Ap
Ap
GUCCI SS19

Jane Birkin -Το διαχρονικό είδωλο του στιλ τραγούδησε ζωντανά στο show του Gucci


Στο show του οίκου Gucci για την ερχόμενη άνοιξη δεν υπήρχαν ούτε ανθρώπινα κεφάλια ούτε μωρά δράκοι.

Όμως ο Alessandro Michele είχε νέους άσσους, κρυμμένους στο μανίκι του. Αρχικά η επίδειξη δεν πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο όπως συνηθίζεται, αλλά στο ιστορικό θέατρο Le Palace του Παρισιού.

Για να ενσωματώσει τέλεια το παριζιάνικο ύφος ο σχεδιαστής επεφύλασσε μια έκπληξη στους λαμπερούς καλεσμένους του, μία performance του iconic French girl, της Jane Birkin.

Η 71χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός σηκώθηκε από το κάθισμα της στην front row για να τραγουδήσει το «Baby Alone in Babylone» και κατέπληξε τους παρευρισκομένους.

Η ίδια, απλή όπως πάντα, με το λευκό πουκάμισο και το μαύρο σακάκι της, και τα φυσικά, σγουρά μαλλιά της σε κοντό καρέ.

Η ιδιαίτερα γαλλική στιγμή τελείωσε με τον Alessandro Michele να ευχαριστεί και να αγκαλιάζει την Birkin.

 

 

Το rynway του Gucci, σηματοδότησε το πρώτο και μοναδικό στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού και ήταν το τελευταίο από τα τρία μέρη του αφιερώματος στην Γαλλία (που περιελάμβανε επίσης την Pre-Fall 2018 καμπάνια και τo Cruise show 2019 που διοργανώθηκε στην Arles της Γαλλίας). Όσο για την ίδια τη συλλογή, τα look ήταν ένα εκλεκτικό mashup δεκαετιών και πολιτισμών, που συναντήθηκαν στο ιστορικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Παρισιού.

 

 

Koμμάτια με αναφορές στις δεκαετίες από το '30 έως το '70 και του '80, μαζί με στοιχεία από τις ιταλικές ρίζες του Gucci και την Αμερική (με τη συνεργασία με την Disney και τις χαριτωμένες τσάντες Mickey Mouse).

 

 

 

 

 

Εκτός από το διαχρονικό είδωλο του στιλ Jane Birkin, o Gucci απέτισε επίσης φόρο τιμής σε κάποιες ακόμα θρυλικές γυναίκες μουσικούς στην ανοιξιάτικη συλλογή του. Καπέλα αλά Janis Joplin και denim jacket με το πορτραίτο της Dolly Parton έκαναν αίσθηση στο show.