Chanel -Η στιγμή που εκτοξεύτηκε το στιλ στο Παρίσι | 0 bovary.gr
Chanel -Η στιγμή που εκτοξεύτηκε το στιλ στο Παρίσι | 0 bovary.gr
11|03|2017 10:39
SHARE
CHANEL

Chanel -Η στιγμή που εκτοξεύτηκε το στιλ στο Παρίσι


Μια επίδειξη μόδας- υπερθέαμα ήταν αυτή του οίκου Chanel στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Ενα fashion σόου που άφησε το δικό του αποτύπωμα στο σύμπαν του οίκου και «εκτόξευσε» το εκλεκτικό στιλ και την υψηλή αισθητική κάνοντας ένα διαστημικό ταξίδι στο μέλλον. O 37 μέτρων λευκός πύραυλος στη μέση του Grand Palais Hall στο Παρίσι ήταν το εμβληματικό σύμβολο της νέας συλλογής του οίκου Chanel από τον Καρλ Λάγκερφελντ που θέλησε να κάνει σύζευξη του γήινου με το διαστημικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδειξη μόδας έριξε αυλαία με μια προσομοίωση (πραγματικής) απογείωσης του πυραύλου υπό τους ήχους του «Rochet Man» του Ελτον Τζον.

«Είναι ένα ταξίδι στον ουρανό, στην καρδιά των αστερισμών, ακολουθώντας τον αστροναύτη του Τομά Πεσκέ» εξήγησε ο σχεδιαστής. 90 μοντέλα έγινε μούσες του διαστημικού σύμπαντος και «έφτασαν ως τα αστέρια», φορώντας τις δημιουργίες του οίκου για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του 2017.

Ανάμεσά τους, οι αδελφές Χαντίντ και η Κένταλ Τζένερ που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Τα χρώματα που κυριάρχησαν, «φουτουριστικά»: λευκό, μαύρο, ασημί, γκρι, κρεμ. Τα 60s συναντήθηκαν με τα 80s, κάνοντας ανοιχτό διάλογο με το μέλλον που φέρνει  πάντα μαζί του κομμάτι του παρελθόντος.

Τα metallics κυριάρχησαν. Το κλασικό tweed του οίκου σε φορέματα, φούστες και παλτό πήρε άλλη μορφή, ξέφυγε από το κλασικό μοτίβο. Είδαμε γυαλιστερά τζάκετ και μεταλλικές μπότες, reefer jackets, οversized coats, κολιέ που μοιάζουν με τα δαχτυλίδια του Κρόνου, headbands κεντημένα με κρύσταλλα και πέρλες, biker γάντια και aviators.

«Διαστημικά» μοτίβα και prints «έντυσαν» τα πλεκτά και τα μαύρα σατέν φορέματα.

Mπλε και μωβ -με παγιέτες και κεντήματα από κρύσταλλα- εμπλούτισαν τη φουτουριστική χρωματική παλέτα του οίκου. Βινύλ και rocket- style φούστες. Μεταλλικοί, «διαστημικοί» δίσκοι στόλισαν μάξι φορέματα.

Η «μούσα» του οίκου Λίλη Ροουζ Ντεπ, η Βανέσα Παραντί, η Κάρα Ντελεβίν, ο Φάρελ Γουίλιαμς, η Καρόλιν ντε Μεγκρέ, η Σοφία Κόπολα, η Λίλι Αλεν ήταν μόνο μερικές από τις διάσημες προσωπικότητες που έδωσαν το «παρών» στην επίδειξη.

TAGS