Sezane
Sezane
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Έχεις περιττά κιλά; Τι να φορέσεις για να απογειώσεις την αυτοπεποίθησή σου -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα, η Πελαγία Χριστάκη απαντά σε όλες τις απορίες και τις ερωτήσεις σας για το στιλ αλλά και το shopping.

Η καρδιά του καλοκαιριού χτυπά δυνατά και είτε βρίσκεστε σε κάποιον προορισμό, είτε στην Αθήνα, οι ρυθμοί προστάζουν ανεμελιά και χαλάρωση.

Με έμπνευση, τολμήστε το κάτι διαφορετικό στην εμφάνισή σας, όσο το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ. Τα ρούχα που πραγματικά μας ταιριάζουν είναι αυτά που κολακεύουν τη σιλουέτα μας, μας κάνουν να νιώθουμε άνετα, μας χαρίζουν δυναμισμό.

Δεν είναι δύσκολο να βρεις τα outfit που σου ταιριάζουν. Βασική προϋπόθεση είναι η διάθεση να πειραματιστείς.

1) Ε.Π. Γεια σας, Είμαι η Ελένη από Αθήνα και έχω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη είναι για ένα φόρεμα που έχω πάρει, κοστίζει 400 ευρώ, αλλά πια δεν μου κάνει (έχω παχύνει λίγο) και δεν ξέρω πώς να το μεταποιήσω, υπάρχει κάποιος-α να μου συστήσετε; 

Η δεύτερη: είναι οκ να βάλω έντονο κόκκινο σε γάμο; Ευχαριστώ.

Aγαπητή Ελένη, γύρισε ανάποδα το φόρεμα για να δεις αν στις ραφές έχει ύφασμα που περισσεύει ή απλά είναι κομμένο ακριβώς πάνω στη ραφή. Αν δεν έχει περιθώριο για να το ανοίξεις τότε το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί να γίνει κάτι, αν έχει, όμως, τότε μπορεί μια καλή μοδίστρα να στο ανοίξει και να στο φέρει στα μέτρα σου.

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη να σου συστήσω, έχω δυο-τρεις στις οποίες αλλάζω τα ρούχα μου ή ράβω νέα, ανάλογα με το τι χρειάζομαι κάθε φορά.

Η κάθε μοδίστρα είναι διαφορετική, άλλη αγαπά τις λεπτομέρειες και άλλη όχι ή έχει πρωτότυπες ιδέες για μεταποιήσεις. Επειδή είναι κάτι που αγαπώ να κάνω, γίνομαι πολλές φορές πιεστική και επίμονη με το τι θέλω. Στείλε μου φωτογραφία από το φόρεμα στο mail μου για να μιλάμε σε μια βάση και να συζητήσουμε μαζί τι μπορείς να κάνεις.

Όσο για την απάντηση στη δεύτερη ερώτηση, βάλε κόκκινο αλλά διάλεξε τι θα αποπνέεις με το κόκκινο: Κούβα; Ισπανία; Θες κάτι μίνιμαλ; Γιατί ανάλογα θα πρέπει να είναι και τα αξεσουάρ. 


 

2) Α.Μ: Ερώτηση κρίσεως.. Βάζεις φίλτρα στις φώτο σου στο Instagram και αν ναι ποια χρησιμοποιείς;

Κορίτσια στο Ιnstagram δεν χρησιμοποιώ φίλτρα γιατί δεν μου πολυαρέσουν, ούτε followers έχω πολλούς, οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που με γνωρίζουν ή έχουμε κάνει ραντεβού για wardrobe curation. Προτιμώ τα όμορφα χρώματα, το φως. Kαλές φώτο από φίλους και το ανεπιτήδευτο. 

3) Ε. Κ. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη στήλη! Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό. Έχω κάποια παραπάνω κιλά, κυτταρίτιδα και κοιλίτσα. Είμαι 28 χρονών και έχω κάνει (μέχρι σήμερα 12/08) 3 μπάνια. Γενικά ντρέπομαι πολύ για το σώμα μου. Υπάρχουν κομμάτια που θα μπορώ να φοράω και να μην μοιάζω με τη θεία μου; Ευχαριστώ

Καλώς ήρθες στον πραγματικό κόσμο φίλη. Ε! Όλες έχουμε κυτταρίτιδα και λίγο ή πολύ κοιλίτσα. Δεν σημαίνει αυτό ότι θα ντυθείς κάπως και θα είσαι σαν την θεία σου.

Αν δεν σου αρέσει το σώμα σου κάνε κάτι για αυτό, γυμνάσου, κάνε διατροφή ή μην κάνεις τίποτα και χαλάρωσε και αποδέξου το, όπως είναι. Δεν μπορείς να μισείς το σώμα σου και να μην κάνεις κάτι γι' αυτό. Σε κάποια φάση της ζωής μας όλες ανεβήκαμε στη ζυγαριά και νιώσαμε φρικαρισμένες, είτε είσαι 50 και πήγες 60, είτε ήσουν 60 και πήγες 75, μόνο εσύ ξέρεις ποιο είναι το σώμα που νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό.

Διάλεξε, λοιπόν, το πώς θες να είσαι και πάλεψε γι' αυτό. Δικαίωμά σου είναι να θες να είσαι χυμώδης ή skinny, είναι οκ και τα δύο. Θα σου δωσω μια προσωπική συμβουλή που είμαι 6 κιλά πάνω από τα skinny μου -για τα οποία είχα πολύ εγκράτεια για να είμαι 55, δεν ήταν απλό-: άρχισε να μειώνεις τις μερίδες, το ίδιο που έτρωγες αλλά σε πιο μικρό πιάτο και σιγά σιγά στο junk κόψε ποσότητες.

Αυτό το ξαφνικό «ψητά με σαλάτα» από τα μακαρόνια ποτέ δε το κατάλαβα.

Σιγά σιγά, τα ρούχα να είναι ελαστικά -και όχι σταθερά υφάσματα- και να προτιμήσεις τα εφαρμοστά και τα πιο σέξυ.

Νόμος: όταν κάνουμε δίαιτα φοράμε σέξυ ρούχα για να μας τονώσουμε το ηθικό. Φαντάσου να τριγυρνάς με φαρδιά μέχρι να γίνεις αυτό που φαντασιώνεσαι. Γίνεσαι πιο επιρρεπής στα burgers και είναι φυσικό. Μην βάζεις τη ζωή σου σε αναμονή. 

 

 

 

4) Θ.Π. Hey Πελαγία! Παντρεύεται φίλη την Κυριακή και δεν έχω τι να βάλω. Πειράζει να πάω με κάτι απλό μιας και είναι περίοδος διακοπών; 

Δεν πειράζει καθόλου, -δεν θα σχολιάσω το ότι με ρωτάς 5 μέρες πριν (με αγχώνετε ρε κορίτσια!): πάρα μα πάρα πολύ είναι της μόδας τα βαμβακερά πλεκτά το καλοκαίρι.