Max Mara
Max Mara
ΜΑΧ ΜΑRA SS 19

Η νέα συλλογή Max Mara τοποθετεί τη γυναίκα στο επίκεντρο της ελληνικής μυθολογίας - Γήινοι τόνοι, έντονες φόρμες


Το να κοιτάξουμε πίσω ώστε να πάμε μπροστά, έχει γίνει πλέον κομμάτι της μόδας.

Ωστόσο ελάχιστοι είναι οι οίκοι που μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο τόσο πολύ πίσω, όσο ο Max Mara για την καλοκαιρινή του συλλογή. Ο οίκος ξαναέγραψε από την αρχή τους ελληνικούς μύθους, βάζοντας τη γυναίκα στο επίκεντρο. 

Ο επικεφαλής σχεδιαστής του brand, Ian Griffiths, πέρασε το καλοκαίρι του διαβάζοντας μύθους, που ξαναγράφτηκαν από την οπτική γωνία της γυναίκας.

Ανάμεσα στα βιβλία, ήταν και η «Πηνελλοπιάδα» της Margaret Atwood, δηλαδή η Οδύσσεια του Ομήρου, όπως την βίωσε η ίδια η σύζυγος του Οδυσσέα, Πηνελόπη.

Έντονοι ώμοι, ασύμμετρα ντραπέ, press stud κουμπιά και στυλιζαρισμένες λεπτομέρειες -όλα ανανεωμένα σε μια ιστορία για το τώρα. Όλα αυτά μεταφρασμένα σε μια υπέρκομψη, μίνιμαλ συλλογή για δυναμικές γυναίκες.

Έχοντας επεξεργαστεί έναν νέο κώδικα που τοποθετεί τις γυναίκες όχι μόνο στην πρώτη γραμμή, αλλά σε ρόλο που κάποτε είχαν οι άντρες, ο Griffiths απέτισε φόρο τιμής στη Γαλλίδα στυλίστρια Anne-Marie Beretta, η οποία στη δεκαετία του 1980 δημιούργησε τα tailor made κοστούμια του Max Mara και έπαιξε με αναλογίες, μέγεθος κολάρου και ασύμμετρες γραμμές.

Καμπαρντίνες και quasi-oilskin τζάκετ, τέλεια σε μορφή και λειτουργία. Βολάν που παραπέμπουν στις κυματιστές μορφές της εξωτικής θαλάσσιας ζωής, περιγράφουν την δομή των boxy jackets και pea coats.

Μέσα από τους μεσογειακούς τόνους της ελιάς, της ώχρας, του λευκού και του βαθύ μπλε, ο Max Mara φαντάζεται μια σύγχρονη Αμαζόνα, περήφανη, άγρια, γενναία. Με την cross body τσάντα Atalanta, το πουκάμισο με τον ένα ώμο, την φούστα με κόμπο στην μέση και τα Briseis γυαλιά ηλίου, είναι έτοιμη για κάθε περιπέτεια.

Τα μοντέλα περπάτησαν μέσα σε αρμονικά, μονοχρωματικά σύνολα και κέρδισαν τις εντυπώσεις, σε μια δυναμική ατμόσφαιρα. Τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, όπως η Gigi Hadid και η Kaia Gerber βρέθηκαν εκεί και μαγνήτισαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας.