PANOULIS PHOTOGRAPHY
PANOULIS PHOTOGRAPHY
11|07|2018 17:03
SHARE
ΑΚΤΟ FASHION SHOW

Οι σπουδαστές Fashion Design του ΑΚΤΟ παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε ένα εντυπωσιακό show


Οι σπουδαστές Fashion Design του ΑΚΤΟ παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, σε ένα εντυπωσιακό Fashion Show, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/6 με μεγάλη επιτυχία στο κεντρικό campus του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11 Α - Αθήνα ) παρουσία σχεδιαστών μόδας, καλλιτεχνών, designers, δημοσιογράφων, καθηγητών, αποφοίτων και φίλων του ΑΚΤΟ.

Το show ολοκληρώθηκε σε 3 θεματικές ενότητες:

* Στην πρώτη οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΤΟ παρουσίασαν τις δημιουργίες τους εμπνευσμένοι από τον Κήπο της Εδεμ και την φύση η οποία φαίνεται διαχρονικά να εμπλέκεται με το όραμα του παραδείσου μέσα από την απεριόριστη γκάμα της σε σχέδια και χρώματα. Οι νέοι σχεδιαστές ψάχνοντας καινούργιες γραμμές και την πρωτοτυπία, αποκάλυψαν τις επιθυμίες και τις ιδέες τους για το πως θα μπορούσε να φανεί ο παράδεισος ως ένδυμα.

* Στην δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο TRADERNITY (TRADITION + MODERNITY), οι σπουδαστές του Β έτους (Κολεγιακό Πρόγραμμα και Open Learning ), εμπνεύστηκαν από τις παραδοσιακές φορεσιές, πολλών περιοχών της Ελλάδας. Η πολυμορφία και ο πλούτος της διακόσμησης των παραδοσιακών φορεσιών αποτέλεσε ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης αλλά και πρόκληση για τους νέους δημιουργούς.

PANOULIS PHOTOGRAPHY
PANOULIS PHOTOGRAPHY

* Στην τρίτη θεματική ενότητα οι τελειόφοιτοι του προγράμματος ΒΑ (Hons) Degree in Fashion Design | AKTO / Middlesex University παρουσίασαν την προσωπική τους collection η ποία είναι το αποτέλεσμα της Διπλωματικής τους εργασίας. Η θεματολογία των projects κάλυψε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών πεδίων.

Ο ΑΚΤΟ είναι το μεγαλύτερο κολέγιο Τέχνης & Design στην Ελλάδα. Mε την επικύρωση του κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Middlesex προσφέρει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor και Μaster. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι στον ΑΚΤΟ λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα σπουδών Σχεδιαστών Μόδας, που είναι επικυρωμένο από Ευρωπαϊκό κρατικό Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, ακολουθώντας την φιλοσοφία για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, ο ΑΚΤΟ επέκτεινε την κολεγιακή του δραστηριότητα και καλύπτει, πλέον, όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στον τομέα Art & Design. Οι υποψήφιοι μπορούν, έτσι, να επιλέξουν και διετή προγράμματα ΙΕΚ αλλά και μονοετή προγράμματα εξειδίκευσης.

PANOULIS PHOTOGRAPHY
PANOULIS PHOTOGRAPHY

ΑΚΤΟ Art & Design Show 2018

Η καθιερωμένη, Ετήσια Έκθεση Έργων σπουδαστών, εγκαινιάστηκε στο κεντρικό campus του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11 Α , Aθήνα) την Πέμπτη 5/7 και θα διαρκέσει έως 30 Σεπτεμβρίου 2018.

To Αrt & Design Show περιλαμβάνει δημιουργίες που εκπόνησαν οι σπουδαστές από όλα τα προγράμματα και έτη σπουδών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Καταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. και τα έργα που παρουσιάζονται καλύπτουν όλο το φάσμα του Design: Γραφιστική, Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, Εικονογράφηση, Κόμικς,Web design, Βιομηχανικό σχέδιο, Φωτογραφία, Fine Art, Αnimation και Fashion Design.

Ξεχωρίζουν οι διπλωματικές εργασίες των τελειοφοίτων του προγράμματος Bachelor & Master in Design του πανεπιστημίου Μiddlesex του Λονδίνου, του οποίου ο ΑΚΤΟ προσφέρει Επικυρωμένα Προγράμματα Σπουδών (www.mdx.ac.uk).

Η επίσκεψη στην έκθεση είναι μία ευκαιρία επαφής με τη δουλειά νέων δημιουργών και εξοικείωσης με το εκπαιδευτικό έργο του ΑΚΤΟ, ενός ξεχωριστού εκπαιδευτικού οργανισμού που εισάγει διαρκώς πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών, και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του πολιτιστικού γίγνεσθαι και της εικαστικής παιδείας της χώρας.

Διάρκεια έκθεσης: έως 30/9/2018 Ώρες: Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 9:00 έως 17:00