H Calzedonia γιορτάζει φέτος την 30η επέτειό της | 0 bovary.gr
H Calzedonia γιορτάζει φέτος την 30η επέτειό της | 0 bovary.gr
30|11|2016 16:06
SHARE
calzedonia

H Calzedonia γιορτάζει φέτος την 30η επέτειό της


H Calzedonia γιορτάζει φέτος την 30η επέτειό της, μία μοναδική αφορμή να θυμηθούμε την μακριά ιστορία του brand που στο πέρασμα των χρόνων καθιερώθηκε ως specialist στο χώρο του beachwear και legwear.

H Ιταλία παραμένει πάντα το σημείο αφετηρίας, εκεί που ξεκίνησαν όλα το 1986. Η Calzedonia διατηρεί στενούς δεσμούς με τη γενέτειρά της, τη Βερόνα, εκεί όπου βρίσκονται τα κεντρικά της εταιρείας ενώ την ίδια στιγμή στρέφει το βλέμμα της στις ξένες αγορές με ευκαιρίες ανάπτυξης. Στο πέρασμα των χρόνων, η Calzedonia κατοχύρωσε στο στυλ τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζουν τα αξεσουάρ.

Χάρη σε διαρκείς στιλιστικές έρευνες, η Calzedonia πάντα πρότεινε legwear και beachwear σχέδια που ήταν μπροστά από τις τάσεις, λανσάροντας στην αγορά καινοτόμα προϊόντα σε σχέση με τη λειτουργικότητα, τη τεχνολογία, τις ανάγκες στυλ και επίδοσης που επιζητεί ένα μεγάλο γυναικείο κοινό. H Calzedonia γιορτάζει τα 30η γενέθλιά της στο χώρο του legwear, λανσάροντας ένα special edition καλσόν. To σχεδιό του «πατάει» στην iconic πίσω γραμμή που διατρέχει όλο το πόδι πίσω.

Αυτή τη φορά η γραμμή διαγράφεται με κρυσταλλάκια. Λαμπερά glam στοιχεία για το πιο συλλεκτικό, γιορτινό, happy birthday καλσόν της σεζόν! Οι γυναίκες ήταν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής του brand που έχει αποτίσει φόρο τιμής στην αξία του women power με πολλά μηνύματα. Το TV spot του 2006, “Let’s hope it’s a Girl” αποτελεί μια πραγματική αφιέρωση σε όλες τις γυναίκες, νέες και μεγαλύτερες. Η Calzedonia δίνει έμφαση στα συναισθήματα των γυναικών σε όλες τις καίριες φάσεις της ζωής τους και γίνεται ένα brand οικείο και προσιτό. Το 2009 το brand λανσάρει την καμπάνια «The Future is Pink», ένα διάσημο Tv spot στο οποίο άλλαζε μόνο μία λέξη στο τραγούδι του Γκοφρέντο Μαμέλι «Sorelle d’Italia», στον Εθνικό Ύμνο της Ιταλίας.

Ένα μανιφέστο του θηλυκού σύμπαντος, ένα μανιφέστο ελπίδας που καλούσε τις γυναίκες να πιστέψουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Προκειμένου να γιορτάσει τα 25 χρόνια της, το 2011, η Calzedonia επικοινώνησε το μήνυμα “η ενότητα είναι δύναμη”, και στη συνέχεια το «25 χρόνια μαζί”. Ένα μήνυμα που υπογραμμίζει τη στενή επαφή του brand με τους πιστούς του πελάτες. Στο εντωμεταξύ, το 2014, κι έχοντας γίνει σημείο αναφοράς διεθνώς στον τομέα της, η Calzedonia επαναλανσάρει μία συναισθηματική διαφήμιση με αέρα μεγάλης οθόνης. Μία νέα απόπειρα να μιλήσει απευθείας σαν γυναίκα προς γυναίκα μέσα από το βλέμμα της Τζούλια Ρόμπερτς, διαχρονικό icon που διατελεί μούσα του brand έως σήμερα. Το 2015/16 η ηθοποιός επιστρέφει και πρωταγωνιστεί σε μία νέα καμπάνια. Μία όμορφη μικρή ιστορία, ελαφριά και με χιούμορ που εξελίσσεται μέσα σε ένα από τα καταστήματά μας με στόχο να επικοινωνήσει ότι η Calzedonia είναι το ιδανικό μέρος για να βρεις αυτό που ψάχνεις στα είδη legwear. Σίγουρα, κοινός παρονομαστής κάθε επικοινωνίας είναι το προϊόν στην καρδιά του brand: κάλτσες και καλσόν που σήμερα απολαμβάνουν μία υπέροχη στιγμή στο προσκήνιο της μόδας αφού επαναλανσάρονται ως το must have αξεσουάρ στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Στα σημαντικά βήματα που σημειώθηκαν ήταν και το λανσάρισμα iconic και καινοτόμων προϊόντων όπως η σειρά Shaping (2011), που με τα tech χαρακτηριστικά της ενίσχυσε τη θηλυκότητα κι έκανε τις γυναίκες να αισθάνονται ακόμα πιο όμορφα.

Ανάμεσά τους τα PUSH UP leggings - bestselling προϊόντα μέχρι σήμερα αφού οι καταναλωτές δείχνουν σταθερά την εκτιμησή τους στους συγκεκριμένους shaping κωδικούς. Το 2015 η Calzedonia συστήνει στο κοινό τη σειρά καλσόν PREMIUM που παράγεται στην Ιταλία και συνδυάζει το βιομηχανικό know how με τα υψηλής ποιότητας νήματα. Tα περίφημα καλσόν TOTAL SHAPER πρωταγωνιστούν στο τελευταίο TV spot με μούσα τη Τζούλια Ρόμπερτς κι αντιπροσωπεύουν τη μέγιστη εξέλιξη στον τομέα του performance-wear επιδεικύοντας ένα μοναδικό προϊόν με τρίπτυχο αποτελεσμάτων. Εάν, από τη μία πλευρά οι πωλήσεις legwear έκαναν τη Calzedonia μία μεγάλη εταιρεία, η μεγάλη ποικιλία swimwear προϊόντων έδωσαν στην εταιρεία την ευκαιρία να συνοδεύει στιλιστικά τις γυναίκες όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και το καλοκαίρι. Μερικά από τα πιο διάσημα bikini bodies δάνεισαν το πρόσωπο και το σώμα τους για διεθνείς διαφημιστικές καμπάνιες με εξαιρετική απήχηση. Μία ξεχωριστή συνεργασία ήταν αυτή με τη Ζιζέλ Μπούντχεν το 2009 και 2010. Η απόλυτα φυσική, ισορροπημένη γοητεία του top model εξέφρασε επιτυχημένα τη δυναμική της Calzedonia και τη θέση της μεταξύ των πιο γνωστών κι αγαπημένων brands στη διεθνή σκηνή του beachwear. Aκολούθησαν οι Κάμερον Ράσελ, Σάρα Σαμπάιο και πέρυσι η Αντριάνα Λίμα. Όλες τους απαθανατίστηκαν από το φακό της Calzedonia και συνέβαλλαν με τη σειρά τους στην εικόνα του brand καθιστώντας το ακόμη περισσότερο ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στον κλάδο. Νέοι στόχοι υπάρχουν πάντα αλλά αυτό που παραμένει σταθερή αξία κατά την υλοποίησή τους είναι ότι η Calzedonia θα συνεχίσει να βάζει την καρδιά της στο έργο της.