H νέα συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη αφηγείται μια ιστορία που δεν έχει ξαναειπωθεί | 0 bovary.gr
H νέα συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη αφηγείται μια ιστορία που δεν έχει ξαναειπωθεί | 0 bovary.gr
12|10|2018 15:27
SHARE
STELIOS KOUDOUNARIS

H νέα συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη αφηγείται μια ιστορία που δεν έχει ξαναειπωθεί


Αξιοποιώντας δημιουργικά τα σύγχρονα κοινωνικά ερεθίσματα ο Στέλιος Κουδουνάρης ολοκληρώνει φέτος μια επιτυχημένη δεκαετία στο χώρο της μόδας, σεβόμενος προπαντός τις σχεδιαστικές του αρχές.

Η διαχρονική γυναίκα που οραματίζεται ο σχεδιαστής δεν καλουπώνεται στους ασφυκτικούς κανόνες της κάθε εποχής. Επιδιώκει την κομψότητα, επιμένει να είναι εκλεκτική και μοναδικός της στόχος είναι η απόδραση σε ένα φαντασιακό κόσμο πολυτέλειας και υπεροχής.

Η συλλογή του για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2018-19 προμηνύει μια εποχή δυναμικών αλλαγών. Η μόδα διαφοροποιείται από τα κοινωνικά και πολιτικά μηνυμάτα που μας κατακλύζουν. Ο σχεδιαστής ατενίζει το μέλλον με έναν αέρα νοσταλγίας που έρχεται από το παρελθόν με μια σύγχρονη ματιά.
Σε αυτή την περίοδο όπου η σύγκρουση των πολιτισμών και οι παρελθούσες εποχές ενημερώνουν το παρόν, ψάχνει βαθιά πίσω σε όλα αυτά που μας θυμίζουν ό,τι βιώνουμε σήμερα. Εικόνες από παλαιότερες εποχές, εποχές παρακμής, ανέχειας, μεταπολέμου που όλα φαίνονταν μάταια, που οι οικονομικές συνθήκες ήταν δύσκολες και ο κόσμος έδειχνε κατώτερος των περιστάσεων είναι η πηγή έμπνευσής για την φετινή συλλογή. Ελπίδα και στόχος κάθε τέτοιας εποχής είναι η ανάκαμψη και η σχεδόν "ονειρική" φιλοδοξία, για κάτι που θα φέρει ξανά την διαφορά.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης προσπαθεί μέσα από κάθε του συλλογή να επικοινωνήσει τον ανθρώπινο ψυχισμό έτσι όπως στυλιστικά τον αντιλαμβάνεται, πολύπλοκο, εσωτερικό, προσαρμοζόμενο στα εκάστοτε κοινωνικοοικονομικά συμφραζόμενα. 
Η γύναικα του Στέλιου Κουδουνάρη ακόμα και στις δύσκολες εποχές θα βρει τον τρόπο να διαφέρει και να προκαλεί τα θετικά σχόλια στα μάτια των θαυμαστών της.

Το πράσινο της αισιοδοξίας επιλέγεται για τα αυτοκρατορικά βελούδα, ενώ το κόκκινο της επιτυχίας και της διέγερσης χρησιμοποιείται προσεκτικά σε δερμάτινα οικολογικά σύνολα. Μεγάλα γκρι-λευκά καρώ συνδυασμένα με αυστηρά κλειστά μπούστα και μαύρα πλεκτά ορίζουν τη θεατρικότητα της εποχής ενώ τα μεταλλικά βραδινά φορέματα δίνουν έναν υπόκοφο glam χαρακτήρα στο dark wave του Χειμώνα. 

Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, οι προτάσεις του Στέλιου Κουδουνάρη φιλοδοξούν να επηρεάσουν αποφασιστικά τον τρόπο που κάθε γυναίκα αναζητεί την ταυτότητά της μέσα από τις ενδυματολογικές επιλογές. Άλλωστε, η επιθυμία του να αποδράσουμε από το σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί κινητήριο δύναμη της καθημερινότητάς μας.

Κάπως έτσι ξεκινούν όλες οι ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη.

www.stelioskoudounaris.com
instagram: stelioskoudounaris