλουζάκια τα βάζεις μαζί χρωματικά;  

Για να φτιάξω μια ντουλάπα πρώτα την αδειάζω και χωρίζω σε κατηγορίες τα ρούχα: μπλουζάκια, παντελόνια, τζιν, σακάκια, μπουφάν και φορέματα.

Μετά κάνω εκκαθάριση ανά κατηγορία: τι θα μείνει και τι θα φύγει για να δω πόσο χώρο χρειάζομαι για την κάθε κατηγορία μέσα στην ντουλάπα.

Διαθέτω τον μεγαλύτερο χώρο στην ντουλάπα για τα καθημερινά ρούχα (όχι αυτά που φορώ μέσα στο σπίτι αλλά στο γραφείο). 

Φροντίζω να βάλω και ένα φωτάκι μέσα στην ντουλάπα γιατί βοηθά στο να βρίσκεις ό,τι ζητάς. Τα ρούχα τα χωρίζω ανά κατηγορία, ανά χρώμα ανάλογα με την κάθε ντουλάπα και τις ανάγκες που έχει. Διπλώνω τα t-shirts, jeans και πλεκτά.

Τα t shirts προτιμώ να τα έχω διπλωμένα σε διάσταση 20 Χ 15 περίπου, από το πλατύ δίπλωμα τα διπλώνεις άλλη μια φορά. Συνήθως τα προτιμώ όρθια σε συρτάρι με διαχωριστικά για να τα βλεπω και να διαλέγω από πανω σαν cds! Πιάνουν λιγότερο και δεν τσαλακώνονται. Τα υπόλοιπα μπλουζάκια, τα πιο «καλά» τα προτιμώ σε βελούδινη λεπτή κρεμάστρα για να τα βλέπω.

Π.Δ: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζεις όταν ψωνίζεις;

Πρώτα από όλα, βλέπω αν μου αρέσει το πατρόν. Μετά κοιτάζω σύνθεση. Για το καλοκαίρι, όμως, εστιάζω σε βαμβεκερά και λινά κοιτάζοντας πρώτα τη σύνθεση. Στο τέλος, κοιτάζω την τιμή σε σχέση με την σύνθεση και όχι με το σχέδιο τόσο. Οταν το δοκιμάσω το πρώτο που με νοιάζει είναι η εφαρμογή, η σύνθεση και τέλος η τιμή.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

Διαβάστε επίσης: Τι μαγιό να επιλέξω για να κρύψω την κοιλίτσα μου; -H Πελαγία Χριστάκη απαντά

Διαβάστε επίσης: «Ποιo είναι το κατάλληλο νυφικό παπούτσι για το νυφικό μου;» -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά