H BOVARY στην Βridal Fashion Week - Nυφικά με άρωμα μεσοπολέμου από τον Αχιλλέα Τακτικό | 0 bovary.gr
H BOVARY στην Βridal Fashion Week - Nυφικά με άρωμα μεσοπολέμου από τον Αχιλλέα Τακτικό | 0 bovary.gr
BRIDAL FASHION WEEK

H BOVARY στην Βridal Fashion Week - Nυφικά με άρωμα μεσοπολέμου από τον Αχιλλέα Τακτικό


Η πασαρέλα έγινε ένα όχημα για ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι στο χρόνο. Τότε που η ομορφιά είχε μυστήριο. Γοητεία και απαράμιλλη κομψότητα.

Αυτές οι λέξεις κλείνουν μέσα τους τις δημιουργίες που είδαμε στο Ζάππειο Μέγαρο στα πλαίσια του Αthens Bridal Week που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.
Οι συλλογές «Flapper Dress- Young Woman in 1930’s» και Haute Couture «Wedding Dresses Spring –Summer 2017» του σχεδιαστή Αχιλλέα Τακτικού και της σχεδιάστριας Ελένης Τσινισιζέλη έκλεψαν δικαίως τις εντυπώσεις. H ΒΟVARY ήταν εκεί και με τη δική της ματιά κατέγραψε τα όσα έγιναν. Μια επίδειξη που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από επιδείξεις του εξωτερικού.

Η πασαρέλα γέμισε από ομορφιά. Από δημιουργίες που λικνίζονταν στους ρυθμούς της live jazz μουσικής. Την επίδειξη άνοιξαν οι swing performers της σχολής Athens Lindy Hop με χορογραφίες swing της εποχής 30' και 40'.

 

 

 

 

Εξέχων ο ρόλος των κοστουμιών του Κωνσταντίνου Πρέντζα «Surmesure» και τα stylish παπούτσια Femme Fanatique, έδωσαν μια ξεχωριστή στιλιστική νότα στον παζλ των δημιουργιών που συντέθηκε μπροστά στα μάτια των θεατών που κατέκλυσαν την αίθουσα. Εποχή μεσοπολέμου. Δημιουργίες αιθέριες, γέμισαν την πασαρέλα με μια παλέτα χρωμάτων με διευρυμένα τα όριά της. Φορέματα που έδειχναν ότι έχουν σχεδιαστεί με μια ματιά πρωτοποριακή.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μπλέχτηκαν γλυκά κάνοντάς μας να θέλουμε να γίνουμε και εμείς μέρος αυτού του ταξιδιού που έλαβε χώρα στην πασαρέλα και μας μάγεψε. Ο Αχιλλέας Τακτικός με μακρά πορεία στον χώρο της μόδας και συνεργασίες με ελληνικές και ξένες εταιρίες ένδυσης, εξειδικεύεται στον σχεδιασμό γυναικείων ενδυμάτων Pret – a- Porter.

Ηδη από το 2000 διατηρεί τον δικό του προσωπικό χώρο όπου δημιουργεί Sur Mesure νυφικά και βραδινά φορέματα. Ενας δημιουργός που ξέρεις να αγκαλιάζει τα ρούχα του με συναίσθημα. O Κωνσταντίνος Πρέντζας που επίσης παρουσίασε τις δημιουργίες του στην επίδειξη έχει και αυτός την ίδια αγάπη με την οποία ο πατέρας του Δημήτρης έδειξε στο ανδρικό ένδυμα.

Το 1964 ο Δημήτρης Πρέντζας ξεκινά το ταξίδι στην κατασκευή ανδρικών πουκαμίσων και στην συνέχεια ανδρικών χειροποίητων κοστουμιών βάζοντας όλο το μεράκι του, με σταθερό αλλά και κυρίαρχο στόχο την ποιότητα, τόσο στις πρώτες ύλες, όσο και στη ραφή. Ξεχωριστό ρόλο στην βραδιά έπαιξε ο παλμός του κοινού που καταχειροκρότησε τις δημιουργίες και τον τρόπο που παρουσιάστηκαν. Δημιουργίες που έχουν πολλά να πουν. Που φορέθηκαν με έναν τρόπο που έδειξε ότι τελικά το απαράμιλλης κομψότητας στιλ στις μέρες μας είναι τελικά θέμα οπτικής.