AP
AP
24|02|2017 22:45
SHARE
ΜΟΔΑ ΜΙΛΑΝΟ

Μιλάνο: Εmporio Armani, Moschino και Prada παραδόθηκαν στη μανία του εμπριμέ


Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου κορυφώνεται και στην πασαρέλα είδαμε... υπερθέαμα από τους οίκου Moschino, Prada και Emporio Armani.

Αν μπορούσαμε να  βρούμε ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στα τρία σόου αυτό είναι η κυριαρχία  του εμπριμέ. Οι μονοχρωμιές και τα αυστηρά, καθαρά χρώματα, ακόμη και από οίκους που έχουν γίνει ταυτόσημοι με αυτό, φαίνεται ότι υποχωρούν μπροστά στη μανία του εμπριμέ.

Moschino: Το σόου του οίκου Μοschino ήταν από τα πιο θεαματικά που έχουμε δει στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. O καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Τζέρεμι Σκοτ, αποθεώθηκε για τη νέα του πρωτοποριακή συλλογή. Τα μοντέλα, στην αρχή του σόου περπάτησαν φορώντας ρούχα που παρέπεμπαν σε... συσκευασίες αναγράφοντας την λέξη «Fragile» (Εύθραυστον). Ξεχώρισαν οι παρουσίες της Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ και της Κένταλ Τζένερ που σε ένα ακόμα σόου είχαν εντυπωσιακή εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί η... άτυχη στιγμή της Τζίτζι Χαντίντ που παραλίγο να πέσει στην πασαρέλα όταν το τακούνι της μπλέχτηκε στο φόρεμά της.

*Highlight: To μοντέλο που εμφανίστηκε φορώντας σακούλα καθαριστηρίου και κρατώντας μια τσάντα... κάλτσα. «Αγαπάμε τους πελάτες μας» ήταν το σύνθημα που έφερε γραμμένο επάνω της. Oι funky δημιουργίες του οίκου θέλησαν να εκπέμψουν κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα, προκαλώντας χαμόγελα στους θεατές.

AP
AP

 

Prada: Tολμηρό το σόου του οίκου Prada και μας άρεσε πολύ. Με έμπνευση από τα 70s και 60s και φεμινιστικό και πολιτικό μήνυμα, το σόου έφερε επανάσταση. Η θηλυκότητα, εδώ, εξεγείρεται. Eίδαμε πολύ χρώμα, είδαμε φτερά και έντονα print.

«H μόδα βρίσκεται στην καθημερινότητα. Εχουμε αποφασίσει να δείξουμε τον ρόλο που η γυναίκα είχε στην διαμόρφωση της μοντέρνας κοινωνίας, την πολιτική της συμμετοχή και τις κοινωνικές της κατακτήσεις» ήταν ένα από το μηνύματα του οίκου.

AP
AP

Emporio Armani: Μια εντυπωσιακή στιγμή της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου ήταν το σόου του οίκου Emporio Armani.

O Tζόρτζιο Αρμάνι έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να «γυρίσει σελίδα» και να σχεδιάσει μια γκαρνταρόμπα για κάθε μοντέρνα γυναίκα. Πιστεύει ότι η μόδα του σήμερα δεν μπορεί να προσδιοριστεί και οι άνθρωποι φορούν ρούχα που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες. Ενα συνονθύλευμα διαφορετικών τάσεων χαρακτηρίζει τη νέα συλλογή του σχεδιαστή: Πουά, γούνινα παλτό, vinyl jackets, βελούδινο παντελόνια, oversized πουλόβερ, καρό φόρεματα, διάφανα coats και παντελόνια, κοστούμια με έντονα prints, κόκκινα παλτό και κόκκινα jacket, δερμάτινα παντελόνια, τουνίκ τοπ, συνδυασμοί ροζ και μωβ, ροζ φορέματα με μανίκια τριών τετάρτων, παγιέτες.

Είδαμε ακόμα τον ασυναγώνιστο συνδυασμό λευκού και μαύρου, λουλουδάτες φούστες και τοπς. Το ανδρόγυνο λουκ, εδώ, αποπνέει άνεση.

Πηγή φωτογραφιών: Associated Press