AP
AP
25|02|2017 21:15
SHARE
DONATELLA VERSACE

Mιλάνο: Το τελευταίο (μάλλον) σόου της Donatella Versace απέδειξε πόσο μεγάλη σχεδιάστρια είναι


Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου μπορεί να φτάνει σιγά σιγα στο τέλος της αλλά δεν σταμάτα να μας εκπλήσσει.

Πρωτοποριακές ιδέες και επιδείξεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και καταθέτουν και το δικό τους σχόλιο με αποδέκτη τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Versace: Το σόου, όπως τονίζει και ο guardian, ίσως ήταν το τελευταίο υπό τη σχεδιαστική διεύθυνση της Donatella Versace, η οποία παρέμεινε στο τιμόνι του οίκου επί μια 20-ετία, από τη στιγμή που ο αδελφος της Gianni δολοφονήθηκε το 1996. Οι φήμες θέλουν την Donatella να αποχωρεί και τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή να αναλαμβάνει ο Ρικάρντο Τίσκι,  που αποχώρησε αυτό το μήνα απο το Givenchy.  Σε αυτή την τελευταία επίδειξή τη η Donatella απέδειξε πέρα από το ταλέντο της και την επαναστατικότητά της και με έναν άλλον τρόπο, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Το μήνυμα της ισότητας, της ενότητας, της αγάπης και της δύναμης της γυναίκας στην πασαρέλα εκφράσρηκε με τα beanies (σκουφάκια) και τα φορέματα με λέξεις όπως  «Ισότητα», «Θάρρος», «Ενότητα», «Αγάπη» που φορούσαν τα μοντέλα.

Οι δημιουργίες, γεμάτες χρώματα. Αλλο ένα highlight της επίδειξης ήταν η επιστροφή του σουπερμόντελ Μπεχάτι Πρίνσλοου στις πασαρέλες μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού.

 

 

 

 

Missoni: Μήνυμα αλληλεγγύης ήθελε να εκφράσει ο οίκος Μissoni στην Εβδομάδα Μόδας  του Μιλάνου. Η cozy κολεξιόν του οίκου για το Φθινόπωρο του 2017 είχε πλεκτά και γούνες (κομμάτια των οποίων η άνεση παρέπεμπε στο χούγκα: την δανέζικη αντίληψη για την ευτυχία που πέρασε και στη μόδα και επιτάσσει ρούχα οversized, ζεστά και άνετα. Το knitwear και το κασμίρ, εδώ, αποθεώνεται).

Αυτά που αδιαμφισβήτητα ξεχώρισαν ήταν τα Pussyhats που φόρεσαν τα μοντέλα. Τα ροζ σύμβολα διαμαρτυρίας και γυναικείας αλληλεγγύης. Τα σκουφάκια αυτά με τα αυτιά γάτας έχουν πάρει το όνομα «pussy hats», θέλοντας να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα (αλλά είναι και ένας τρόπος αναφοράς στα γυναικεία γεννητικά όργανα). Τη λέξη αυτή «pussy» είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στο βίντεο που είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ακουγόταν να λέει ότι μπορεί να πληρώνει γυναίκες και να τις παρενοχλεί.

Η Τζίτζι Χαντίντ που συμμετείχε στην επίδειξη ήταν λογικό να κεντρίσει το ενδιαφέρον.