Getty
Getty
ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μια τολμηρή δήλωση ελευθερίας -Μοντέλο περπάτησε στην πασαρέλα φορώντας θήλαστρο


H Eβδομάδα μόδας του Λονδίνου είναι σε εξέλιξη και πολλά ξεχωριστά πράγματα συμβαίνουν στην βρετανική πρωτεύουσα.

Τα show με τις συλλογές για την άνοιξη/καλοκαίρι 2019 εντυπωσιάζουν. Οι διάσημοι οίκοι και τα κορυφαία ονόματα της μόδας, που συμμετέχουν πολλά, όμως εκεί, βρίσκονται και σχεδιαστές λιγότερο γνωστοί που όμως έχουν κάτι να πουν.

Η ανοιξιάτικη συλλογή της σχεδιάστριας Marta Jakubowski για το 2019 είναι χτισμένη στις εφηβικές αναμνήσεις της για το τι σήμαινε να είσαι γυναίκα πριν καν γίνεις ακόμα. Η συλλογή αποπνέει ένα αίσθημα νοσταλγίας. Όπως δηλώνει η ίδια αυτό το show είναι συνέχεια του προηγούμενου, που εμπνεύστηκε από την μητέρα της και τον τρόπο που εκείνη ντυνόταν, όταν η designer ήταν ακόμα παιδί.

Η γυναίκα είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την συλλογή και η ίδια θέλει να ενισχύσει τις γυναίκες μέσα από τα ρούχα της.

Δεν μας εκπλήσσει, λοιπόν, ότι παρέμεινε πιστή στο λόγο της και το πήγε ένα βήμα πιο πέρα, εντάσσοντας στην συλλογή της, το απόλυτο εργαλείο για τις γυναίκες που έγιναν πρόσφατα μητέρες. Ένα θήλαστρο.

Το μοντέλο Valeria Garcia, η οποία γέννησε το δεύτερο παιδί της τον Ιούνιο, περπάτησε στο runway με αυτοπεποίθηση, φορώντας το πρώτο φορητό θήλαστρο στον κόσμο, σπάζοντας κάθε αδικαιολόγητο ταμπού και περνώντας ένα δυνατό μήνυμα για τις γυναίκες και το δημόσιο θηλασμό.

H Garcia με αυστηρό μαύρο κοστούμι και ψηλοτάκουνα και με το σακάκι να αποκαλύπτει το μαύρο σουτιέν της και το θήλαστρο, προκάλεσε έντονα συναισθήματα στους παρευρισκομένους και κέρδισε τον θαυμασμό. Και τον σεβασμό. 

Η συλλογή χαρακτηρίστηκε ως μια γιορτή ανεξαρτησίας για τις μητέρες και μια τολμηρή δήλωση ελευθερίας.

Η προοδευτική σκέψη της Jakubowski είναι ένα ακόμη παράδειγμα πως η μόδα μπορεί να «μιλήσει» στην κοινωνία.

Getty
Getty

Δείτε την φθινοπωρινή συλλογή της σχεδιάστριας Marta Jakubowski.