Shutterstock
Shutterstock
ΒURBERRY

Ο οίκος Βurberry σταματά την καύση των απούλητων προϊόντων και την χρήση αληθινής γούνας


O βρετανικός οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι πλέον σταματά την καύση των απούλητων προϊόντων αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, όπως επίσης και την χρήση αληθινής γούνας στις συλλογές του.

Το κορυφαίο Βρετανικό label λίγο πριν παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή με νέο επικεφαλής σχεδιαστή τον Riccardo Tisci, ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να είναι περισσότερο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο.

Νωρίτερα φέτος δέχτηκε επικρίσεις και σχολιάστηκε αρνητικά, όταν παραδέχτηκε ότι προχώρησε στην καύση προϊόντων της -ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα- αξίας άνω των 90 εκατ. λιρών τα τελευταία πέντε χρόνια, προκειμένου να αποτραπεί η κλοπή ή η φθηνότερη πώλησή τους.

Ο οίκος δήλωσε επίσης ότι θα ακολουθήσει άλλα luxury brands, όπως o Versace, o Gucci και η Stella McCartney και θα πάψει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα ζώων όπως κουνέλι, αλεπού, νυφίτσα και ασιατικό racoon στις συλλογές του.

Ap
Ap

«Η σύγχρονη πολυτέλεια σημαίνει αν είσαι κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου Marco Gobbetti. «Αυτή η πεποίθηση είναι βασική για εμάς στον Burberry και αποτελεί το κλειδί της μακροχρόνιας επιτυχία μας», πρόσθεσε.

«Είμαστε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε την ίδια δημιουργικότητα σε όλα τα τμήματα της Burberry, όπως κάνουμε ήδη στα προϊόντα μας».