Παρίσι: Ο Dior αλλάζει τα δεδομένα -Το μπλε είναι το νέο μαύρο  | 0 bovary.gr
Παρίσι: Ο Dior αλλάζει τα δεδομένα -Το μπλε είναι το νέο μαύρο | 0 bovary.gr
03|03|2017 21:42
SHARE
DIOR, ΠΑΡΙΣΙ

Παρίσι: Ο Dior αλλάζει τα δεδομένα -Το μπλε είναι το νέο μαύρο


Οι 50 αποχρώσεις του... Μπλε. Το μπλε αποθεώθηκε στο σόου του οίκου Dior στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι εξέφρασε στην κολεξιόν της όλη την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτό το χρώμα που χαρακτηρίζεται ως το «νέο μαύρο».

«Από όλα τα χρώματα, το navy blue είναι αυτό που μπορεί να ανταγωνιστεί το μαύρο, έχει τις ίδιες ιδιότητες» δηλώνει ο οίκος.

Η διαδρομή του σκούρου μπλε ξεκινά ήδη από το 1940, σε παλτό, σακάκια, φορέματα και ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά μόδας της εποχής βλέπουμε ότι από τότε δίνονταν συμβουλές για το πώς θα φορεθεί κατάλληλα.

Είναι κομψό, διακριτικό και γοητευτικό. Ισως να έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου navy blue κομμάτια που θα μπορείς να αξιοποιήσεις και να κάνεις την διαφορά στην εμφάνισή σου. O oίκος Dior σε καλεί να αφεθείς στη γοητεία αυτού του χρώματος.

Το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις. Azure, cerulean, navy, robin’s-egg, lapis.

H σχεδιάστρια φαίνεται ότι μπήκε σε μια διαδικασία διευρεύνησης του φάσματος αυτού του χρώματος (στην κολεξιόν είδαμε επίσης μικρές πινελιές μαύρου και χρυσού). Φορέματα, jackets, coats. Τα μοντέλα φορούσαν δερμάτινους μπερέδες (όπως έκανε και η Ριάνα που παρακολούθησε το σόου).

Μαζί της, μεταξύ άλλων, η Κέιτ Μος, η Ούμα Θέρμαν, η Σιένα Μίλερ,η Εύα Χερτζίκοβα, η Κάρλι Κλος.

 

TAGS