Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Ioanna Souflia στα i-D Concept Stores | 0 bovary.gr
Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Ioanna Souflia στα i-D Concept Stores | 0 bovary.gr
28|05|2018 12:36
SHARE
IOANNA SOUFLIA

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Ioanna Souflia στα i-D Concept Stores


Τα i-D Concept Stores σας προσκαλούν να γνωρίσετε την διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Ioanna Souflia. 

Η Ιωάννα Σουφλιά αποφοιτώντας με Honors από το Central Saint Martins στο Λονδίνο και έχοντας ήδη ένα πτυχίο νομικής στο ενεργητικό της, δημιουργεί έναν μικρόκοσμο από fine jewelry creatures που ταξιδεύουν από το Λας Βέγκας και το Fashion Week στο Παρίσι μέχρι την Βυρητό και την Τοσκάνη. Συλλέγοντας εικόνες από την Αθήνα, το Λονδίνο και το Παρίσι, τις τρεις πόλεις που έχει ζήσει, παρουσιάζει μία σύγχρονη ιδέα της πολυτέλειας που την καθιερώνει στο διεθνές κοινό εξασφαλίζοντας τη συνεργασία της με διακεκριμένα περιοδικά και μαγαζιά όπως το Conde Nast Traveller, Vogue France, το Moda Operandi και προσεχώς το Matches.com. 

Μικρογλυπτά με έντονη προσωπικότητα, τα κοσμήματα της Ιωάννας Σουφλιά εξερευνούν την συμβιώση του μινιμαλισμού και του μαξιμαλισμού αντλώντας έμπνευση από αρχιτεκτονικά στοιχεία, οργανικές φόρμες αλλά και αυστηρές γραμμές, υμνώντας τη διαφορετικότητα αλλά, ταυτόχρονα, αποπνέοντας κλασική ομορφιά.

Με αφετηρία την συνύπαρξη φαινομενικά αντίθετων στοιχείων και θέλοντας να προσεγγίσει με μια διαφορετική ματιά τον χώρο του κοσμήματος η σχεδιάστρια δημιούργησε την πρώτη της συλλογή με κοσμήματα από μάρμαρο Θάσου δουλεμένο στο χέρι από την ίδια και μαύρο χρυσό.

Η συλλογή Symbiosis σηματοδοτεί την αρχή για μια σειρά συλλογών με πρωταγωνιστές τη δυναμικότητα του μαρμάρου, την θελκτικότητα του χρυσού και την κομψότητα των διαμαντιών. 

Η ιδιαιτερότητα της αισθητικής και του design της Ιωάννας Σουφλιά, η ισορροπία ανάμεσα στην θηλυκότητα και την ανδροπρέπεια και η αρμονία ανάμεσα στην αυστηρότητα των γραμμών και την απαλότητα των καμπύλων διακρίνονται και στην τελευταία συλλογή της που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Paris Fashion Week.

Aκολουθώντας την λογική των αρχιτεκτονικών blueprints, ο όγκος αποδομείται και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η γραμμικότητα μεταμφιεσμένη σε ροζ χρυσό 18 καρατίων συνοδευόμενη από λευκά διαμάντια και μπλε custom cut ζαφείρια. 


Tα κοσμήματα της Ιωάννας διατίθενται στα καταστήματα i-D Concept Stores και online στο: www.idconceptstores.com.
Η ολοκληρωμένη συλλογή της θα παραμείνει στο i-D Concept Stores, στο Golden Hall μέχρι τις 9.6.2018